Výborná strúhanka, recept ako si urobiť strúhanku na rezne. Foto - Slávka
Najlepšia strúhanka na rezne v trojbale. Pripravte si s nami nezameniteľný poklad každej špajzy: strúhanku. Ani jeden starší rožok či suché pečivo nepatrí do koša.
Skúsili ste už niekedy rezne obalené v strúhanke pripravenej doma zo suchých bielych rožkov? Tá chrumkavosť a čistá chuť je neporovnateľná s rezňami v kupovanej strúhanke.
Ako vždy hovorila moja mama a predtým ešte aj starká, „ktovie, čo vlastne do toho aj pomleli?“ Veď tiež sa pripravuje zo starého, uschnutého pečiva v pekárni, no ktovie či nie z rôznych iných zbytkov, menej kvalitných.
Istota je urobiť si výbornú, jemnú strúhanku doma. Navyše, vyhnete sa tomu, že by ste vyhadzovali staršie rožky, ktoré z času na čas ostávajú nezjedené za čerstva. Veď všetko treba využiť.
Stačí ich nechať ešte dlhšie na suchom mieste v papierovom vrecku, aby dôkladne preschli a môžete sa pustiť do prípravy tej pravej domácej strúhanky.
No strúhanka má, samozrejme, aj všestrannejšie využitie v kuchyni, než je tretia súčasť tradičného trojobalu na rezne.
Strúhanka v uzatvárateľnej nádobe na suchom mieste vydrží naozaj dlho. Foto - Slávka
Suchšie, staršie rožky si každopádne vždy odkladajte. Okrem domácej strúhanky sú nenahraditeľné pri príprave rôznych ďalších jedál. Napríklad aj žemľovka potrebuje takýto druh staršieho pečiva, ktoré krásne nasiakne mlieko aj vajíčka.
Potom taký chlebík, resp. aj rôzne druhy staršieho pečiva, sú lepšie, ak ich využijete pri príprave chlebíka vo vajíčku. Namočíte ich do rozšľahaných vajíčok s mliekom a šup s nimi do rozpáleného oleja.
No je toho oveľa viac, niekto z nich pripravuje mäsový koláč, prípadne ich pomleté dáva do cesta na pizzu.
Nenahraditeľné je staršie upečené pečivo vo forme krutónov do polievok či šalátov. Stačí ich ešte mierne pokvapkať olivovým olejom a pridať cesnak. Takže už žiadne vyhadzovanie starších, suchých rožkov....
Postupne si krok po kroku ukážeme, ako na to.
1. Rožky si necháme dôkladne usušiť, aj niekoľko dní.
2. Nakrájame si ich na kolieska.
3. Takto pripravené ich vložíme do mixéra.
4. V mixéri ich najemno rozmixujeme. Pokračujeme, kým nepomelieme všetky rožky.
5. Strúhanku uskladníme v uzatvárateľnej nádobe na suchom mieste. Vydrží naozaj dlho.
A poďme hneď aj na tie chrumkavé, čerstvé a super chutné rezne.
1. Pripravíme si klasický trojobal: múku, rozšľahané vajíčka, strúhanku.
2. Mäso postupne obalíme v trojobale. Najskôr v múke, potom v rozšľahaných vajíčkach a následne v strúhanke.
3. Rezne vysmažíme na rozpálenom oleji.
4. A už sa aj môžeme pustiť do nich.... Dobrú chuť!
Máme pre vás aj recept na klasické bravčové rezne v trojobale webu Ženy v meste
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.