Nákupný zoznam

Najchutnejšie noky, recept na jemné zvnútra a na povrchu chrumkavé

06.11.2021 | Autor: Slávka

  • 5.0/5

Máte radi taliansku kuchyňu a radi by ste skúsili niečo iné než klasické špagety alebo pizzu? Čo takto noky?

Tie najchutnejšie noky, recept na jemné zvnútra a na povrchu chrumkavé. Autorka receptu a foto: Slávka

Tie najchutnejšie noky, recept na jemné zvnútra a na povrchu chrumkavé. Pozor ale, niektoré druhy môžu zostať tvrdé alebo naopak, stáva sa, že sa pri varení rozpadnú. Poradíme, ako si pripraviť tie najchutnejšie noky, mäkučké, jemné a navyše opečené v syre parmezánového typu.  

Najchutnejšie noky, recept na jemné zvnútra a na povrchu chrumkavé

  • Čas prípravy v min.: 60
  • Čas pečenia v min.: 20
  • Počet porcií: 4

Tajomstvo prípravy jemných nokov spočíva v troch zásadách. V žiadnom prípade netreba dávať do cesta celé vajce, ale len žĺtky. Práve bielky by urobili naše noky príliš hutné a tvrdé.

Druhá dôležitá vec je pracovať s ešte teplými uvarenými zemiakmi. Vďaka tomu sa krásne spoja s múkou.

A do tretice, ak by vás to aj k tomu zvádzalo, nerobte to! Nepridávajte vodu ani mlieko, skrátka žiadnu tekutinu. Ešte teplé uvarené zemiaky, žĺtky a múka sa krásne spoja aj tak a cestu to úplne stačí.

Tak poďte si s nami pripraviť noky ako z pravej talianskej kuchyne. Čerešničkou na torte bude, ak ich už hotové, vyvarené obalíte v syre parmezánového typu a krásne opečiete. Veľmi si pochutnáte.

Napríklad s fazuľkami v paradajkovej omáčke a volským okom. Alebo len tak s omáčkou, akú máte najradšej.

Vyskúšajte aj overený recept na noky webu Ženy v meste

Ingrediencie na zemiakové noky


Ingrediencie

  • 300 g - hladká múka
  • 2 ks - žĺtko
  • 600 g - uvarený zemiak strednej veľkosti
  • 1 podľa chuti - strúhaný syr, ideálne parmezánového typu
  • 2 polievkové lyžice - bravčová masť, maslo alebo olej
  • 1 kávová lyžička - soľ
Poslať ako nákupný zoznam



Najchutnejšie noky, recept na jemné zvnútra a na povrchu chrumkavé

Noky, recept na zemiakové noky, postup

Ingrediencie: hladká múka 300 g, 2 žĺtka, uvarené stredné zemiaky 600 g, strúhaný syr, ideálne parmezánového typu podľa chuti, bravčová masť, maslo alebo olej 2 polievkové lyžice, soľ 1 kávová lyžička.

1. Varenie zemiakov

Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme ich do mäkka.

2. Žĺtky

Ešte teplé ich roztlačíme a pridáme žĺtky.

3. Cesto

Pridáme múku, soľ a okamžite zmiesime.

4. Pásik cesta

Z cesta vyvaľkáme dlhý pásik.

5. Noky

Nakrájame ho, aby nám vznikli rovnomerné noky.

6. Pomúčenie

Ešte ich vyváľame na pomúčenej doske, zvyšnú múku pred varením strasieme.

7. Varenie

Noky dáme variť do vriacej vody. Počkáme, kým vyplávajú na povrch a varíme ešte asi 5 minút.

8. Vychladanie

Noky necháme vychladnúť. Buď už priamo konzumujeme alebo pokračujeme v príprave.

9. Opekanie

Na panvicu dáme olej, noky, nasypeme syr a opekáme.

10. Hotovo

Naše noky musia byť krásne zlatisté.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na skvelé čínske ryžové rezance 

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty