Nákupný zoznam

Vynikajúce kuracie prsia s broskyňou a omáčkou, skvelý RECEPT

20.02.2021

  • 5.0/5

Vynikajúce kuracie prsia s broskyňou a sladkavou omáčkou. Skvelý recept so značkou Dobrá kuchyňa. Vaše deti si toto jedlo zamilujú.

Najlepšie kuracie prsia s broskyňou a omáčkou 

Fantastické kuracie prsia s broskyňou a chutnou sladkavou omáčkou. Ďalší jednoduchý recept so značkou Dobrá kuchyňa. Stačí si zaželať iba dobrú chuť.

Dobrá kuchyňa vám dnes ponúka skvelý tip na výborný obed či večeru z kuracieho mäsa. Najlepšie kuracie mäso s broskyňou a omáčkou. Nech sa páči. Vyskúšajte. 

Vybrali sme pre vás aj recept na vynikajúce kuracie soté so zeleninou a dusenou ryžou

Kuracie prsia v sladkavej omáčke s broskyňou, recept pre celú rodinu

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Tepelná úprava: 30 minút
  • Počet porcií: 4-5

Kuracie prsia sa tešia veľkej obľube, pretože sú chutné a diétne, plné bielkovín. Kuracie mäso je povolené aj pri mnohých diétach.

Dobrá kuchyňa vám prináša rýchly recept bez lepku pre celú rodinu. Kuracie mäso s broskyňou a omáčkou. Inšpirujte sa.

Vyskúšajte aj recept na skvelé morčacie kocky so zázvorom

Vynikajúce kuracie mäso s broskyňou a omáčkou, top recept

(Na 4-5 porcií)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - soľ
  • 800 g - kuracie prsia
  • 1 podľa chuti - mleté čierne korenie
  • 1 štipka - kurkuma
  • 1 podľa chuti - mletá červená paprika
  • 1 podľa potreby - Solamyl
  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 4 polievková lyžica - olivový olej alebo olej
  • 1 štipka - mletá alebo drvená rasca
  • 850 ml - sterilizované broskyne
Poslať ako nákupný zoznam

Vynikajúce kuracie prsia s broskyňou a omáčkou, skvelý RECEPTAutor - Nela

Skvelé kuracie prsia s broskyňou a chutnou omáčkou - postup receptu

na osobu počítame cca 150 g mäsa 

Ingrediencie: 800 g kuracie prsia, 4 polievkové lyžice olivového oleja alebo oleja (2 lyžice na marinádu, 2 lyžice na restovanie cibule), 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 1 plechovka sterilizovaných broskýň (850 ml) na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie (pri deťoch vynecháme), mletá červená paprika - podľa chuti, štipka drvenej (mletej) rasce a kurkumy (pôsobí protizápalovo, je vynikajúca aj kĺby) na zahustenie: 1-2 malé lyžičky Solamylu (podľa potreby, hustoty a množstva omáčky)

Tip pre vás

[18-dielna jedálenská súprava Carine, tento týždeň si ju kúpilo 75 zákazníkov - kliknite

  1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kocky. Do oleja primiešame obľúbené korenie. Kuracie kocky vložíme do marinády, dobre premiešame. 
  2. Mäso uložíme do chladu aspoň na hodinu, najlepšie však cez noc. Na oleji si orestujeme očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme kuracie kocky. 
  3. Kuracie prsia orestujeme, aby sa zatiahli, mäsko zbledne. Trvá to zopár minút. Keď sa mäso uzavrie, ostane po udusení chutné, šťavnaté. Panvicu prikryjeme.
  4. Kuracie mäso (prikryté) ďalej dusíme na miernom stupni približne 5 minút, aby pustilo aj vlastnú šťavu. Týmto spôsobom zasa získa omáčka naozaj vynikajúcu chuť. 
  5. Potom kuracie kocky podlievame šťavou z broskýň (broskyňový kompót si scedíme) a prikryté dusíme do mäkka. Potrebujeme približne 15 minút, podľa potreby. 
  6. Do omáčky pridáme šťavu z celých kompótových broskýň. Omáčku zahustíme Solamylom (podľa potreby), ktorý si rozmiešame v troške vody. Vlejeme do omáčky.
  7. Na zahustenie potrebujeme 1-2 lyžičky Solamylu, podľa potreby. Záleží akú hustú a koľko omáčky si chceme pripraviť. Povaríme 5 minút. Dochutíme, ak je potrebné.
  8. Kuracie mäso s broskyňou a omáčkou podávame tak, že na mäso poukladáme kúsky broskýň, ktoré si môžeme v omáčke aj ohriať. Výborne ladí so zemiakovou kašou.

Tip Dobrej kuchyne: Namiesto kuracieho mäsa môžete zvoliť aj mäso morčacie. Ak si mäso necháte odležať v olejovej marináde, mäsko bude omnoho chutnejšie, skôr sa udusí. Vyskúšajte.

Dobrú chuť prajeme.

Inšpirujte sa aj receptami najlepšie jedlá z kuracieho mäsa kuchyne portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče