Ako oddeliť žĺtok od bielka? Vyskúšajte štyri jednoduché spôsoby z kuchyne webu DobráKuchyňa.sk. Prvý je s plastovou fľašou, druhý s naberačkou, na tretí a štvrtý netreba nič.
Iba ruky a využijete škrupinu. Nájdite si vlastný spôsob ako vyriešiť tento jednoduchý problém.
Vajíčko si jednoducho rozbijeme a obsah vylejeme do taniera. Plastovú fľašu priložíme otvorom k žĺtku, fľašu následne stlačíme v strede a pustíme. Žĺtok sa vsaje cez hrdlo dnu. Potom ho vytlačíme do inej nádoby, alebo na iný tanier.
Vajíčko si rozbijeme priemo na naberačku, aby sa žĺtok na nej zachytil. Bielok precedíme do nádoby pod naberačkou a žĺtok zostane na naberačke.
Ako oddeliť žĺtok od bielka? Škrupinu vajíčka rozbijeme na dve polovice. Žĺtok postupne prehadzujeme z jednej polovice škrupiny do druhej, kým bielok nevycedíme do nádoby pod rukami.
Rozbijeme škrupinu vajíčka a ak vám neprekáža si žĺtok použiť namiesto naberačky vlastnú ruku problém je vyriešený. Žĺtok zo škrupiny vylejte do prstov a postupne cez ne preceďte bielok. Žĺtok vám zostane v ruku oddelený.
Najlepšie bylinkové maslo z medvedieho cesnaku, RECEPT plný zdravia. Dobrá kuchyňa vám ponúka recept plný zdravia na pochúťku z medvedieho cesnaku.
Vynikajúca nátierka z opraženej cibule. Skvelý recept na chutnú nátierku so značkou Dobrá kuchyňa.
Fantastické cestoviny s tuniakom a paradajkami. Skvelý rýchly recept so značkou Dobrá kuchyňa, keď vás zaskočí hlad.
Fantastická syrovo-cesnaková nátierka. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Skvelá nátierka na každú príležitosť.
Mrkvovo-zázvorová krémová polievka. Výživný recept na skvelú polievku so značkou Dobrá kuchyňa.
Ako pripraviť kuracie stehná pečené v rúre. Fotorecept z dielne webu Dobrá kuchyňa. Stačí si zaželať iba dobrú chuť.