AMC
Nákupný zoznam

Najlepší hrnčekový jablkový koláč, super rýchly RECEPT

01.01.1970 | Autor: Nela

Najlepší hrnčekový jablkový koláč. Super rýchly recept na vynikajúci jablkový perník sa oplatí vyskúšať. Náš voňavý koláčik si zamilujete.

Šťavnatý hrnčekový jablkový koláč s džemom a čokoládou, ktorý si zamilujete

Tradičný perník. Chcete ho ešte šťavnatejší a zdravší? Dobrá kuchyňa vám ponúka novinku, super rýchly recept na úžasný jablkový perník. Je skvelý ku kávičke, ale aj čaju. Ak pridáte kopček zrmzliny či šľahačky, čerstvé ovocie, dozdobíte ho medovkou, mätou, je dokonalý aj na každú oslavu. Nech sa páči, inšpirute sa.

Hrnčekové koláče sa u nás tešia veľkej obľube, pretože ich príprava je rýchla a nenáročná, koláče, ktoré zvládne aj každý začiatočník. Obyčajný hrnčekový jablkový koláč chutí úžasne, je neskutočne šťavnatý, voňavý, vhodný na každú príležitosť. Sladká jablková dobrota.

Fantastický jablkový koláč, recept na najšťavnatejší jablkový perník

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas pečenia: 30 minút
  • Počet kusov: 30 (1 väčší plech)

Vybrali sme pre vás aj recept na rýchly hrnčekový perník, lacný a zdravší recept

Vynikajúci hrnčekový jablkový koláč, ktorému nikto neodolá. Vyskúšajte jednoduchý a rýchly koláč z dielne webu Dobrá kuchyňa, ktorým všetkých ohúrite, pretože náš jablkový perník chutí skrátka fantasticky.

Sezóna voňavých jabĺk je tu. Máte veľa jabĺk a neviete čo s nimi? Tie kysnuté komplikované koláče veľmi nemusíte? Ste na správnom mieste. My vám ponúkame hrnčekový koláč z jednej misky, kde si vymiešate všetky suroviny spolu.

Nakoniec stačí primiešať aj nastrúhané jablká. Jeho chuť vás milo prekvapí. Najlepší hrnčekový jablkový koláč so značkou Dobrá kuchyňa. Zdravé jablkové maškrtenie.

Inšpirujte sa tradičný recept na vynikajúci hrnčekový koláč z kyslého mlieka. Vyskúšajte aj náš krehký jablkový koláč. Tu sú aj naše rýchle recepty  s jablkami.

Úžasný hrnčekový jablkový perník - jednoduchý, rýchly, chutný

(Na 30 ks - 1 väčší plech)


Ingrediencie

  • 1 ks - vanilínový cukor
  • 1 ks - prášok do pečiva
  • 1 čajová lyžička - sóda bikarbóna
  • 2+1 polievkové lyžice - kakao
  • 200 g - čokoláda
  • 1 hrnček - vlažné mlieko
  • 1 hrnček - celozrnná špaldová múka
  • 2 čajová lyžička - mletá škorica
  • 1 polievková lyžica - kokosový olej alebo olej
  • 1 hrnček - kryštálový alebo trstinový cukor
  • 1 pohár - obľúbený džem
  • 5 ks - väčšie jablko
  • 1/2 hrnčeka - olej alebo maslo
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepší hrnčekový jablkový koláč, super rýchly RECEPT

Najlepší šťavnatý jablkový perník - postup receptu

hrnček 300 ml

ingrediencie: 5 ks väčšie jablko, 1 hrnček hladkej špaldovej múky,1 hrnček celozrnnej špaldovej múky alebo 2,5 hrnčeka klasickej polohrubej múky,1 hrnček trstinového alebo kryštálového cukru, 1 hrnček vlažného mlieka, 1/2 hrnčeka oleja alebo roztopeného vlažného masla, 2 ks väčšie vajce, 2 čajové lyžičky mletej škorice, 2 polievkové lyžice kakaa, 1 ks vanilínový cukor, 1 čajová lyžička sódy bikarbóny, 1 ks prášok do pečiva na potretie koláča: pohár obľúbeného džemu alebo lekváru, najlepšie výraznejšej chuti na polevu: 200 g čokolády (najlepšie s vyšším obsahom kakaa), 2 polievkové lyžice kokosového oleja (oleja), 1 polievková lyžica kakaa (ak zvolíme čokoládu s nižším obsahom kakaa, dodá poleve na chuti)

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Na prípravu hrnčekového jablkového koláča potrebujeme 5 väčších jabĺk, keď ich máme menšie, pridáme viac kusov.
  2. Jablká umyjeme, ošúpeme a nastrúhame na hrubšie rezančeky. Ak vám šupka na jablkách nevadí, potom ich nešúpte.
  3. Do väčšej misky si odmeriame všetky suroviny na hrnčekový koláč, dobre vymiešame. Ak zvolíme robot, ušetríme čas.
  4. Do hotového voňavého cesta pridáme aj nastrúhané jablká, ktoré zapracujeme varechou. Pripravíme si aj väčší plech.
  5. Plech veľkosti približne 30x40 cm si vystelieme papierom na pečenie, môžeme ho aj vymastiť tukom a vysypať múkou.
  6. Jablkový koláčik pečieme pri teplote 180 oC cca 30 minút. Ak zvolíme menší plech, pečieme ho pri nižšej teplote dlhšie.
  7. Ešte teplý jablkový perník potrieme obľúbeným džemom alebo lekvárom. Najlepšie výraznejším, ríbezľovým, višňovým.
  8. Pripravíme si čokoládovú polevu. Nad vodným kúpeľom v miske si roztopíme čokoládu s olejom a polejeme náš koláč.
  9. Hrnčekový jablkový koláč je úžasne šťavnatý. Najlepšie chutí dobre vychladený, tak je ešte viac osviežujúci a lahodný.

Tip Dobrej kuchyne: Do cesta môžete pridať aj nasekané kúsky obľúbených orechov, napríklad vlašských. Hrnčekový jablkový perník získa na vynikajúcej chuti, bude aj výživnejší.

Sladké zdravé maškrtenie. Vyskúšajte aj výborný hrnčekový koláč, top recept portálu Ženyvmeste.sk  Tu je ja recept na jablkový závin.  A tu je recept na nebezpečne dobrý jablkový koláč. Alebo recept na extra rýchly koláč.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty