Nákupný zoznam

Najlepšia zemiaková polievka, overený recept

14.06.2021 | Autor: Slávka

  • 5.0/5

Vynikajúca zemiaková polievka podľa tradičného receptu, lepšia než hocaký guláš. Vyskúšajte náš overený recept.

Niekedy sa vám zdá, že máte po krk mäsa? Dali by ste očistu v podobe nejakej zdravšej vezie polievky? Máme tu pre vás zemiakovú polievku, ktorá vyzerá presne ako guláš, avšak bez mäsa. Chutí výborne.

Najlepšia zemiaková polievka, overený recept

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas varenia: 20 minút
  • Počet porcií: 4

Postup je úplne zhodný ako aj pri varení gulášu, a preto je táto zemiaková polievka extra chutná. Avšak, samozrejme žiadne siahodlhé varenie či dusenie, keďže mäso nepridávame a zemiaky sú uvarené pomerne rýchlo.

Poďte si vyskúšať zemiakovú polievku podľa fotoreceptu Dobrá kuchyňa a isto si pochutná celá rodina.

Stačí správna kombinácia zemiakov, cibuľky, červenej mletej papriky, pričom korunou všetkého je čerstvá petržlenová vňať. Nebudete ľutovať a budete túto polievku robiť pravidelne pre jej ľahkú a nezameniteľnú chuť.

Zemiaková polievka - ingrediencie

(Pre 4 osoby)


Ingrediencie

  • 1 ks - soľ
  • 1 ks - čerstvé bylinky (petržlenová vňať, kôpor, pažítka)
  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 2 polievková lyžica - olej alebo bravčová masť
  • 5 ks - zemiak strednej veľkosti
  • 1 kávová lyžička - červená mletá paprika
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšia zemiaková polievka, overený recept

Babičkina zemiaková polievka, overený recept

Ingrediencie: 5 zemiakov strednej veľkosti, soľ, čerstvé bylinky (petržlenová vňať, kôpor, pažítka), 1 cibuľa strednej veľkosti, 2 polievkové lyžice bravčovej masti alebo oleja, kávová lyžička červenej mletej papriky

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu. Teraz v 50-percentnej ZĽAVE kúpite tu:]

1. Smaženie cibuľky

Na oleji posmažíme cibuľku do zlatista, pridáme soľ a úplne na záver červenú mletú papriku.

2. Dusenie zemiakov

Zalejeme vodou, asi len 2 dcl, pridáme zemiaky, nakrájané na kocky. Nesmie byť príliš veľa vody, nechceme zemiaky variť, ale dusiť.

3. Petržlenová vňať

Tesne pred dovarením pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať; krásne polievku navonia.

4. Dovarenie

Dolejeme ešte zvyšok vody a necháme prevrieť. Ak treba, ešte dosolíme.

Hotovo, dobrú chuť.

Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty