Rýchly vegánsky recept na najlepšie bulgurové rizoto, Autor receptu a foto: Kristína
Najlepšie bulgurové rizoto, rýchly vegánsky recept. Recept webu DobráKuchyňa.sk vďaka ktorému máte rýchlo hotové chutné, zdravé a sýte jedlo.
Tento vegánsky recept z kuchyne portálu DobráKuchyňa.sk poteší každého milovníka zdravej stravy a vlastne všetkých, ktorým sa nechce príliš dlho stáť pri sporáku.
Za pár minút máte hotové chutné, zdravé a sýte jedlo.
Máme pre vás aj overený recept na najlepšie zeleninové rizoto
(na 4 porcie)
Ingrediencie – 200ml bulguru, 1 cibuľa, 2 stredne veľké mrkvy, 250g šampiňónov, 200g zeleného hrášku, 2 farebné papriky, 4 polievkové lyžice červenej šošovice, soľ, čierne korenie.
Tip pre vás
[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu kúpite tu:]
1. Pripravíme si zeleninu
Na troche olivového oleja najskôr speníme cibuľu, pridáme zvyšnú nakrájanú zeleninu, červenú šošovicu, osolíme, okoreníme a krátko orestujeme. Potom podlejeme trochou vody a necháme dusiť. Na tomto recepte je skvelé aj to, že zeleninu môžete použiť takú, akú máte radi, prípadne akú máte akurát poruke. Červená šošovica, ktorú sme pridali do zeleniny sa uvarí rýchlo a je dobrým zdrojom bielkovín, navyše má výbornú chuť.
2. Bulgur zalejeme vodou a varíme
Bulgur pripravíme tak, ako ryžu. My sme použili odmerku, takže množstvo suchého bulguru udávame v ml. Jeden diel bulguru zalejeme dvomi dielmi vody, osolíme a privedieme do varu. Potom stiahneme plameň na minimum a necháme dôjsť.
3. Zeleninu a bulgur zmiešame
Keď máme udusenú zeleninu a hotový bulgur, jednoducho, zmiešame všetko spolu a môžeme jesť.
Tip na záver: Napriek tomu, že naše bulguroto je výborné plnohodnotné jedlo, môže sa podávať aj ako príloha, napríklad ku grilovaným kuracím prsiam, alebo k opečenej rybe.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept za 30 minút na pravé talianske krémové rizoto
Dokonalé kurča na smotane ako od babičky má svoje zákonitosti. Ale pripráva kuraťa na smotane nie je nič náročné. Pripravte si ho s nami.
Vyskúšajte túto skvelú vajíčkovú nátierku s cibuľou, stačí pár minút a pochúťka je na svete. Klasická vajíčková nátierka s cibuľou nesklame.
Ako pripraviť krémové rizoto s cuketou? Vyskúšajte náš overený recept na prípravu výborného cuketového rizota, určite vám bude chutiť.
Kvašáky, teda kvasené uhorky sú jedným z receptov, ktorý sa v rodine dedia z generácie na generáciu. Leto je tu a s ním množstvo tradičných jedál a chuť kvašákov, ktoré sa takto pripravujú už roky rokúce.
Táto rýchla a jednoduchá hrášková polievka sa určite stane u vás populárna. Je naozaj chutná. Skvelá chuť hráškovej polievky nesklame.
Ako upiecť bataty do chrumkava a pripraviť si tie najlepšie pečené bataty podľa overeného receptu.