Nákupný zoznam

Najlepší fazuľový guláš, rokmi overený recept

19.10.2021 | Autor: Andrea

  • 5.0/5

Fazuľový guláš, rokmi overený recept webu Dobrá Kuchyňa. Pripravte si s nami skvelé jedlo či hustú polievku bez mäsa.

Najlepší fazuľový guláš, rokmi overený recept. Autor receptu a foto: Andrea

Fazuľový guláš, rokmi overený recept webu Dobrá Kuchyňa. Pripravte si s nami skvelé jedlo či hustú polievku bez mäsa.

Najlepší fazuľový guláš, rokmi overený recept

  • Čas prípravy v minútach: 15
  • Čas pečenia/varenia v minútach: 90
  • Počet porcií: 8
  • Autor receptu: Andrea

Aj guláš bez mäsa vie byť chutný. Vyskúšajte zameniť mäso za strukoviny, ktoré príjemne zasýtia a tiež dodajú bielkoviny.

Viete si ho pripraviť ako plnohodnotný obed, či večeru.

Máme pre vás aj recept na fantastickú fazuľovú polievku

Ingrediencie na fazuľový guláš


Ingrediencie

  • 2 ks - cibuľa
  • 2 strúčiky - cesnak
  • 500 g (4 väčšie ks, kápia, biela, výber je n - paprika
  • 3 ks - bobkový list
  • 1 čajová lyžička - sušený cesnak
  • 2 čajové lyžičky - majoránka
  • 500 - 600 g (cca 5 veľkých kusov) - paradajky
  • 1 polievková lyžica - repkový olej
  • 1,5 litra - horúci vývar alebo voda
  • 200 g - zemiaky
  • 1 čajová lyžička - mletá rasca
  • 100 g - suchá biela fazuľa
  • 100 g - suchá červená fazuľa
  • 1 čajová lyžička - sladká mletá paprika
  • 1 čajová lyžička - pálivá paprika
  • 1 čajová lyžička - údená paprika
  • 1 čajová lyžička - sušená cibuľa
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepší fazuľový guláš, rokmi overený recept

Fazuľový guláš, postup receptu

Ingrediencie: 100 g bielej fazule v suchom stave, 100 g červenej fazule v suchom stave, 500 g (4 väčšie ks) papriky (kápia, biela, výber je na vás), 500-600 g paradajok (cca 5 veľkých ks), 200 g zemiakov, 1 PL repkový olej, 2 cibule, 5-6 strúčikov cesnaku, 1 ČL sladkej papriky, 1 ČL pálivej papriky (alebo podľa chuti), 1 ČL údenej papriky, 1 ČL rasce, 3 ks bobkového listu, 2 ČL majoránky, 1 ČL sušeného cesnaku, 1 ČL sušenej cibule, 1,5 L vody (alebo vývaru).

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu. Teraz v 50-percentnej ZĽAVE kúpite tu:]

1. Namočíme si fazuľu

Fazule si navážime, prepláchneme a namočíme na minimálne 8 hodín vopred do studenej vody. Najlepšie cez noc.

2. Pokrájame si zeleninu

Na druhý deň si pripravíme všetky ingrediencie. Zeleninu si pokrájame.

3. Opečieme cibuľu a okoreníme

Nakrájanú cibuľu dáme opekať na olej. Po 5 minútach k nej pridáme: všetky papriky, rascu, bobkový list. Ešte pár minút opekáme, premiešavame. Potom pridáme prelisovaný cesnak a opekáme už len 1 minútu.

4. Prepláchneme si fazuľu

Hneď pridáme nakrájanú papriku a paradajky. Premiešame dôkladne, prikryjeme a necháme asi 10 minút dusiť. Zatiaľ si pod vodou dobre prepláchneme namočené druhy fazule. Môžete použiť akékoľvek iné druhy fazule, namáčajte podľa inštrukcií na obale.

5. Do fazuľového gulášu pridáme aj zemiaky a fazuľu

Nakrájame si zemiaky a spolu s fazuľou ich po 10 minútach pridáme do hrnca. Pridáme aj sušenú cibuľu, sušený cesnak a 1 ČL majoránky. (Druhú pridáme ešte nakoniec, keď budeme dochucovať soľou a čiernym korením).

6. Pridáme vývar, alebo vodu

Prilejeme vodu alebo vývar a necháme na miernom ohni variť zhruba hodinu a pol.

7. Ozdobené podávame s chlebom

Podávame s čerstvým chlebom, môžeme ozdobiť krúžkami čerstvej cibule.

Dobrú chuť!

Vyskúšajte aj recept na perfektný kotlíkový fazuľový guláš s údeným kolenom

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty