AMC
Nákupný zoznam

Najlepšia zemiaková polievka, overený recept

14.06.2021 | Autor: Slávka

Vynikajúca zemiaková polievka podľa tradičného receptu, lepšia než hocaký guláš. Vyskúšajte náš overený recept.

Niekedy sa vám zdá, že máte po krk mäsa? Dali by ste očistu v podobe nejakej zdravšej vezie polievky? Máme tu pre vás zemiakovú polievku, ktorá vyzerá presne ako guláš, avšak bez mäsa. Chutí výborne.

Najlepšia zemiaková polievka, overený recept

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas varenia: 20 minút
  • Počet porcií: 4

Postup je úplne zhodný ako aj pri varení gulášu, a preto je táto zemiaková polievka extra chutná. Avšak, samozrejme žiadne siahodlhé varenie či dusenie, keďže mäso nepridávame a zemiaky sú uvarené pomerne rýchlo.

Poďte si vyskúšať zemiakovú polievku podľa fotoreceptu Dobrá kuchyňa a isto si pochutná celá rodina.

Stačí správna kombinácia zemiakov, cibuľky, červenej mletej papriky, pričom korunou všetkého je čerstvá petržlenová vňať. Nebudete ľutovať a budete túto polievku robiť pravidelne pre jej ľahkú a nezameniteľnú chuť.

Vyskúšajte aj kyslú polievku z tekvice Hokkaido. A tu je lúsková polievka na kyslo. Skúste aj ako chutí naša Hokkaido krémová polievka so smotanou.

Zemiaková polievka - ingrediencie

(Pre 4 osoby)


Ingrediencie

  • 1 ks - čerstvé bylinky (petržlenová vňať, kôpor, pažítka)
  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 5 ks - zemiak strednej veľkosti
  • 1 kávová lyžička - červená mletá paprika
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšia zemiaková polievka, overený recept

Babičkina zemiaková polievka, overený recept

Ingrediencie: 5 zemiakov strednej veľkosti, soľ, čerstvé bylinky (petržlenová vňať, kôpor, pažítka), 1 cibuľa strednej veľkosti, 2 polievkové lyžice bravčovej masti alebo oleja, kávová lyžička červenej mletej papriky

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Smaženie cibuľky

Na oleji posmažíme cibuľku do zlatista, pridáme soľ a úplne na záver červenú mletú papriku.

2. Dusenie zemiakov

Zalejeme vodou, asi len 2 dcl, pridáme zemiaky, nakrájané na kocky. Nesmie byť príliš veľa vody, nechceme zemiaky variť, ale dusiť.

3. Petržlenová vňať

Tesne pred dovarením pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať; krásne polievku navonia.

4. Dovarenie

Dolejeme ešte zvyšok vody a necháme prevrieť. Ak treba, ešte dosolíme.

Hotovo, dobrú chuť. Tu je aj tradičná bryndzová polievka. Vyberte si aj ďalšie recepty ako sa pripravuje krémová polievka. Tu je aj recept na fazuľovú polievku s údeným mäsom a klobásou.  Tu je aj Hokkaido polievka s červenou šošovicou. Máme aj recept na hokkaido polievku vegan.


Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty