Najlepšia karfiolová polievka so zemiakmi, overený recept. Autor receptu a foto: Andrea
Karfiolová polievka so zemiakmi, určite patrí v slovenskej kuchyni medzi tie dlhými rokmi overené recepty. Vyskúšajte recept webu DobráKuchyňa.sk.
Táto karfiolová polievka so zemiakmi je naozaj vskutku nenáročná polievka, ktorú zvládne pripraviť každý. Ale výsledok naozaj stojí za to.
Množstvo zeleniny a výborná chuť vás presvedčia, že ste si vybrali správne.
Vyskúšajte aj recept na tradičnú karfiolovú polievku
(na 10 porcií)
Ingrediencie: 1 ks menšieho karfiolu, 3 – 4 stredne veľké zemiaky, 1/3 póru, malý kúsok zeleru, 1 stredný petržlen, 1 veľká mrkva (alebo 2 menšie), 1 PL repkový olej, ½ ČL rasce, ½ ČL papriky, 2 bobkové listy, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať na ozdobenie, 1,5 – 1,7 L vody (alebo vývaru ak máte).
Tip pre vás
1. Na úvod ingrediencie
Pripravíme si všetky potrebné ingrediencie.
2. Koreňovú zeleninu nemusíme šúpať
Petržlen a mrkvu nemusíme šúpať, pokiaľ ju dobre umyjeme v teplej vode s kefkou. Rovnako aj zemiaky. Olúpeme len kúsok zeleru.
3. Nakrájame si na kúsky
Zeleninu si nakrájame na požadované kúsky, petržlen, mrkvu a pór môžete na kolieska, zeler na kocky.
4. Opekáme zeleninu
V hrnci si zohrejeme olej, na ktorom budeme asi 10 minút opekať vyššie uvedenú nakrájanú zeleninu. Kontrolujeme a občasne premiešavame.
5. Okoreníme
Pridáme aj koreniny – rascu, bobkový list a papriku.
6. Pripravíme si karfiol a zemiaky
Kým sa zelenina s koreninami opekajú, nakrájame si karfiol na menšie ružičky a zemiaky na kocky.
7. Zalejeme vodou
Keď je zelenina jemne opečená a koreniny rozvoniavajú, pridáme aj karfiol, zemiaky a zalejeme vodou (alebo vývarom ak máte).
8. Varíme, dochutíme a podávame
Necháme variť pol hodinu. Na záver dochutíme soľou a čiernym korením. Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj recept na najlepšiu karfiolovú polievku s hráškom a haluškami webu Ženy v meste
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk