Ako oddeliť žĺtok od bielka? Vyskúšajte štyri jednoduché spôsoby z kuchyne webu DobráKuchyňa.sk. Prvý je s plastovou fľašou, druhý s naberačkou, na tretí a štvrtý netreba nič.
Iba ruky a využijete škrupinu. Nájdite si vlastný spôsob ako vyriešiť tento jednoduchý problém.
Vajíčko si jednoducho rozbijeme a obsah vylejeme do taniera. Plastovú fľašu priložíme otvorom k žĺtku, fľašu následne stlačíme v strede a pustíme. Žĺtok sa vsaje cez hrdlo dnu. Potom ho vytlačíme do inej nádoby, alebo na iný tanier.
Vajíčko si rozbijeme priemo na naberačku, aby sa žĺtok na nej zachytil. Bielok precedíme do nádoby pod naberačkou a žĺtok zostane na naberačke.
Ako oddeliť žĺtok od bielka? Škrupinu vajíčka rozbijeme na dve polovice. Žĺtok postupne prehadzujeme z jednej polovice škrupiny do druhej, kým bielok nevycedíme do nádoby pod rukami.
Rozbijeme škrupinu vajíčka a ak vám neprekáža si žĺtok použiť namiesto naberačky vlastnú ruku problém je vyriešený. Žĺtok zo škrupiny vylejte do prstov a postupne cez ne preceďte bielok. Žĺtok vám zostane v ruku oddelený.
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.