Slané palacinky plnené šunkou a syrom zapečené v rúre. Foto - Kristína
Zapečené slané palacinky plnené šunkou a syrom sú neskutočná dobrota. Pripravte si s nami chutný obed s palacinkami na slano.
Palacinky miluje snáď každý, väčšinou ich jedávame na sladko, ale skúste to tentokrát trochu inak.
Zapečené palacinky plnené šunkou a syrom sú výborný tip na dobrý obed, či večeru. Vyskúšajte recept z portálu DobráKuchyňa.sk.
Máme pre vás aj recept slané palacinky plnené cuketou a syrom. A tu je zase recept na tradičné palacinky. Skúste aj náš text prečo pridať minerálku do cesta na palacinky.
(na 5 porcií)
Ingrediencie – cesto na palacinky: 2 hrnčeky polohrubej múky, 3 hrnčeky mlieka, 4 vajcia, ½ kávovej lyžičky prášku do pečiva, ½ kávovej lyžičky soli. Plnka: 300g obľúbenej šunky, 300g strúhaného syra podľa vášho výberu. Bešamel: 2 polievkové lyžice oleja, 1 hrubší plátok masla, 250ml mlieka, štipku mletého muškátového orieška, trochu soli, 4 polievkové lyžice parmezánu na posypanie.
Tip pre vás
1. Pripravíme si cesto
Zamiešame si cesto na palacinky, väčšina z vás má určite svoj recept, ktorý pripravuje od oka. My sme ako odmerku použili hrnček s objemom 250ml, pri tomto pomere sa vám cesto určite podarí. Jednoducho spolu dobre premiešajte všetky ingrediencie.
2. Upečieme palacinky
Palacinky si upečieme.
3. Pridáme šunku a syr
Na hotovú palacinku položíme dva plátky šunky a posypeme syrom. Výber syra je na vás.
4. Zrolujeme do misy
Palacinku zrolujeme a uložíme do misy, ktorú sme jemne potreli olejom.
5. Bešamelové omáčka
Pripravíme si bešamelovú omáčku. Do vyššej panvičky, prípadne kastróla dáme trochu oleja a hrubší plátok masla, keď sa maslo roztopí, pridáme múku a krátko miešame, múka by nemala zhnednúť. Pridáme mlieko a všetko dobre premiešame tak, aby v omáčke neboli hrčky. Nakoniec pridáme trochu muškátového orieška a soli.
6. Zalejeme omáčkou a posypeme syrom
Pripravenú omáčku rovnomerne vylejeme na palacinky a posypeme strúhaným parmezánom.
7. Zapekáme tak 20 minút
Zapekáme do zlatista pri 200°C asi 15 – 20 minút. S výsledkom budete určite spokojní, dobrú chuť.
Máme pre vás aj recept na klasický recept na hrnčekové palacinky
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk