Nákupný zoznam

Najlepšie cestoviny so smaženou hlávkovou kapustou, tradičný RECEPT

21.03.2020

  • 5.0/5

Najlepšie cestoviny so smaženou hlávkovou kapustou. Rýchla príprava, výborná chuť. Vyskúšajte výborný recept na rezance s kapustou webu DobraKuchyna.sk.

Najlepšie cestoviny so smaženou hlávkovou kapustou, recept

Rýchla príprava, výborná chuť. Či zvolíme fliačky, rezance alebo iný druh cestovín, chutia naozaj fantasticky. V obľube ich majú nielen deti, ale aj dospelí.

Pridajte opraženú slaninu, klobásu či údené mäso, neodolá im ani mužská polovička. Nech sa páči. Najlepšie cestoviny so smaženou hlávkovou kapustou z dielne Dobrej kuchyne. V tomto období potrebujeme pravidelne dopĺňať vitamín C.

Vybrali sme pre vás aj recept na tradičnú domácu kapustnicu s hubami

Rezance s kapustou

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 5-6

Práve hlávková kapusta obsahuje veľké množstvo vitamínu C, ktorý posilňuje našu imunitu, provitamín A, vitamíny E, K, B1, B2. Kapusta je aj plná minerálov ako vápnik, horčík, železo, obsahuje vlákninu, ktorá podporuje trávenie.

Je výborná proti vírusom a infekciám. Kapusta má aj vynikajúce detoxikačné účinky, pôsobí preventívne proti rakovine, chráni pokožku a spomaľuje starnutie. Najedzme sa do zdravia a krásy.

Vyskúšajte aj náš recept na skvelé bryndzové halušky originál

Najlepšie kapustové cestoviny

(Na 5-6 porcií)


Ingrediencie

  • 1 ks - soľ
  • 2 ks - stredná cibuľa
  • 2 polievkové lyžice - olivový olej
  • 1 ks - mleté čierne korenie
  • 1 ks - drvená rasca
  • 2 polievkové lyžice - kryštálový cukor
  • 50 g - maslo
  • 1 ks - hlávková kapusta
  • 500 g - cestoviny
Najlepšie cestoviny so smaženou hlávkovou kapustou, tradičný RECEPTAutor - Nela

Najlepšie kapustové cestoviny - postup receptu

Ingrediencie: 1 ks menšia hlávková kapusta (cca 1 kg), 500 g cestovín (rezance, fliačky, skrutky), 2 ks cibuľa strednej veľkosti, 50 g maslo, 2 polievkové lyžice (olivového) oleja, na dochutenie: 2 polievkové lyžice cukru (aj menej, podľa chuti), soľ, mleté čierne korenie, celá (drvená) rasca

  1. Hlávkovú bielu kapustu zbavíme hlúbika, nakrájame alebo nastrúhame na menšie rezančeky, môžeme nakrájať aj malé kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno.
  2. Na kvalitnejšiu panvicu pridáme olej a maslo, rozohrejeme. Pridáme cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita. Zasypeme cukrom, premiešame a pridáme kapustu.
  3. K smaženiu hlávkovej kapusty pridáme aj soľ, mleté čierne korenie, drvenú alebo celú rascu. Premiešame. Takto ochutenú kapustu budeme na panvici restovať.
  4. Kapustu počas smaženia pravidelne premiešavame, aby neprihorela. Smažíme ju do zmäknutia. Najlepšie, keď je až taká hnedastá, vtedy má skvelú chuť.
  5. Cestoviny, môžeme zvoliť rezance, fliačky, skrutky, ale aj iný druh, uvaríme v osolenej vode podľa návodu. Po uvarení ich scedíme,  pridáme k mäkkej kapuste.
  6. Cestoviny s kapustou dobre premiešame. Najlepšie kapustové cestoviny so smaženou kapustou môžeme ešte dochutiť. Podávame ich hneď, ešte teplé.

Tip Dobrej kuchyne: Že vám chýba v tomto jedle nejaké mäso? Opečte si nakrájanú slaninu, údenú šunku alebo klobásu, primiešajte k cestovinám so smaženou kapustou. K praženiu hlávkovej kapusty dajte však menej masla, aby neboli kapustové cestoviny príliš mastné. Dobrú tradičnú chuť.

Vyskúšajte aj recept na skvelé fliačky s kapustou portálu Ženy v meste

.

Domáce utopence. Foto - Nela

Vyskúšajte originál recept na domáce utopence

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče