Najlepšie cuketové fašírky v rúre, overený recept. Autorka receptu a foto - Michaela
Cuketové fašírky pečené v rúre, overený recept. Chrumkavá a zdravá verzia cuketových fašírok. Lepšia ako mäsová.
Tieto cuketové fašírky sú výbornou variantou, keď už mäsa máte dosť. Sú chrumkavé, lahodné a na druhý deň sú ešte lepšie.
Cuketa je u nás veľmi rozšírená a stále obľúbenejšia letná zelenina. A tak sú stále obľúbenejšie aj recepty z cukety.
Dostanete ju rovnako aj počas zimy v supermarketoch, ale tá domáca letná, tej sa nič nevyrovná.
Skúste si podľa toho to receptu na webe dobrakuchyna.sk pripraviť toto výborné jedlo. Vyskúšajte aj náš jogurtový dresing na šalát.
Máme pre vás aj recept na vynikajúce cuketové placky pečené v rúre
(na 12 porcií)
Ingrediencie: 2 veľké cukety, 1 veľká mrkva, soľ, korenie, majorán, 2 strúčiky cesnaku, vajce, 150g strúhaný syr, 3 PL ovsených vločiek, 8 PL hladká špaldová múka, strúhanka na obaľovanie.
Tip pre vás
Na najmenšom strúhadle si nastrúhame ošúpanú a očistenú cuketu a mrkvu.
Do nastrúhanej zmesi si pridáme 3 PL ovsených vločiek a necháme postáť. V nastrúhanej zelenine sa vločky rozmočia. Pridáme soľ, korenie, cesnak, majorán, nastrúhaný syr a vajíčko. Dobre rozmiešame.
Podľa konzistencie cesta pridáme špaldovú hladkú múku.
Cesto má stále redšiu konzistenciu aj keď pridáte veľké množstvo múky. Pridajte však najviac 8 PL múky.
Fašírky tvarujeme pomocou lyžice a obalíme v strúhanke. Dáme piecť do rúry na pečiaci papier, 200 ° C a 30 min. Podávane so zemiakmi.
BON APETIT!
Vyskúšajte aj recept na cuketové placky webu Ženy v meste. A tu je restovaná cuketa. Alebo aj recept na bramborový salát.
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.