Nákupný zoznam

Najlepšia tuniaková nátierka s kyslou uhorkou, top RECEPT

18.02.2021 | Autor: Nela

Najlepšia tuniaková nátierka s kyslou uhorkou. Top recept na úžasnú nátierku so značkou Dobrá kuchyňa.

Skvelá tuniaková nátierka, recept na výživnú domácu nátierku

Fantastická tuniaková nátierka. Nech sa páči, jednoduchý recept na nátierku z tuniaka, vajíčka a kyslej uhorky. Naša tuniaková nátierka chutí úžasne. Vyskúšajte. Jednoduché, chutné a zdravšie, to sú recepty webu Dobrá kuchyňa.

Rozmýšľate nad lahodnou tuniakovou nátierkou? Inšpirujte sa tou našou. Príprava je rýchla a jednoduchá. Domáca sýta tuniaková nátierka so značkou Dobrá kuchyňa.

Prečo práve tuniak? Ako tučná ryba obsahuje mnoho omega-3 mastných kyselín, vďaka  čomu má prospešné účinky pre naše zdravie. Podporuje zdravé srdce, mozog, aj oči. Zlepšuje stav našej pokožky a bojuje proti chronickým zápalom. 

Super recept na nátierku z vajec naj vajíčková pomazánka, jednoduchá a lahodná

Jednoduchá nátierka z tuniaka, ktorú musíte vyskúšať

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas varenia vajec: 10 minút
  • Počet porcií: 2-3
Chutná nátierka je výborná na raňajky či večeru, skvelá, keď máte oslavu, ak vás prekvapí návšteva. Nátierku stačí iba natrieť na chlebík alebo pečivo, obložiť zeleninou, dozdobiť čerstvými bylinkami.

Domáce nátierky sa tešia veľkej obľube, pretože sú bez škodlivých éčiek. Dnes vám Dobrá kuchyňa prináša novinku, top recept na chutnú tuniakovú nátierku s kyslou uhorkou.

Viete ako správne uvariť vajcia natvrdo? Od bodu varu ich varíme 8-10 minút, aby si zachovali pekný žĺtok. Pri dlhom varení môže mať zelenkavú farbu. Do vody k vareniu pridajte lyžičku sódy bikarbóny, po uvarení sa budú vajcia ľahšie lúpať.

Obľúbená nátierka jemná tuniakovo-vajíčková nátierka

Fantastická tuniaková nátierka - rýchly domáci recept

(Na 2-3 porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - kyslá uhorka strednej veľkosti
  • 1 ks - vajce uvarené natvrdo
  • 1 podľa chuti - čerstvé bylinky
  • 2 polievková lyžica - majonéza, tatárska omáčka, kyslá smotana alebo biely jogurt
  • 160 g - tuniak v oleji
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšia tuniaková nátierka s kyslou uhorkou, top RECEPTAutor - Nela

Ako pripraviť tuniakovú nátierku s kyslou uhorkou - postup receptu

Ingrediencie: tuniak v oleji (160 g), 1 ks vajce uvarené natvrdo, 1 ks kyslá (kvasená) uhorka strednej veľkosti, 2 polievkové lyžice tatárskej omáčky alebo majonézy (pri fit verzii hustý biely jogurt alebo kyslá smotana) - podľa chuti, potreby na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie na dozdobenie: čerstvé bylinky (napr. petržlenová vňať, pažítka - doplníme si dôležitý vitamín C)

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Najprv si uvaríme vajce natvrdo. Od bodu varu povaríme 10 minút. Potom ho dáme do studenej vody, vychladnuté ošúpeme. Do misky pridáme tuniaka, ktorý sme zliali od oleja.
  2. Pridáme vajce uvarené natvrdo, ktoré môžeme pretlačiť na malé kocky cez sitko, alebo aj nakrájať nadrobno. Ďalej pridáme na malé kocky nakrájanú kyslú (kvasenú) uhorku.
  3. Do tuniakovej nátierky s kyslou uhorkou primiešame tatársku omáčku. Ak chceme domácu nátierku ľahšiu a fit, pridáme hustý biely jogurt alebo kyslú smotanu podľa potreby.
  4. Lahodnú tuniakovú nátierku premiešame, dochutíme soľou, mletým čiernym korením podľa chuti. Pri deťoch mleté čierne korenie vynecháme. Skvelú nátierku dáme chladiť.
  5. Keď ju zachladíme aspoň na 30 minút, nátierka bude tuhšia, chute sa nádherne prepoja. A môžeme podávať. Servírujeme na chlebíku či pečive, dozdobíme obľúbenými bylinkami. 

Tip Dobrej kuchyne: Keď chceme domácu tuniakovú nátierku hladkú, bez štruktúry, nátierku rozmixujeme ponorným mixérom. Vyskúšajte.

Dobrú nátierkovú chuť želáme.

Vyskúšajte aj skvelú tuniakovú nátierku s paprikou, jednoduchý recept portálu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty