Niekedy sa vám zdá, že máte po krk mäsa? Dali by ste očistu v podobe nejakej zdravšej vezie polievky? Máme tu pre vás zemiakovú polievku, ktorá vyzerá presne ako guláš, avšak bez mäsa. Chutí výborne.
Postup je úplne zhodný ako aj pri varení gulášu, a preto je táto zemiaková polievka extra chutná. Avšak, samozrejme žiadne siahodlhé varenie či dusenie, keďže mäso nepridávame a zemiaky sú uvarené pomerne rýchlo.
Poďte si vyskúšať zemiakovú polievku podľa fotoreceptu Dobrá kuchyňa a isto si pochutná celá rodina.
Stačí správna kombinácia zemiakov, cibuľky, červenej mletej papriky, pričom korunou všetkého je čerstvá petržlenová vňať. Nebudete ľutovať a budete túto polievku robiť pravidelne pre jej ľahkú a nezameniteľnú chuť.
(Pre 4 osoby)
Ingrediencie: 5 zemiakov strednej veľkosti, soľ, čerstvé bylinky (petržlenová vňať, kôpor, pažítka), 1 cibuľa strednej veľkosti, 2 polievkové lyžice bravčovej masti alebo oleja, kávová lyžička červenej mletej papriky
Tip pre vás
[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu kúpite tu:]
Na oleji posmažíme cibuľku do zlatista, pridáme soľ a úplne na záver červenú mletú papriku.
Zalejeme vodou, asi len 2 dcl, pridáme zemiaky, nakrájané na kocky. Nesmie byť príliš veľa vody, nechceme zemiaky variť, ale dusiť.
Tesne pred dovarením pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať; krásne polievku navonia.
Dolejeme ešte zvyšok vody a necháme prevrieť. Ak treba, ešte dosolíme.
Hotovo, dobrú chuť.
Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik
Krémová šampiňónová polievka je jednoduchá súčasť kuchyne v každej domácnosti. Chuť našej krémovej šampiňónovej polievky vám spríjemní deň.
Výborný pizza závin z kysnutého cesta, ktorý sa hodí na obed, večeru či desiatu do školy.
Zapečená tortilla plnená bešamelovou omáčkou s mäsom. Overený recept webu DobráKuchyňa.sk.
Fašírky z diviny podľa originálneho receptu skúseného poľovníka sú skutočná deliakatesa. Nezameniteľná chuť divinových fašírok stojí za všetku námahu.
Ten najlepší tradičný podplamenník podľa originálneho receptu. Stáročia overená chuť skvelého podplamenníku.
Recept na najlepší makový, alebo tvarohový kysnutý závin od babičky. Overený recept webu Dobrá Kuchyňa.sk.