Nákupný zoznam

Najlepší zelerový šalát s ananásom, fit RECEPT

09.12.2020 | Autor: -

  • 5.0/5

Najlepší zelerový šalát s ananásom. Fit recept podľa receptu Dobrej kuchyne. Nech sa páči. Vyskúšajte.

Fantastický zelerový šalát s ananásom, ktorý chutí skvele

Najlepší zelerový šalát s ananásom so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte. Pochutí si celá rodina. 

Inšpirujte sa vynikajúci jednoduchý cviklový šalát, lahodný a chutný

Zelerový šalát s ananásom, kukuricou a šunkou - dokonalá pochúťka

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Počet porcií: 6-8

Vynikajúci zelerový šalát s ananásom má nielen výbornú chuť, je aj lahodný a svieži. Príprava je nenáročná a rýchla. A čo dodať na záver? Je skvelou voľbou na výdatné raňajky, úžasný obed či večera.

Je dokolnalý v horúce letné dni. Dobrú šalátovú chuť želáme. Chcete si pripraviť obľúbený zelerový šalát s ananásom? Neviete ako na to? Nevadí. My vám poradíme. Skvelý zelerový šalát so značkou Dobrá kuchyňa.

Šaláty sú fantastické nielen na oslavy, ale aj vo všedné dni. Pripravte si chutný zelerový šalát s ananásom podľa receptu webu Dobrá kuchyňa, určite si ho obľúbite.

Tradičný šalát zo zemiakov klasický zemiakový šalát s majonézou, tradičný a overený

Vynikajúci zelerový šalát s ananásom v dvoch verziách (klasický a fit)

(Na 6-8 porcií)


Ingrediencie

  • 1 ks - soľ
  • 1 ks - mleté čierne korenie
  • 3 ks - vajcia
  • 150 g - tvrdý syr
  • 320 g - sterilizovaný zeler
  • 1 ks - sterilizovaný ananás
  • 1 ks - sterilizovaná kukurica
  • 150 g - dusená šunka
  • 1 menší kus - pór alebo jarná cibuľka
  • 1 väčšie balenie - biely jogurt alebo majonéza
Poslať ako nákupný zoznam

Najlepší zelerový šalát s ananásom, fit RECEPTAutor - Nela

Najlepší zelerový šalát s ananásom - postup receptu

Ingrediencie: 1 ks sterilizovaný zeler (320 g), 1 ks sterilizovaný ananás (strednej veľkosti), 1 ks sterilizovaná kukurica (strednej veľkosti), pór alebo jarná cibuľka (pór 10 cm kúsok, jarná cibuľka 2 ks), 150 g dusená šunka, 150 g tvrdý syr (môžeme aj vynechať), 3 ks vajce uvarené natvrdo, 500 ml hustý biely jogurt (fit verzia) alebo 1 ks väčšia majonéza (klasická verzia) na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie - podľa chuti

Tip pre vás

[Podporte nás aj na youtube, pridajte si odber nášho kanála a nič vám neunikne.]

  1. Príprava šalátu je jednoduchá a rýchla. Vajcia uvaríme natvrdo. Od bodu varu ich varíme 10 minút. Ak pridáme k vareniu lyžičku sódy bikarbóny, budú sa lepšie lúpať. Po uvarení ich necháme v studenej vode vychladnúť.
  2. Sterilizovaný zeler, kukuricu a ananás scedíme. Ananás si môžeme nakrájať aj na menšie kúsky, šunku, pór (jarnú cibuľku) na tenké rezančeky či kocky. Tvrdý syr nastrúhame, môžeme nakrájať. Vajcia pretlačíme.
  3. Všetky suroviny pridáme do väčšej misky, zalejeme ich jogurtom (majonézou) a premiešame. Dochutíme podľa potreby soľou a mletým čiernym korením. Necháme zachladiť aspoň na jednu hodinu, najlepšie cez noc.
  4. Dobre vychladený zelerový šalát s ananásom je lahodný a svieži. Ak šunku nemusíte, tak ju jednoducho vynechajte. Ak budete šalát servírovať vo vysokých sklenených pohároch na stopke, bude vyzerať veľmi lákavo, efektne.

Tip Dobrej kuchyne: Ak obľubujete majonézové šaláty, jogurt nahraďte majonézou alebo tatárskou omáčkou. Samozrejme, bude ťažšie stráviteľný, a aj kalorickejší. 

Dobrú zelerovú chuť.

Vybrali sme pre vás fantastický zelerový šalát so šunkou a ananásom, top recept kuchyne portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče