Nákupný zoznam

Skvelá fazuľová polievka na kyslo, overený recept

21.07.2021 | Autor: Slávka

  • 5.0/5

Fazuľová polievka na kyslo je skvelá nielen do letných dní. V lete je fantastická, ale skvele poteší aj v zime. Pripravte si skvelú polievku podľa receptu portálu DobráKuchyňa.sk.

Vynikajúca, osviežujúca fazuľová polievka na kyslo zo sterilizovanej fazule, ktorá sa krásne hodí do teplých letných dní vďaka tomu, že sa podáva vychladená a s octom. Ale vôbec nie je zlá ani v iných ročných obdobiach.

Fazuľová polievka na kyslo, overený recept

Fazuľová mlieková polievka je ideálna na teplé mesiace vďaka tomu, že skvele chutí s octom a vychladnutá. Na stole tak budete mať pravá letné osvieženie.

V zime však poteší rovnako . Zvykne sa robiť z vopred namočenej suchej fazule, ale tým sa vôbec nemusíte zapodievať. Ešte lepšiu chuť docielite, ak zvolíte fazule z konzervy.

Tým, že sa pridáva aj šťava z nich, je polievka lepšia, krémovejšia. Navyše, ušetríte aj čas, keď si týmto spôsobom pripravíte fazuľovú polievku na kyslo. Všetko totiž trvá tak maximálne 15-20 minút.

Niekto dáva do tejto polievky aj cukor, ale to vôbec netreba. Stačí až do vychladnutej trochu octu a výborná fazuľová polievka na kyslo je hotová. Dobrú chuť s Dobrou kuchyňou.

Ingrediencie na fazuľovú polievku na kyslo

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - soľ
  • 50 g - hladká múka
  • 3 ks - nové korenie
  • 2 ks - bobkový list
  • 2 polievková lyžica - bravčová masť alebo olej
  • 8 dl - mllieko
  • 1 podľa chuti - ocot
  • 1 konzerva - sterilizovaná fazuľa
Poslať ako nákupný zoznam

Skvelá fazuľová polievka na kyslo, overený recept

Skvelá fazuľová polievka na kyslo, postup receptu

Ingrediencie na 4 porcie: konzerva sterilizovanej fazule, 8 deci mlieka, 50 g hladkej múky, masť, alebo olej. Na dochutenie: soľ, 2 bobkové listy, 3 guličky nového korenia.

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu. Teraz v 50-percentnej ZĽAVE kúpite tu:]

1. Zápražka

Na oleji smažíme múku, dáme pozor, aby neprihorela.

2. Mlieko

Zápražku riedime mliekom.

3. Kašička

Postupne pridáme všetko mlieko a dôkladne miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky.

4. Fazule

Pridáme fazule z konzervy aj so šťavou.

5. Dochutenie

Ešte korenie, bobkový list a soľ, povaríme asi 10 minút. Polievku necháme vychladnúť. Ocot až do vychladnutej, inak sa zrazí.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče