Cestoviny so smaženou hlávkovou kapustou. Rýchla príprava, výborná chuť. Či zvolíme fliačky, rezance alebo iný druh cestovín, chutia naozaj fantasticky. V obľube ich majú nielen deti, ale aj dospelí.
Pridajte opraženú slaninu, klobásu či údené mäso, neodolá im ani mužská polovička. Nech sa páči. Najlepšie cestoviny so smaženou hlávkovou kapustou z dielne Dobrej kuchyne. V tomto období potrebujeme pravidelne dopĺňať vitamín C.
Vybrali sme pre vás aj recept na tradičnú domácu kapustnicu s hubami
Práve hlávková kapusta obsahuje veľké množstvo vitamínu C, ktorý posilňuje našu imunitu, provitamín A, vitamíny E, K, B1, B2. Kapusta je aj plná minerálov ako vápnik, horčík, železo, obsahuje vlákninu, ktorá podporuje trávenie.
Je výborná proti vírusom a infekciám. Kapusta má aj vynikajúce detoxikačné účinky, pôsobí preventívne proti rakovine, chráni pokožku a spomaľuje starnutie. Najedzme sa do zdravia a krásy. Máme aj recept na šunkofleky a placky z kapusty.
Vyskúšajte aj náš recept na skvelé bryndzové halušky originál
(Na 5-6 porcií)
Ingrediencie: 1 ks menšia hlávková kapusta (cca 1 kg), 500 g cestovín (rezance, fliačky, skrutky), 2 ks cibuľa strednej veľkosti, 50 g maslo, 2 polievkové lyžice (olivového) oleja, na dochutenie: 2 polievkové lyžice cukru (aj menej, podľa chuti), soľ, mleté čierne korenie, celá (drvená) rasca
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Že vám chýba v tomto jedle nejaké mäso? Opečte si nakrájanú slaninu, údenú šunku alebo klobásu, primiešajte k cestovinám so smaženou kapustou. K praženiu hlávkovej kapusty dajte však menej masla, aby neboli kapustové cestoviny príliš mastné. Dobrú tradičnú chuť.
Vyskúšajte aj recept na skvelé fliačky s kapustou portálu Ženy v meste
.
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.