Najlepšia karfiolová polievka so zemiakmi, overený recept. Autor receptu a foto: Andrea
Karfiolová polievka so zemiakmi, určite patrí v slovenskej kuchyni medzi tie dlhými rokmi overené recepty. Vyskúšajte recept webu DobráKuchyňa.sk.
Táto karfiolová polievka so zemiakmi je naozaj vskutku nenáročná polievka, ktorú zvládne pripraviť každý. Ale výsledok naozaj stojí za to.
Množstvo zeleniny a výborná chuť vás presvedčia, že ste si vybrali správne.
Vyskúšajte aj recept na tradičnú karfiolovú polievku
(na 10 porcií)
Ingrediencie: 1 ks menšieho karfiolu, 3 – 4 stredne veľké zemiaky, 1/3 póru, malý kúsok zeleru, 1 stredný petržlen, 1 veľká mrkva (alebo 2 menšie), 1 PL repkový olej, ½ ČL rasce, ½ ČL papriky, 2 bobkové listy, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať na ozdobenie, 1,5 – 1,7 L vody (alebo vývaru ak máte).
Tip pre vás
1. Na úvod ingrediencie
Pripravíme si všetky potrebné ingrediencie.
2. Koreňovú zeleninu nemusíme šúpať
Petržlen a mrkvu nemusíme šúpať, pokiaľ ju dobre umyjeme v teplej vode s kefkou. Rovnako aj zemiaky. Olúpeme len kúsok zeleru.
3. Nakrájame si na kúsky
Zeleninu si nakrájame na požadované kúsky, petržlen, mrkvu a pór môžete na kolieska, zeler na kocky.
4. Opekáme zeleninu
V hrnci si zohrejeme olej, na ktorom budeme asi 10 minút opekať vyššie uvedenú nakrájanú zeleninu. Kontrolujeme a občasne premiešavame.
5. Okoreníme
Pridáme aj koreniny – rascu, bobkový list a papriku.
6. Pripravíme si karfiol a zemiaky
Kým sa zelenina s koreninami opekajú, nakrájame si karfiol na menšie ružičky a zemiaky na kocky.
7. Zalejeme vodou
Keď je zelenina jemne opečená a koreniny rozvoniavajú, pridáme aj karfiol, zemiaky a zalejeme vodou (alebo vývarom ak máte).
8. Varíme, dochutíme a podávame
Necháme variť pol hodinu. Na záver dochutíme soľou a čiernym korením. Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj recept na najlepšiu karfiolovú polievku s hráškom a haluškami webu Ženy v meste
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.