Nákupný zoznam

Tradičná sladkokyslá fazuľová polievka so smotanou, overený recept

12.11.2021 | Autor: Denča

Chutná sladkokyslá fazuľová polievka, ktorú naša rodina miluje. Zrejme preto je tento recept pripravovaný už tri generácie.

Tradičná sladkokyslá fazuľová polievka so smotanou, overený recept. Autor receptu a foto - Denča

Chutná sladkokyslá fazuľová polievka, ktorú naša rodina miluje. Zrejme preto je tento recept pripravovaný už tri generácie.

Tradičná sladkokyslá fazuľová polievka so smotanou, overený recept

  • Čas prípravy v min.: 130
  • Čas pečenia v min.: 120
  • Počet porcií: 6
  • Autor receptu: Denča

Fazuľová polievka je na Slovensku jednou z najtradičnejších polievok. Je nesmierne obľúbená o čom hovorí aj množstvo rôznych variácií ako ju dokážate pripraviť.

Vyskúšajte tento náš overený recept, výsledkom je skvelá polievka, ktorá sa hodí na stôl kedykoľvek.

Máme pre vás aj recept na fazuľovú polievku na kyslo portálu ženy v meste.u Tu je aj recept na fazuľovú polievku s údeným mäsom a klobásou.

Ingrediencie na sladkokyslú fazuľová polievka so smotanou

(na 6 porcií)


Ingrediencie

  • 3 ks - mrkva
  • 2 PL - hladká múka
  • 1 podľa chuti - nové korenie
  • 5 ks - bobkový list
  • 2 menší kus - údené rebierko
  • 200 g - kyslá smotana 16%
  • 1 podľa chuti - cukor
  • 3 ks - petržlen strednej veľkosti
  • 2 PL - ocot
  • 1 podľa chuti - čierne korenie celé
  • 100 g - fazuľa
Poslať ako nákupný zoznam



Tradičná sladkokyslá fazuľová polievka so smotanou, overený recept

Tradičná sladkokyslá fazuľová polievka so smotanou, overený recept

Ingrediencie: 100 g fazule, 3 mrkvy, 2 polievkové lyžice hladkej múky, 2 menšie kúsky údeného rebierka, 200 g kyslej smotany, 3 petržleny, 1 zemiak. Na dochutenie: nové korenie, 5 kusov bobkového listu, cukor, 2 polievkové lyžice octu, celé čierne korenie, soľ.

1. Príprava - deň vopred

Prepláchneme si fazuľu (typ - veľká, strakatá)a namočíme si ju deň vopred. Budeme potrebovať aj údené mäso - údené rebrá či údené bravčové koleno.

2. Mäso a fazuľu zalejeme vodou

Údené mäso a fazuľu zalejeme studenou vodou, pridáme bobkový list, celé čierne a nové korenie. Dáme variť aspoň na jednu hodinu.

3. Zeleninu nakrájame na kocky

Pripravíme si koreňovú zeleninu, predovšetkým mrkvu a petržlen ( vhodný je aj kaleráb, zeler - čo nájdeme doma a čo nám chutí), ošúpeme a nakrájame na kocky. Po hodine varenia, pridáme zeleninu. Necháme variť cca 30 minút. Mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ho oberieme a nakrájame.

4. Pridáme zemiaky

Do polievky pridáme nakrájané zemiaky a varíme ďalších 15 minút, dokým sú zemiaky polomäkké.

5. Zahustenie

Pripravíme si zátrepku na zahustenie polievky. Do misky si nalejeme kyslú smotanu, 2 lyžice hladkej múky a naberačku horúcej polievky. Zmiešame a cez sitko vlejeme do polievky.

6. Fazuľovú polievku dochutíme

Necháme prejsť varom, aby sa polievka zahustila. Pridáme nakrájané mäso. Na konci polievku dochutíme podľa chuti soľou, mletým čiernym korením. Pridáme trochu cukru a octu (ja pridávam 2PL octu).

Dobrú chuť. Ale rovnako skvelá je aj gazdovská fazuľová polievka. Máme pre vás aj overený recept na fazuľovú polievku na kyslo

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty