Španielske vtáčiky sú jednoducho overenou klasikou, ktorú by mal vedieť pripraviť každý. Na prvý pohľadom sa ich príprava - predovšetkým zavinutie do závitkov - vtáčikov, môže zdať obtiažna, ale pri každom ďalšom to bude už len ľahšie a stojí to naozaj za to. Sú plnené skvelými surovinami, ktoré dotvárajú lahodný celok. Dokonalou prílohou je tarhoňa, ryža alebo zemiakové pyré.
Vajcia uvaríme natvrdo (vložíme do vriacej vody a varíme 10 minút), necháme vychladnúť a ošúpeme. Cibuľu nakrájame na kocky, slaninu na tenké plátky.
Plátky hovädzieho mäsa naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou (1 lyžička). Obložíme plátkom slaniny, polkami vajíčka, a uhorkou a párkom.
Mäso zavinieme do závitku/vtáčika, obtočíme potravinárskym špagátom alebo niťou. Zľahka ich pomúčime hladkou múkou.
Na rozohriatom oleji spolu opražíme cibuľu a nakrájanú slaninu (ktorá sa zvýšila). Vtáčiky prudko opečieme zo všetkých strán, pekne sa zatiahnu. Podlejeme vývarom /horúcou vodou. Varíme do zmäknutia mäsa, približne 90 minút. Ak je potrebné podlievame vodou.
Z vtáčikov odstránime niť, prekrojíme ich a podávame so zemiakovým pyré, ryžou alebo tarhoňou.
Radi by ste potešili vášho manžela pravým chlapským jedlom? Tip na skvelý bravčový guláš bez zásmažky, ktorý nikto nepokazí.
Pripravte výbornú sekanú doma! Z kvalitních surovín vám vznikne skvelá lahdôdka s chrumkavou kôrkou.
Pripravte si chutný fazuľový prívarok, ktorý poriadne zasýti. S čerstvým chlebom a rozvoniavajúcim mäsom vytvorí chuť fazuľového prívarku dokonalú pochúťku.
Ochutnali ste už tento výborný cuketový guláš? Kuracie mäso s cuketou na spôsob gulášu
Dobrá Kuchyňa vám prináša skvelý recept, pri ktorom využijete akékoľvek ovocie z vašej záhradky na vynikajúce ovocné koláče, ktorým nik neodolá.