Tie najchutnejšie noky, recept na jemné zvnútra a na povrchu chrumkavé. Autorka receptu a foto: Slávka
Tie najchutnejšie noky, recept na jemné zvnútra a na povrchu chrumkavé. Pozor ale, niektoré druhy môžu zostať tvrdé alebo naopak, stáva sa, že sa pri varení rozpadnú. Poradíme, ako si pripraviť tie najchutnejšie noky, mäkučké, jemné a navyše opečené v syre parmezánového typu.
Tajomstvo prípravy jemných nokov spočíva v troch zásadách. V žiadnom prípade netreba dávať do cesta celé vajce, ale len žĺtky. Práve bielky by urobili naše noky príliš hutné a tvrdé.
Druhá dôležitá vec je pracovať s ešte teplými uvarenými zemiakmi. Vďaka tomu sa krásne spoja s múkou.
A do tretice, ak by vás to aj k tomu zvádzalo, nerobte to! Nepridávajte vodu ani mlieko, skrátka žiadnu tekutinu. Ešte teplé uvarené zemiaky, žĺtky a múka sa krásne spoja aj tak a cestu to úplne stačí.
Tak poďte si s nami pripraviť noky ako z pravej talianskej kuchyne. Čerešničkou na torte bude, ak ich už hotové, vyvarené obalíte v syre parmezánového typu a krásne opečiete. Veľmi si pochutnáte.
Napríklad s fazuľkami v paradajkovej omáčke a volským okom. Alebo len tak s omáčkou, akú máte najradšej.
Vyskúšajte aj overený recept na noky webu Ženy v meste
Ingrediencie: hladká múka 300 g, 2 žĺtka, uvarené stredné zemiaky 600 g, strúhaný syr, ideálne parmezánového typu podľa chuti, bravčová masť, maslo alebo olej 2 polievkové lyžice, soľ 1 kávová lyžička.
Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme ich do mäkka.
Ešte teplé ich roztlačíme a pridáme žĺtky.
Pridáme múku, soľ a okamžite zmiesime.
Z cesta vyvaľkáme dlhý pásik.
Nakrájame ho, aby nám vznikli rovnomerné noky.
Ešte ich vyváľame na pomúčenej doske, zvyšnú múku pred varením strasieme.
Noky dáme variť do vriacej vody. Počkáme, kým vyplávajú na povrch a varíme ešte asi 5 minút.
Noky necháme vychladnúť. Buď už priamo konzumujeme alebo pokračujeme v príprave.
Na panvicu dáme olej, noky, nasypeme syr a opekáme.
Naše noky musia byť krásne zlatisté.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept na skvelé čínske ryžové rezance
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk