Nákupný zoznam

Najlepšia tarhoňa, ktorá nelepí, top recept

28.07.2022 | Autor: Denča

  • 5.0/5

Ako pripraviť dokonalú tarhoňu, ktorá sa nelepí a nie je tvrdá? Vyskúšajte recept z webu dobrakuchyna.sk

Najlepšia tarhoňa, ktorá nelepí, autorka receptu a foto: Denča

Aj vy si chcete dopriať zmenu od zvyčajných príloh ako zemiaky, ryža či tradičné cestoviny? Rozhodnite sa pre skvelú a nenáročnú tarhoňu. Ako pripraviť dokonalú tarhoňu, ktorá sa nelepí a nie je tvrdá? Vyskúšajte recept z portálu dobrakuchyna.sk.

Najlepšia tarhoňa, ktorá nelepí, top recept

  • Čas prípravy v min.: 30
  • Čas varenia v min.: 15
  • Počet porcií: 2

Tarhoňa, ktorej názov pôvodne pochádza z Turecka, je v skutočnosti vaječná cestovina. Je univerzálnou potravinou, ktorá sa dá konzumovať samostatne, ale hlavne ju využívame k omáčkam a mäsu, prípadne ju môžete použiť aj do polievky.

Príprava tarhoňe, ktorá nelepí, je jednoduchá a rýchla, ide navyše o lacnú potravinu. Určite ju zaraďte aj vy pravidelne do vašej kuchyne alebo jedálníčka. 

Tarhoňa pripravená podľa receptu Dobrej Kuchyne nie je tvrdá ani rozvarená, a čo je hlavné, nelepí sa. Je jednoducho vynikajúca. Je dokonalou prílohou k mäsu so šťavou, fantastická je ale aj so zeleninou, napr. brokolicou, a mozzarellou. Pustite uzdu vašej fantázii.

Z dielne kuchyne Ženy v meste pre vás máme ďalšie úžasné recepty na cestoviny

Najlepšia tarhoňa, ktorá nelepí, top recept

(na 2 porcie)


Ingrediencie

  • 300 ml - voda
  • 2 polievkové lyžice - olej
  • 200 g - tarhoňa
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšia tarhoňa, ktorá nelepí, top recept

Najlepšia tarhoňa, ktorá nelepí, top recept - postup prípravy

Ingrediencie: voda 300 ml, soľ 1 kávová lyžička, tarhoňa 200 g, olej 2 polievkové lyžice

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Pripravíme si ingrediencie

Na prípravu skvelej prílohy potrebujeme tarhoňu, vriacu vodu v pomere 1 : 1.5, soľ a olej.

2. Opražíme tarhoňu

Tarhoňu nasypeme do hrnca a na sucho ju pražíme do zhnednutia. Miešame, aby sa nepripálila.

3. Uvaríme

Keď je tarhoňa hnedá, zalejeme ju vriacou vodou, osolíme a prilejeme olej. Tarhoňu premiešame, dáme na slabší plameň, prikryjeme a necháme variť približne 15 minút. Potom ju odstavíme zo sporáka a necháme prikrytú ďalších 15 minút.

4. Servírujeme

Tarhoňa je úžasná k mäsu s omáčkou, ale aj so zeleninou a mozzarellou.

Dobrú chuť!

Z dielne Dobrej Kuchyne pre vás máme aj skvelý recept na dokonale pripravenú ryžu

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty