Výborný tekvicová polievka, overený recept portálu DobráKuchyňa.sk. Pripravte si s nami chutnú domácu polievku.
Ak sa vám v záhradke urodilo dostatok tekvice, nechajte sa inšpirovať na jednoduchú polievku.
Je zostavená z dostupných ingrediencií a zvládne ju naozaj každý.
Môžete použiť tekvicu bielu, maslovú i hokkaido. Vyskúšajte aj recept na polievku z tekvice hokkaido - kliknite. A tu je klasická tekvicová polievka.
(na 10 porcií)
Vopred si pripravíme všetky potrebné suroviny. 800 g tekvice (po očistení), 3 cibule, 6 strúčikov cesnaku, 1,5 L vody (alebo vývaru), 200 ml 10% smotany na varenie, 2 PL cukru, 2 PL octu, 2 bobkové listy, vegeta, soľ, čierne korenie, olej. Na zásmažku: 40 g maslo, 40 g hladká múka, 150 ml vody. Na ozdobenie: petržlenová vňať, tekvicové semienka.
Tekvicu si nastrúhame nahrubo po očistení. Nemusíme ju predtým šúpať, nastrúhame aj s dobre umytou šupkou. Nakrájame si nadrobno cibuľu a prelisujeme strúčiky cesnaku do misky.
Zatiaľ si na miernom plameni zohrejeme olej. Pridáme cibuľu a 2 bobkové listy. Cibuľu necháme takto opekať asi 5 minút, bobkový list začne rozvoniavať.
Po 5 minútach pridáme nastrúhanú tekvicu a prelisovaný cesnak. Premiešame a necháme pár minút dusiť. Zatiaľ si vedľa v menšom hrnci pripravíme zásmažku z masla, múky a vody.
Na miernom plameni rozpustíme v malom hrnci maslo.
Prisypeme múku, odporúčame použiť sitko, aby sa nevytvárali hrudky.
Dobre miešame na miernom plameni. Vznikne pomerne hustá hmota, ktorú následne rozrieďujeme postupným prilievaním vody.
Prilievame dohromady približne 150 ml vody. Zásmažka bude redšia a svetlejšia. Keď máme požadovanú konzistenciu, stiahneme z ohňa, aby sa nepripálila a nestmavla. V tomto bode, prilejeme k tekvici 1,5 litra vody alebo vývaru, pridáme vegetu a hotovú zásmažku. Dobre premiešame a necháme spolu variť 20 minút.
Po 20 minútach polievku ochutíme soľou, mletým čiernym korením, cukrom, octom a zjemníme smotanou a varenie. Necháme ešte minútku až dve na plameni a vypneme.
Môžeme podávať s petržlenovou vňaťou a opečenými tekvicovými semienkami. Dobrú chuť!
Máme pre vás aj recept na liečivú krémová hokkaido polievku so zázvorom
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk