Najlepšia tarhoňa, ktorá nelepí, autorka receptu a foto: Denča
Aj vy si chcete dopriať zmenu od zvyčajných príloh ako zemiaky, ryža či tradičné cestoviny? Rozhodnite sa pre skvelú a nenáročnú tarhoňu. Ako pripraviť dokonalú tarhoňu, ktorá sa nelepí a nie je tvrdá? Vyskúšajte recept z portálu dobrakuchyna.sk.
Tarhoňa, ktorej názov pôvodne pochádza z Turecka, je v skutočnosti vaječná cestovina. Je univerzálnou potravinou, ktorá sa dá konzumovať samostatne, ale hlavne ju využívame k omáčkam a mäsu, prípadne ju môžete použiť aj do polievky.
Príprava tarhoňe, ktorá nelepí, je jednoduchá a rýchla, ide navyše o lacnú potravinu. Určite ju zaraďte aj vy pravidelne do vašej kuchyne alebo jedálníčka.
Tarhoňa pripravená podľa receptu Dobrej Kuchyne nie je tvrdá ani rozvarená, a čo je hlavné, nelepí sa. Je jednoducho vynikajúca. Je dokonalou prílohou k mäsu so šťavou, fantastická je ale aj so zeleninou, napr. brokolicou, a mozzarellou. Pustite uzdu vašej fantázii.
Z dielne kuchyne Ženy v meste pre vás máme ďalšie úžasné recepty na cestoviny.
(na 2 porcie)
Ingrediencie: voda 300 ml, soľ 1 kávová lyžička, tarhoňa 200 g, olej 2 polievkové lyžice
Tip pre vás
Na prípravu skvelej prílohy potrebujeme tarhoňu, vriacu vodu v pomere 1 : 1.5, soľ a olej.
Tarhoňu nasypeme do hrnca a na sucho ju pražíme do zhnednutia. Miešame, aby sa nepripálila.
Keď je tarhoňa hnedá, zalejeme ju vriacou vodou, osolíme a prilejeme olej. Tarhoňu premiešame, dáme na slabší plameň, prikryjeme a necháme variť približne 15 minút. Potom ju odstavíme zo sporáka a necháme prikrytú ďalších 15 minút.
Tarhoňa je úžasná k mäsu s omáčkou, ale aj so zeleninou a mozzarellou.
Dobrú chuť!
Z dielne Dobrej Kuchyne pre vás máme aj skvelý recept na dokonale pripravenú ryžu
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.