Niekedy sa vám zdá, že máte po krk mäsa? Dali by ste očistu v podobe nejakej zdravšej vezie polievky? Máme tu pre vás zemiakovú polievku, ktorá vyzerá presne ako guláš, avšak bez mäsa. Chutí výborne.
Postup je úplne zhodný ako aj pri varení gulášu, a preto je táto zemiaková polievka extra chutná. Avšak, samozrejme žiadne siahodlhé varenie či dusenie, keďže mäso nepridávame a zemiaky sú uvarené pomerne rýchlo.
Poďte si vyskúšať zemiakovú polievku podľa fotoreceptu Dobrá kuchyňa a isto si pochutná celá rodina.
Stačí správna kombinácia zemiakov, cibuľky, červenej mletej papriky, pričom korunou všetkého je čerstvá petržlenová vňať. Nebudete ľutovať a budete túto polievku robiť pravidelne pre jej ľahkú a nezameniteľnú chuť. Vyskúšajte aj kyslú polievku z tekvice Hokkaido.
(Pre 4 osoby)
Ingrediencie: 5 zemiakov strednej veľkosti, soľ, čerstvé bylinky (petržlenová vňať, kôpor, pažítka), 1 cibuľa strednej veľkosti, 2 polievkové lyžice bravčovej masti alebo oleja, kávová lyžička červenej mletej papriky
Tip pre vás
Na oleji posmažíme cibuľku do zlatista, pridáme soľ a úplne na záver červenú mletú papriku.
Zalejeme vodou, asi len 2 dcl, pridáme zemiaky, nakrájané na kocky. Nesmie byť príliš veľa vody, nechceme zemiaky variť, ale dusiť.
Tesne pred dovarením pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať; krásne polievku navonia.
Dolejeme ešte zvyšok vody a necháme prevrieť. Ak treba, ešte dosolíme.
Hotovo, dobrú chuť.
Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik
Radi by ste potešili vášho manžela pravým chlapským jedlom? Tip na skvelý bravčový guláš bez zásmažky, ktorý nikto nepokazí.
Pripravte výbornú sekanú doma! Z kvalitních surovín vám vznikne skvelá lahdôdka s chrumkavou kôrkou.
Nechajte sa prekvapiť výnimočnou kombináciou karfiolu a bryndze.
Pripravte si chutný fazuľový prívarok, ktorý poriadne zasýti. S čerstvým chlebom a rozvoniavajúcim mäsom vytvorí chuť fazuľového prívarku dokonalú pochúťku.
Dobrá Kuchyňa vám prináša skvelý recept, pri ktorom využijete akékoľvek ovocie z vašej záhradky na vynikajúce ovocné koláče, ktorým nik neodolá.