Nákupný zoznam

Najlepšia oškvarková pomazánka s uhorkami, domáci RECEPT

29.07.2020

  • 5.0/5

Jemná oškvarková pomazánka je veľmi obľúbená, pretože jej príprava je rýchla a jednoduchá. Môžete si na nej pochutiť nielen na raňajky, ale aj desiatu, olovrant alebo večeru.

Jemná oškvarková pomazánka s uhorkami, domáci recept

Vynikajúca oškvarková pomazánka s kyslými uhorkami. Milujete naše tradičné domáce výrobky?

Oškvarky patria neodmysliteľne medzi nich? Pripravte si chutnú oškvarkovú pomazánku podľa domáceho receptu z dielne Dobrej kuchyne.

Vybrali sme pre vás aj recept na výbornú avokádovú nátierku

Oškvarková pomazánka

  • Čas prípravy:  10 minút
  • Počet porcií: 5

Pomazánky sú veľmi obľúbené, pretože ich príprava je rýchla a jednoduchá. Môžete si ich pripraviť nielen na raňajky, ale aj desiatu, olovrant alebo večeru.

Chcete prekvapiť mužskú polovičku, či partiu kamarátov? Tak potom vynikajúcou oškvarkovou pomazánkou s kyslými uhorkami. Tradičná chuť s Dobrou kuchyňou.

Vybrali sme pre vás aj recept na voňavý domáci írsky chlieb bez droždia

Najlepšia tradičná oškvarková pomazánka s uhorkami

(Na 5 porcií)


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 1 ks - soľ
  • 1 ks - mleté čierne korenie
  • 1 ks - mletá červená paprika
  • 4 ks - vajcia
  • 2 ks - kyslá uhorka strednej veľkosti
  • 1 ks - šťava z kyslých uhoriek
  • 1 ks - vegeta
  • 1 ks - horčica
  • 300 g - oškvarky
Najlepšia oškvarková pomazánka s uhorkami, domáci RECEPTAutor - Nela

Tradičná oškvarková pomazánka s uhorkami - postup receptu

Ingrediencie: 300 g oškvarky, 2 ks kyslá uhorka strednej veľkosti, 4 ks vajce uvarené natvrdo, 1 ks malá cibuľa (môže byť aj červená alebo šalotka, sú jemnejšie), na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, vegeta bez soli (ak používate), mletá červená paprika (môže byť aj pálivá, podľa chuti), horčica, šťava z kyslých uhoriek.

  1. Najprv si uvaríme vajcia natvrdo. Keď začnú vrieť, varíme ich 10 minút. K vareniu vajec pridáme lyžičku sódy bikarbóny, budú sa lepšie lúpať. Potom ich zachladíme studenou vodou. Vajcia a oškvarky zomelieme alebo rozmixujeme na kašu.
  2. Oškvarky môžeme nakrájať aj nadrobno, záleží, akú štruktúru pomazánok obľubujeme. Cibuľu nakrájame nadrobno, ak chceme, aby bola ľahšie stráviteľná, pokvapkáme ju citrónovou šťavou po nakrájaní. Kyslé uhorky nakrájame na drobné kocky.
  3. Oškvarkovú pomazánku dochutíme podľa potreby soľou, mletým čiernym korením, vegetou (nemusí byť), mletou červenou paprikou (sladkou aj pálivou, podľa chuti), horčicou, ale aj šťavou z kyslých uhoriek, ktorá našu pomazánku zjemní.
  4. Všetky ingrediencie dobre premiešame, aby sa spojili chute. Oškvarkovú pomazánku je dobre nechať v chlade odpočinúť aspoň  30 minút, bude oveľa chutnejšia. Podávame ju na chlebíku alebo pečive. Ak máte výčitky, pridajte čerstvú zeleninu.

Tip Dobrej kuchyne: Namiesto kyslých uhoriek môžeme do tradičnej oškvarkovej pomazánky nakrájať aj sterelizovanú kapiu, ale aj kapiu čerstvú alebo farebnú papriku (červenú, žltú, zelenú). Pripravte si pomazánku podľa svojej chuti. Dobrú pomazánkovú chuť.

Vyskúšajte aj recept na výbornú oškvarkovú pomazánku s uhorkami portálu Ženy v meste

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče