Recept na výborné cuketovo zemiakové placky. Autor - Slávka
Cuketovo-zemiakové placky. Chrumkavá pochúťka, v ktorej sa snúbia tradičné zemiaky s menej všednou, no lahodnou cuketou.
Zemiakové placky, resp. haruľu, pozná snáď každý Slovák. Zemiaky, cesnak, petržlenová vňať, trochu múky. No ak sa k tradičným prísadám pridá cuketa, obľúbená pre jej lahodnú a sviežu chuť, nemôže vzniknúť nič iné než skvelá, chrumkavá a chuťovo nesmierne zaujímavá pochúťka.
Skúste si pripraviť cuketovo-zemiakové placky podľa fotoreceptu na webe Dobrá kuchyňa.
Postup je nesmierne jednoduchý, stačí si len nastrúhať cuketu a zemiaky, prípadne použite kuchynský robot a o dobrú večeru alebo ľahší obed máte postarané.
Celá vaša rodina isto ocení, že ste sa pohrali s tradičnou haruľou a pripravili si placky obohatené o ďalšiu super zdravú zeleninu – cuketu. Každému sa už isto slinky zbiehajú, tak poďte do toho.
Vyskúšajte aj tradičný recept na najlepšie zemiakové placky webu Ženyvmeste.sk
(na 5 porcií)
Ingrediencie na 5 porcií: 200 g hladkej múky, 1 cuketa, 4 strúčiky cesnaku, 3 vajcia, 1 KL čierneho mletého korenia, 1 KL soli, 2 dcl oleja, 3 kusy petržlenovej vňati a 500 g zemiakov.
Nastrúhame si zemiaky, osolíme ich mierne a počkáme, či pustia šťavu. Tú zlejeme. Pridáme vajcia aj čierne korenie.
To isté urobíme s cuketou a pridáme petržlenovú vňať, nakrájanú na drobno.
Nasleduje ešte nastrúhaný cesnak a múka.
Dôkladne premiešame.
Urobíme si placky, ktoré ponoríme do horúceho oleja.
Smažíme z oboch strán do zlatista.
Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.