Nákupný zoznam

Španielske vtáčiky

15.09.2022 | Autor: Denča

Overená klasika

Španielske vtáčiky sú jednoducho overenou klasikou, ktorú by mal vedieť pripraviť každý. Na prvý pohľadom sa ich príprava - predovšetkým zavinutie do závitkov - vtáčikov, môže zdať obtiažna, ale pri každom ďalšom to bude už len ľahšie a stojí to naozaj za to. Sú plnené skvelými surovinami, ktoré dotvárajú lahodný celok. Dokonalou prílohou je tarhoňa, ryža alebo zemiakové pyré.


Ingrediencie

  • 4 PL - horčica
  • 1 ks - cibuľa
  • 3 PL - olej
  • 3 PL - hladká múka
  • 8 plátkov - slanina
  • 7 ks - čerstvá uhorka
  • 5 ks - frankfurtské párky
Poslať ako nákupný zoznam



Španielske vtáčiky

1. Príprava ingrediencií

Vajcia uvaríme natvrdo (vložíme do vriacej vody a varíme 10 minút), necháme vychladnúť a ošúpeme. Cibuľu nakrájame na kocky, slaninu na tenké plátky.

2. Plnenie závitkov

Plátky hovädzieho mäsa naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou (1 lyžička). Obložíme plátkom slaniny, polkami vajíčka, a uhorkou a párkom.

3. Zavinutie mäsa

Mäso zavinieme do závitku/vtáčika, obtočíme potravinárskym špagátom alebo niťou. Zľahka ich pomúčime hladkou múkou.

4. Varenie

Na rozohriatom oleji spolu opražíme cibuľu a nakrájanú slaninu (ktorá sa zvýšila). Vtáčiky prudko opečieme zo všetkých strán, pekne sa zatiahnu. Podlejeme vývarom /horúcou vodou. Varíme do zmäknutia mäsa, približne 90 minút. Ak je potrebné podlievame vodou.

5. Servírovanie

Z vtáčikov odstránime niť, prekrojíme ich a podávame so zemiakovým pyré, ryžou alebo tarhoňou.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty