Vynikajúca, osviežujúca fazuľová polievka na kyslo zo sterilizovanej fazule, ktorá sa krásne hodí do teplých letných dní vďaka tomu, že sa podáva vychladená a s octom. Ale vôbec nie je zlá ani v iných ročných obdobiach.
Fazuľová mlieková polievka je ideálna na teplé mesiace vďaka tomu, že skvele chutí s octom a vychladnutá. Na stole tak budete mať pravá letné osvieženie.
V zime však poteší rovnako . Zvykne sa robiť z vopred namočenej suchej fazule, ale tým sa vôbec nemusíte zapodievať. Ešte lepšiu chuť docielite, ak zvolíte fazule z konzervy.
Tým, že sa pridáva aj šťava z nich, je polievka lepšia, krémovejšia. Navyše, ušetríte aj čas, keď si týmto spôsobom pripravíte fazuľovú polievku na kyslo. Všetko totiž trvá tak maximálne 15-20 minút.
Niekto dáva do tejto polievky aj cukor, ale to vôbec netreba. Stačí až do vychladnutej trochu octu a výborná fazuľová polievka na kyslo je hotová. Dobrú chuť s Dobrou kuchyňou.
Vyskúšajte aj recept na skvelú fazuľovú polievka na kyslo za 30 minút webu Ženyvmeste.sk. Tu je aj recept na fazuľovú polievku s údeným mäsom a klobásou.
(na 4 porcie)
Ingrediencie na 4 porcie: konzerva sterilizovanej fazule, 8 deci mlieka, 50 g hladkej múky, masť, alebo olej. Na dochutenie: soľ, 2 bobkové listy, 3 guličky nového korenia.
Tip pre vás
Na oleji smažíme múku, dáme pozor, aby neprihorela.
Zápražku riedime mliekom.
Postupne pridáme všetko mlieko a dôkladne miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky.
Pridáme fazule z konzervy aj so šťavou.
Ešte korenie, bobkový list a soľ, povaríme asi 10 minút. Polievku necháme vychladnúť. Ocot až do vychladnutej, inak sa zrazí. A tu je klasická tekvicová polievka. Alebo skúste bielu fazuľovú polievku.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk