Tradičná sladkokyslá fazuľová polievka so smotanou, overený recept. Autor receptu a foto - Denča
Chutná sladkokyslá fazuľová polievka, ktorú naša rodina miluje. Zrejme preto je tento recept pripravovaný už tri generácie.
Fazuľová polievka je na Slovensku jednou z najtradičnejších polievok. Je nesmierne obľúbená o čom hovorí aj množstvo rôznych variácií ako ju dokážate pripraviť.
Vyskúšajte tento náš overený recept, výsledkom je skvelá polievka, ktorá sa hodí na stôl kedykoľvek.
Máme pre vás aj recept na fazuľovú polievku na kyslo portálu ženy v meste.u Tu je aj recept na fazuľovú polievku s údeným mäsom a klobásou.
(na 6 porcií)
Ingrediencie: 100 g fazule, 3 mrkvy, 2 polievkové lyžice hladkej múky, 2 menšie kúsky údeného rebierka, 200 g kyslej smotany, 3 petržleny, 1 zemiak. Na dochutenie: nové korenie, 5 kusov bobkového listu, cukor, 2 polievkové lyžice octu, celé čierne korenie, soľ.
Prepláchneme si fazuľu (typ - veľká, strakatá)a namočíme si ju deň vopred. Budeme potrebovať aj údené mäso - údené rebrá či údené bravčové koleno.
Údené mäso a fazuľu zalejeme studenou vodou, pridáme bobkový list, celé čierne a nové korenie. Dáme variť aspoň na jednu hodinu.
Pripravíme si koreňovú zeleninu, predovšetkým mrkvu a petržlen ( vhodný je aj kaleráb, zeler - čo nájdeme doma a čo nám chutí), ošúpeme a nakrájame na kocky. Po hodine varenia, pridáme zeleninu. Necháme variť cca 30 minút. Mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ho oberieme a nakrájame.
Do polievky pridáme nakrájané zemiaky a varíme ďalších 15 minút, dokým sú zemiaky polomäkké.
Pripravíme si zátrepku na zahustenie polievky. Do misky si nalejeme kyslú smotanu, 2 lyžice hladkej múky a naberačku horúcej polievky. Zmiešame a cez sitko vlejeme do polievky.
Necháme prejsť varom, aby sa polievka zahustila. Pridáme nakrájané mäso. Na konci polievku dochutíme podľa chuti soľou, mletým čiernym korením. Pridáme trochu cukru a octu (ja pridávam 2PL octu).
Dobrú chuť. Ale rovnako skvelá je aj gazdovská fazuľová polievka. Máme pre vás aj overený recept na fazuľovú polievku na kyslo
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk