Nákupný zoznam

Najlepšia karfiolová polievka so zemiakmi, overený recept

13.10.2021 | Autor: Andrea

  • 5.0/5

Karfiolová polievka so zemiakmi, určite patrí v slovenskej kuchyni medzi tie dlhými rokmi overené recepty. Vyskúšajte recept webu Dobrá Kuchyňa.

Najlepšia karfiolová polievka so zemiakmi, overený recept. Autor receptu a foto: Andrea

Karfiolová polievka so zemiakmi, určite patrí v slovenskej kuchyni medzi tie dlhými rokmi overené recepty. Vyskúšajte recept webu DobráKuchyňa.sk.

Karfiolová polievka so zemiakmi, overený recept

  • Čas prípravy v min.: 10
  • Čas pečenia v min.: 40
  • Počet porcií: 10
  • Autor jedla: Andrea

Táto karfiolová polievka so zemiakmi je naozaj vskutku nenáročná polievka, ktorú zvládne pripraviť každý. Ale výsledok naozaj stojí za to.

Množstvo zeleniny a výborná chuť vás presvedčia, že ste si vybrali správne.

Vyskúšajte aj recept na tradičnú karfiolovú polievku

Ingrediencie na karfiolovú polievku

(na 10 porcií)


Ingrediencie

  • 1 veľká - mrkva
  • 1 stredný - petržlen
  • 1/2 čajovej lyžičky - mletá červená paprika
  • 2 ks - bobkový list
  • 1/3 celého - pór
  • 1 malý kúsok - zeler
  • 1 menší kus - karfiol
  • 3 - 4 kusy - zemiaky - strednej veľkosti
  • 1 polievková lyžica - repkový olej
  • 1,5 - 1,7 litra - horúci vývar alebo voda
  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 štipka - mleté čierne korenie
  • 1 na ozdobenie - petržlenová vňať
  • 1/2 čajovej lyžičky - mletá rasca
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšia karfiolová polievka so zemiakmi, overený recept

Najlepšia karfiolová polievka so zemiakmi, postup receptu

Ingrediencie: 1 ks menšieho karfiolu, 3 – 4 stredne veľké zemiaky, 1/3 póru, malý kúsok zeleru, 1 stredný petržlen, 1 veľká mrkva (alebo 2 menšie), 1 PL repkový olej, ½ ČL rasce, ½ ČL papriky, 2 bobkové listy, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať na ozdobenie, 1,5 – 1,7 L vody (alebo vývaru ak máte).

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu. Teraz v 50-percentnej ZĽAVE kúpite tu:]

1. Na úvod ingrediencie

Pripravíme si všetky potrebné ingrediencie.

2. Koreňovú zeleninu nemusíme šúpať

Petržlen a mrkvu nemusíme šúpať, pokiaľ ju dobre umyjeme v teplej vode s kefkou. Rovnako aj zemiaky. Olúpeme len kúsok zeleru.

3. Nakrájame si na kúsky

Zeleninu si nakrájame na požadované kúsky, petržlen, mrkvu a pór môžete na kolieska, zeler na kocky.

4. Opekáme zeleninu

V hrnci si zohrejeme olej, na ktorom budeme asi 10 minút opekať vyššie uvedenú nakrájanú zeleninu. Kontrolujeme a občasne premiešavame.

5. Okoreníme

Pridáme aj koreniny – rascu, bobkový list a papriku.

6. Pripravíme si karfiol a zemiaky

Kým sa zelenina s koreninami opekajú, nakrájame si karfiol na menšie ružičky a zemiaky na kocky.

7. Zalejeme vodou

Keď je zelenina jemne opečená a koreniny rozvoniavajú, pridáme aj karfiol, zemiaky a zalejeme vodou (alebo vývarom ak máte).

8. Varíme, dochutíme a podávame

Necháme variť pol hodinu. Na záver dochutíme soľou a čiernym korením. Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť! 

Vyskúšajte aj recept na najlepšiu karfiolovú polievku s hráškom a haluškami webu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty