Výborný zeleninový prívarok, recept si zamiluje celá rodina. Foto - Slávka
Zeleninový prívarok z viacfarebnej zeleniny, ktorý si zamiluje celá rodina. Človek má niekedy pocit, že už za ten svet nevie, čo variť.
Niečo pečené, dusené, smažené? To všetko bolo nedávno. Ak aj vy vymýšľate, čo by ste pripravili napríklad tak na sobotňajší obed a nápadov ubúda, siahnite po overenej klasike.
Prívarok. Napríklad aj zeleninový.
Stačí nájsť v chladničke či špajzke nejakú tú mrkvu, petržlen, kaleráb, prípadne aj zemiaky a hneď sa to dá. Hlavne, aby bola zelenina viacfarebná a čerstvá.
Ďalšie nevyhnutné suroviny ako olej, múku, cibuľku či červenú mletú papriku už má každá gazdinka vždy po ruke.
Budete prekvapení, aké chutné a výživné jedlo sa dá pripraviť z úplne klasickej zeleniny.
A potom už napríklad nejaké to volské oko alebo varené vajíčko, prípadne špekáčik či opečené plátky slaninky a rýchly a jednoduchý obed je na svete.
Vaša rodina si zeleninový prípravok zamiluje. Každý si ho už dá, s čím mu chutí najlepšie.
Máme pre vás aj recept na výbornú zeleninovú polievku
(na 4 porcie)
Ingrediencie: cibuľa 1 ks, hladká múka 50 g, stredná mrkva 3 ks, petržlen 2 ks, kaleráb 1 ks, červená mletá paprika 1 kávová lyžička, stredné zemiaky 5 ks, bravčová masť, maslo alebo olej - 2 polievkové lyžice, soľ - 1 kávová lyžička.
Tip pre vás
Zeleninu rôzneho druhu nakrájame na rovnomerné kocky a uvaríme v osolenej vode.
Časť tekutiny zlejeme. Vývar si odložíme, zíde sa do nasledujúceho jedla.
Medzitým si pripravíme zápražku. Na oleji pražíme múku.
Pridáme cibuľku, chvíľku ešte pražíme a potom posypeme červenou mletou paprikou. Postupne prilievame vodu, aby nám vznikla hustejšia kašička.
Zeleninu spojíme so zápražkou, prevaríme.
Ak chceme, prívarok môžeme aj rozmixovať alebo nemusíme.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recepty na zeleninový šalát webu Ženy v meste
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.