Nákupný zoznam

Najlepšie bulgurové rizoto, rýchly vegánsky recept

04.10.2021 | Autor: Kristína

Najlepšie bulgurové rizoto, rýchly vegánsky recept. Recept webu DobráKuchyňa.sk vďaka ktorému máte rýchlo hotové chutné, zdravé a sýte jedlo.

Rýchly vegánsky recept na najlepšie bulgurové rizoto, Autor receptu a foto: Kristína

Najlepšie bulgurové rizoto, rýchly vegánsky recept. Recept webu DobráKuchyňa.sk vďaka ktorému máte rýchlo hotové chutné, zdravé a sýte jedlo.

Bulgurové rizoto, rýchly vegánsky recept

  • Čas prípravy v min.: 5
  • Čas pečenia v min.: 20
  • Počet porcií: 4
  • Autor jedla: Kristína

Tento vegánsky recept z kuchyne portálu DobráKuchyňa.sk poteší každého milovníka zdravej stravy a vlastne všetkých, ktorým sa nechce príliš dlho stáť pri sporáku.

Za pár minút máte hotové chutné, zdravé a sýte jedlo.

Máme pre vás aj overený recept na najlepšie zeleninové rizoto

Ingrediencie na rizoto z bulguru

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 2 ks - mrkva strednej veľkosti
  • 4 polievkové lyžice - červená šošovica
  • 2 z každého druhu - farebné papriky (červená, zelená aj žltá)
  • 250 g - šampiňóny
  • 1 štipka - mleté čierne korenie
  • 200 ml - bulgur
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie bulgurové rizoto, rýchly vegánsky recept

Bulgurové rizoto - bulguroto, postup receptu

Ingrediencie – 200ml bulguru, 1 cibuľa, 2 stredne veľké mrkvy, 250g šampiňónov, 200g zeleného hrášku, 2 farebné papriky, 4 polievkové lyžice červenej šošovice, soľ, čierne korenie.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Pripravíme si zeleninu

Na troche olivového oleja najskôr speníme cibuľu, pridáme zvyšnú nakrájanú zeleninu, červenú šošovicu, osolíme, okoreníme a krátko orestujeme. Potom podlejeme trochou vody a necháme dusiť. Na tomto recepte je skvelé aj to, že zeleninu môžete použiť takú, akú máte radi, prípadne akú máte akurát poruke. Červená šošovica, ktorú sme pridali do zeleniny sa uvarí rýchlo a je dobrým zdrojom bielkovín, navyše má výbornú chuť.

2. Bulgur zalejeme vodou a varíme

Bulgur pripravíme tak, ako ryžu. My sme použili odmerku, takže množstvo suchého bulguru udávame v ml. Jeden diel bulguru zalejeme dvomi dielmi vody, osolíme a privedieme do varu. Potom stiahneme plameň na minimum a necháme dôjsť.

3.  Zeleninu a bulgur zmiešame

Keď máme udusenú zeleninu a hotový bulgur, jednoducho, zmiešame všetko spolu a môžeme jesť.

Tip na záver: Napriek tomu, že naše bulguroto je výborné plnohodnotné jedlo, môže sa podávať aj ako príloha, napríklad ku grilovaným kuracím prsiam, alebo k opečenej rybe.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept za 30 minút na pravé talianske krémové rizoto

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty