Nákupný zoznam

Výborné zeleninové lečo, RECEPT na čerstvé lečo

02.06.2020

  • 5.0/5

Výborné zeleninové lečo. Domáci recept na čerstvé lečo z dielne webu Dobrá kuchyňa. Domáce lečo chutí úžasne.

Čerstvé domáce lečo, jednoduchý recept

Jednoduché čerstvé lečo, recept na zeleninové lečo webu Dobrá kuchyňa rozhodne vyskúšajte. Domáce lečo chutí úžasne.

Kupované lečo? Určite nie. Pripravte si chutné, čerstvé, domáce. Vynikajúca pochúťka na raňajky či večeru. Pochutí si celá rodina.

Fit verzia je samozrejme bez chleba. Dobrú lečovú chuť vám želáme.

Vyskúšajte aj recept na z hlávkovej kapusty najlepšie cestoviny so smaženou hlávkovou kapustou

Jednoduché čerstvé lečo, recept na zeleninové lečo

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 2

Poctivé čerstvé lečo. Ak milujete paradajky a papriky, skvelé domáce lečo je to pravé zeleninové. Príprava jednoduchá a rýchla, úspech zaručený. Vynikajúce lečo z dielne webu Dobrá kuchyňa.

Sezóna voňavých paradajok a paprík klope na dvere. Pripravte si zdravú pochúťku podľa nášho receptu. Najlepšie čerstvé domáce lečo.

Vyskúšajte aj recept na najlepšiu kôprovú omáčku, ktorú si obľúbite

Najlepšie čerstvé domáce lečo, rýchle a chutné

(pre 2 osoby)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 ks - stredná cibuľa
  • 1 podľa chuti - mleté čierne korenie
  • 1 malá lyžička - kryštálový cukor
  • 25 g - maslo
  • 4-6 ks - vajce
  • 2 ks - paprika (červená, žltá, zelená)
  • 10 ks - čerstvé cherry paradajky
Výborné zeleninové  lečo, RECEPT na čerstvé  lečoAutor - Nela

Jednoduché domáce čerstvé lečo  - postup receptu

Ingrediencie: 10 ks cherry paradajka (3 ks klasická paradajka strednej veľkosti), 2 ks paprika strednej veľkosti ,1 ks cibuľa strednej veľkosti, 25 g masla, 4-6 ks vajce (na osobu počítame 2-3 ks vajec) na dochutenie: soľ (podľa cuti), mleté čierne korenie (podľa chuti), trochu cukru (malá lyžička, na vyváženie chuti)

  1. Pripravíme si zeleninu na prípavu nášho domáceho leča. Obľúbenú papriku (zelenú, žltú, červenú) rozpolíme a zbavíme striedky. Umyjeme, osušíme a nakrájame na rezančeky. 
  2. Cherry paradajky nakrájame tiež na menšie kúsky. Lečo si môžeme pripraviť aj z klasickým paradajok, je potrebné ich narezať do kríža, vložiť na chvíľu do vriacej vody a ošúpať.
  3. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na kvalitnejšiu panvicu pridáme maslo a pripravenú cibuľu, restujeme do sklovita. Pridáme nakrájanú papriku, trochu cukru, dodá na chuti.
  4. Ak zvolíme klasické paradajky, po 3 minútach restovania paprík ich tiež pridáme. Keď použijeme cherry paradajky, pridávame ich až ku koncu, Samotné papriky restujeme 10 minút.
  5. Až potom pridáme nakrájané cherry paradajky, prehrejeme. Prilejeme rozšľahané vajcia ochutené soľou a mletým čiernym korením. Vajcia si necháme za stáleho miešania zhustnúť.

Tip Dobrej kuchyne: Ak obľubujete mäsové jedlá, lečo si vylepšite klobásou alebo slaninou. K restovaniu cibule pridajte malé kúsky klobásy alebo slaniny. Potom pokračujte so zeleninou a vajciami.

Dobrú lečovú chuť.

Vyskúšajte aj najlepšie čerstvé zeleninové lečo webu Ženy v meste

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče