Nákupný zoznam

Najlepšie cuketové fašírky v rúre, overený recept

21.02.2022 | Autor: Michaela

Najlepšie cuketové fašírky upečené v rúre, overený recept. Chrumkavá a zdravá verzia fašírok. Lepšia ako mäsová.

Najlepšie cuketové fašírky v rúre, overený recept. Autorka receptu a foto - Michaela

Cuketové fašírky pečené v rúre, overený recept. Chrumkavá a zdravá verzia cuketových fašírok. Lepšia ako mäsová. 

Najlepšie cuketové fašírky v rúre, overený recept

  • Čas prípravy v min: 10
  • Čas pečenia v min.: 30
  • Počet porcií: 12
  • Autorka receptu: Michaela

Tieto cuketové fašírky sú výbornou variantou, keď už mäsa máte dosť. Sú chrumkavé, lahodné a na druhý deň sú ešte lepšie.

Cuketa je u nás veľmi rozšírená a stále obľúbenejšia letná zelenina. A tak sú stále obľúbenejšie aj recepty z cukety.

Dostanete ju rovnako aj počas zimy v supermarketoch, ale tá domáca letná, tej sa nič nevyrovná.

Skúste si podľa toho to receptu na webe dobrakuchyna.sk pripraviť toto výborné jedlo. Vyskúšajte aj náš jogurtový dresing na šalát.

Máme pre vás aj recept na vynikajúce cuketové placky pečené v rúre

Ingrediencie na cuketové fašírky

(na 12 porcií)


Ingrediencie

  • 2 strúčiky - cesnak
  • 1 ks - mrkva
  • 2 ks - cuketa
  • 1 podľa chuti - korenie
  • 1 balenie na obaľovanie - strúhanka
  • 1 podľa chuti - majoránka
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie cuketové fašírky v rúre, overený recept

Cuketové fašírky v rúre, overený recept

Ingrediencie: 2 veľké cukety, 1 veľká mrkva, soľ, korenie, majorán, 2 strúčiky cesnaku, vajce, 150g strúhaný syr, 3 PL ovsených vločiek, 8 PL hladká špaldová múka, strúhanka na obaľovanie.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Cuketa a mrkva

Na najmenšom strúhadle si nastrúhame ošúpanú a očistenú cuketu a mrkvu.

2. Fašírky

Do nastrúhanej zmesi si pridáme 3 PL ovsených vločiek a necháme postáť. V nastrúhanej zelenine sa vločky rozmočia. Pridáme soľ, korenie, cesnak, majorán, nastrúhaný syr a vajíčko. Dobre rozmiešame.

3. Fašírky

Podľa konzistencie cesta pridáme špaldovú hladkú múku.

4. Fašírky

Cesto má stále redšiu konzistenciu aj keď pridáte veľké množstvo múky. Pridajte však najviac 8 PL múky.

5. Strúhanka

Fašírky tvarujeme pomocou lyžice a obalíme v strúhanke. Dáme piecť do rúry na pečiaci papier, 200 ° C a 30 min. Podávane so zemiakmi.

BON APETIT!

Vyskúšajte aj recept na cuketové placky webu Ženy v meste. A tu je restovaná cuketa. Alebo aj recept na bramborový salát.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty