AMC
Nákupný zoznam

Skvelé bryndzové halušky RECEPT originál

28.07.2020 | Autor: -

Skvelé bryndzové halušky, recept originál na tradičné slovenské národné jedlo. Vyskúšajte overený recept portálu DobráKuchyňa.sk.

Originál bryndzové halušky recept

Bryndzové halušky sú zrejme najtradičnejšie slovenské jedlo. Vyskúšajte jednoduchý recept na tradičné slovenské bryndzové halušky. 

Video je nielen súčasťou nášho nového portálu DobraKuchyna.sk ale nájdete ho aj na youtube.

Vybrali sme pre vás aj overený recept na najlepšie zemiaky na kyslo

Bryndzové halušky

  • Čas prípravy: cca 40 minút
  • Počet porcií: 4

Overená klasika v podobe bryndzových halušiek určite všetci poznáme. Ich príprava však môže byť oveľa jednoduchšia ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

Práve takýto recept sme pre vás pripravili, vyskúšajte si tak pripraviť tradičné slovenské jedlo s nami. Vyskúšajte aj naše video a dobrú chuť.

Vyskúšajte rovnako aj tradičný recept najlepšie cestoviny so smaženou hlávkovou kapustou . Tu je aj recept na slovenské halušky s bryndzou.

Bryndzové halušky originál

(pre 4 osoby)


Ingrediencie

  • 300 g - polohrubá múka
  • 300 g - slanina
  • 350 g - bryndza
Poslať ako nákupný zoznam



Skvelé bryndzové halušky RECEPT originálAutor - Ján Markus a Michal Trško

Bryndzové halušky originál - postup receptu

Ingrediencie: 1 kg - zemiakov, 300 g - polohrubej múky, 300 g - slaniny, 300 g - bryndze, (aká múka ide do bryndzových halušiek z koliby)

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Do väčšieho hrnca dáme zovrieť osolenú vodu.
  2. Slaninu pokrájame na kocky a opečieme ju na panvici.
  3. Zemiaky očistíme a postrúhame na strúhadle, alebo v mixéri. K zemiakom primiešame postupne múku. Hmotu spracujeme varechou na tuhšie cesto. Uvarené halušky musia byť mäkké, ale nesmú sa rozpadávať.
  4. Bryndzu rozdrobíme na dno väčšej nádoby.
  5. Cesto overíme povarením jednej halušky, nesmie sa vo vriacej vode rozpadnúť. Halušky hádžeme ručne, alebo haluškárom do vriacej vody. Počkáme, kým halušky vyplávajú. Necháme ich krátko povariť.
  6. Halušky scedíme a pridáme do nádoby s bryndzou. Premiešame. Podávame s opečenou slaninkou a kyslým mliekom.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na halušky s kapustou a údeným mäsom. Vyskúšajte aj videorecept na pravé brindzové halušky na youtube A tu je odpoveď na otázku aká múka na halušky.. A tu recept na strapačky s kyslou kapustou. A takto by mohlo vyzerať slovenské národné menu. Skúste aj bryndzové halušky recept z koliby.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty