Ako oddeliť žĺtok od bielka? Vyskúšajte štyri jednoduché spôsoby z kuchyne webu DobráKuchyňa.sk. Prvý je s plastovou fľašou, druhý s naberačkou, na tretí a štvrtý netreba nič.
Iba ruky a využijete škrupinu. Nájdite si vlastný spôsob ako vyriešiť tento jednoduchý problém.
Vajíčko si jednoducho rozbijeme a obsah vylejeme do taniera. Plastovú fľašu priložíme otvorom k žĺtku, fľašu následne stlačíme v strede a pustíme. Žĺtok sa vsaje cez hrdlo dnu. Potom ho vytlačíme do inej nádoby, alebo na iný tanier.
Vajíčko si rozbijeme priemo na naberačku, aby sa žĺtok na nej zachytil. Bielok precedíme do nádoby pod naberačkou a žĺtok zostane na naberačke.
Ako oddeliť žĺtok od bielka? Škrupinu vajíčka rozbijeme na dve polovice. Žĺtok postupne prehadzujeme z jednej polovice škrupiny do druhej, kým bielok nevycedíme do nádoby pod rukami.
Rozbijeme škrupinu vajíčka a ak vám neprekáža si žĺtok použiť namiesto naberačky vlastnú ruku problém je vyriešený. Žĺtok zo škrupiny vylejte do prstov a postupne cez ne preceďte bielok. Žĺtok vám zostane v ruku oddelený.
Krémová šampiňónová polievka je jednoduchá súčasť kuchyne v každej domácnosti. Chuť našej krémovej šampiňónovej polievky vám spríjemní deň.
Výborný pizza závin z kysnutého cesta, ktorý sa hodí na obed, večeru či desiatu do školy.
Zapečená tortilla plnená bešamelovou omáčkou s mäsom. Overený recept webu DobráKuchyňa.sk.
Fašírky z diviny podľa originálneho receptu skúseného poľovníka sú skutočná deliakatesa. Nezameniteľná chuť divinových fašírok stojí za všetku námahu.
Ten najlepší tradičný podplamenník podľa originálneho receptu. Stáročia overená chuť skvelého podplamenníku.
Recept na najlepší makový, alebo tvarohový kysnutý závin od babičky. Overený recept webu Dobrá Kuchyňa.sk.