Nákupný zoznam

Skvelá struková polievka na kyslo, vyskúšaný recept

05.11.2021 | Autor: Ivka

Skvelá struková polievka na kyslo. Tento vyskúšaný recept webu DobráKuchyňa.sk oceníte špeciálne keď telo potrebuje zahriať. Ale odporúčame hocikedy.

Struková polievka na kyslo, vyskúšaný recept. Autorka receptu a foto - Ivka

Skvelá struková polievka na kyslo. Tento vyskúšaný recept webu DobráKuchyňa.sk oceníte špeciálne keď telo potrebuje zahriať. Ale odporúčame hocikedy.

Skvelá struková polievka na kyslo, vyskúšaný recept

  • Čas prípravy v minútach - 5
  • Čas varenia v minútach - 15
  • Počet porcií - 4
  • Autorka jedla - Ivka

Klasika medzi polievkami. V jesenných dňoch vás zahreje a zasýti.

Vyskúšajte overený recept podľa portálu Dobrá kuchyňa, ktorý zaručene poteší malých aj veľkých stravníkov.

A navyše, na stole je raz dva. Vyskúšajte aj náš recept na fazuľovú polievku na kyslo.  A tu je klasická tekvicová polievka.

Ingrediencie na kyslú polievku z fazuľkových strukov

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 2 PL - hladká múka
  • 3 ks - bobkový list
  • 2 PL - rastlinný olej
  • 1-2 PL - ocot
  • 4 guličky - čierne korenie celé
  • 200 ml - smotana na varenie
  • 4 ks - zemiaky
  • 200 g - mrazené fazuľové struky
Poslať ako nákupný zoznam



Skvelá struková polievka na kyslo, vyskúšaný recept

Skvelá struková polievka na kyslo, postup receptu

Ingrediencie: 4 väčšie zemiaky, 200g mrazené fazuľové struky, 200 ml smotana na varenie, 2 PL hladká múka, 2 PL rastlinný olej, 4 ks celé čierne korenie, 3 ks bobkový list, soľ, 1-2 PL ocot.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Urobíme si zásmažku

Do hrnca dáme olej a hladkú múku. Na miernom ohni za stáleho miešania urobíme zásmažku. Zalejeme vodou, pridáme soľ, celé čierne korenie, bobkový list a necháme zovrieť.

2. Pridáme zemiaky a fazuľkové struky

Medzitým si ošúpeme zemiaky a nakrájame na malé kocky. Keď voda zovrie, pridáme zemiaky a fazuľkové struky. Varíme, kým struky so zemiakmi nebudú al dente.

3. Prilejeme smotanu

Do polievky prilejeme smotanu na varenie. Lejeme ju pomaly a za stáleho miešania, aby sa nám polievka nezrazila.

4. Pridáme ocot

Polievku odstavíme a do misky odoberieme asi za jednu naberačku. Do odobratej polievky prilejeme ocot, zmiešame a vylejeme do hrnca s polievkou. Vďaka tomuto postupu sa polievka nezrazí.

5. Dochutíme a podávame

Naberieme do tanierov a môžeme podávať.  Do polievky pridávame radšej menej octu. Preto, ak má niekto radšej kyslejšiu polievku, môže si ju octom dochutiť priamo v tanieri.

Dobrú chuť!

Vyskúšajte aj recept na zeleninovú polievku so strukmi a krupicovými haluškami webu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty