AMC
Nákupný zoznam

Vynikajúca pečená krkovička, top RECEPT

31.12.2020 | Autor: Nela

Vynikajúca pečená krkovička. Top recept webu Dobrá kuchyňa.

Vynikajúca pečená krkovička - veľmi chutná a šťavnatá

Skvelá pečená krkovička v rúre. Jednoduchá príprava, úspech zaručený. Vyskúšajte si pripraviť bravčovú pečenú krkovičku podľa top receptu webu Dobrá kuchyňa. Garantujeme, že si pochutíte.

Takto upečená bravčová krkovička výborne ladí s dusenou červenou či hlávkovou kapustou a knedľou, vynikajúca je aj so šťuchanými zemiakmi alebo dusenou ryžou. Výhodou nášho receptu je, že príprava je naozaj úplne jednoduchá, ktorú zvládne aj každý začiatočník.

Ak chceme pečenú krkovičku chrumkavejšiu, na konci pečenia ju odkryjeme a cca na 10 minút dopekáme na funkcii gril. Opatrne však, mäsko kontrolujeme, aby sa príliš nevysušilo.

Recept na tradičnú pochúťku z krkovičky najlepšia cigánska pečienka, osvedčená a chutná

Najlepšia pečená krkovička s cibuľou a cesnakom - základný recept

  • Čas prípravy: 15
  • Čas pečenia: 1-1,5 hod. (podľa potreby)
  • Počet porcií: 5-6

Pečená krkovička v rúre sa teší veľkej obľube, pretože je nenáročná na prípravu, mäsko je po upečení šťavnaté a veľmi chutné. Takto upečené bravčové mäso je výborné k rôznym prílohám, aj taký chlebík s kyslou uhorkou je skvelá kombinácia. Dobrú chuť želáme.

Jednoduché a chutné jedlá s podrobným fotoreceptom, to sú recepty webu Dobrá kuchyňa. Máme bohaté skúsenosti s varením a pečením, chceme sa s vami podeliť, aby ste sa mohli inšpirovať. Snažíme sa variť z dostupných surovín, zdravšie, čo najjednoduchšie a predovšetkým, aby vašim rodinám chutilo. 

Dobrá kuchyňa vám ďakuje za vašu priazeň, veľmi si vážime každý váš názor, podnet. Varte a pečte s nami jednoducho a chutne. Recepty so značkou Dobrá kuchyňa.

Fantastická pochúťka z bravčového karé naobľúbenejšia minútka z bravčového karé

Výborná pečená krkovička, ktorú jednoducho musíte vyskúšať

(Na 5-6 porcií)


Ingrediencie

  • 4 strúčiky - cesnak
  • 1 štipka - kurkuma
  • 1 podľa chuti - mletá červená paprika
  • 1 kg - bravčová krkovička
  • 4 ks - cibuľa strednej veľkosti
Poslať ako nákupný zoznam



Vynikajúca pečená krkovička, top RECEPTAutor - Nela

Pečená krkovička s cibuľou a cesnakom - postup receptu

Ingrediencie: 1 kg bravčová krkovička, 4 ks cibuľa strednej veľkosti, 4 strúčiky cesnaku (aj viac, podľa chuti) na opekanie: 3 polievkové lyžice oleja na dochutenie mäsa: soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, drvená alebo celá rasca - podľa chuti, trošku kurkumy (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo)

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Bravčovú krkovičku umyjeme, dobre osušíme, nakrájame na rovnaké plátky hrúbky 1,5 cm. Jemne naklepeme, môžeme aj päsťou. Mäso okoreníme z oboch strán.
  2. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme olej. Nakorenené plátky bravčovej krkovičky opečieme na vyššom stupni z každej strany dozlatista, aby sa mäso uzavrelo.
  3. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame na plátky. Do zapekacej misy striedavo vrstvíme opečenú bravčovú krkovičku, cibuľu a cesnak. Pridáme aj výpek (šťavu) z mäsa.
  4. Krkovičku pečieme pri teplote 200 oC prikrytú alobalom (aby sa mäso nevysušilo) približne jednu hodinu, do mäkka. Ak je potrebné, podlejeme ju počas pečenia vodou.

Tip Dobrej kuchyne: Máte radi pálivé? K pečeniu bravčovej krkovičky môžete pridať aj chilli korenie alebo nadrobno nakrájanú chilli papričku.

Dobrú delikátnu chuť.

Vyskúšajte aj vynikajúca šťavnatá krkovička na čiernom pive, top recept  portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty