Najlepšie cuketové fašírky v rúre, overený recept. Autorka receptu a foto - Michaela
Cuketové fašírky pečené v rúre, overený recept. Chrumkavá a zdravá verzia cuketových fašírok. Lepšia ako mäsová.
Tieto cuketové fašírky sú výbornou variantou, keď už mäsa máte dosť. Sú chrumkavé, lahodné a na druhý deň sú ešte lepšie.
Cuketa je u nás veľmi rozšírená a stále obľúbenejšia letná zelenina. A tak sú stále obľúbenejšie aj recepty z cukety.
Dostanete ju rovnako aj počas zimy v supermarketoch, ale tá domáca letná, tej sa nič nevyrovná.
Skúste si podľa toho to receptu na webe dobrakuchyna.sk pripraviť toto výborné jedlo.
Máme pre vás aj recept na vynikajúce cuketové placky pečené v rúre
(na 12 porcií)
Ingrediencie: 2 veľké cukety, 1 veľká mrkva, soľ, korenie, majorán, 2 strúčiky cesnaku, vajce, 150g strúhaný syr, 3 PL ovsených vločiek, 8 PL hladká špaldová múka, strúhanka na obaľovanie.
Tip pre vás
[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu kúpite tu:]
Na najmenšom strúhadle si nastrúhame ošúpanú a očistenú cuketu a mrkvu.
Do nastrúhanej zmesi si pridáme 3 PL ovsených vločiek a necháme postáť. V nastrúhanej zelenine sa vločky rozmočia. Pridáme soľ, korenie, cesnak, majorán, nastrúhaný syr a vajíčko. Dobre rozmiešame.
Podľa konzistencie cesta pridáme špaldovú hladkú múku.
Cesto má stále redšiu konzistenciu aj keď pridáte veľké množstvo múky. Pridajte však najviac 8 PL múky.
Fašírky tvarujeme pomocou lyžice a obalíme v strúhanke. Dáme piecť do rúry na pečiaci papier, 200 ° C a 30 min. Podávane so zemiakmi.
BON APETIT!
Vyskúšajte aj recept na cuketové placky webu Ženy v meste
Krémová šampiňónová polievka je jednoduchá súčasť kuchyne v každej domácnosti. Chuť našej krémovej šampiňónovej polievky vám spríjemní deň.
Výborný pizza závin z kysnutého cesta, ktorý sa hodí na obed, večeru či desiatu do školy.
Zapečená tortilla plnená bešamelovou omáčkou s mäsom. Overený recept webu DobráKuchyňa.sk.
Fašírky z diviny podľa originálneho receptu skúseného poľovníka sú skutočná deliakatesa. Nezameniteľná chuť divinových fašírok stojí za všetku námahu.
Ten najlepší tradičný podplamenník podľa originálneho receptu. Stáročia overená chuť skvelého podplamenníku.
Recept na najlepší makový, alebo tvarohový kysnutý závin od babičky. Overený recept webu Dobrá Kuchyňa.sk.