Nákupný zoznam

Najlepšia domáca kapustnica s pretlakom, osvedčený recept

04.01.2022 | Autor: Katarína

  • 5.0/5

Chutná tradičná Kapustnica s pretlakom, ktorá poteší v každom ročnom období. Overený recept webu Dobrá Kuchyňa.sk.

Najlepšia domáca kapustnica s pretlakom, osvedčený recept. Autorka receptu a foto - Katarína

Chutná tradičná Kapustnica s pretlakom, ktorá poteší v každom ročnom období.

Domáca kapustnica s pretlakom, recept

Polievka z kyslej kapusty je nabitá vitamínom C a v spojení s domácou klobáskou a lesnými hubami vytvára výnimočnú chuť.

Táto skvelá kapustnica patrí medzi tradičné slovenské recepty. Vďaka nej pripravíte skvelý a chutný obed kedykoľvek.

Nielen v nedeľu, hocí sa aj na sviatočný obed, aj aj počas týždňa. Jednoducho kapustnica zahreje počas celého roka.

Máme pre vás aj recept na kapustnicu s klobásou a hubami

Ingrediencie na  kapustnicu s pretlakom

(na 8 porcií)


Ingrediencie

  • 3 ks - cesnak
  • 2 ks - bobkový list
  • 500 g - bravčová krkovička
  • 2 hrste - sušené huby
  • 100 ml - paradajkové pyré
  • 4 plná hrsť - kyslá (kvasená) kapusta
  • 3 ks - červená cibuľa
  • 2 kávová lyžička - červená mletá paprika
  • 1 nožičky - klobása - obľúbený druh
  • 1 čajová lyžička - mletá rasca
  • 2 polievkové lyžice - bravčová masť
  • 2 štipky - peper
  • 1 kávová lyžička - soľ
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšia domáca kapustnica s pretlakom, osvedčený recept

Najlepšia domáca kapustnica s pretlakom, osvedčený recept

Ingrediencie: cesnak 3 ks, bobkový list 2 ks, bravčová krkovička 500 g, sušené huby 2 hrste, paradajkové pyré 100 ml, kyslá (kvasená) kapusta 4 plné hrste, červená cibuľa 3 ks, červená mletá paprika 2 kávová lyžička, klobása - obľúbený druh 1 nožička, mletá rasca 1 čajová lyžička, bravčová masť 2 polievkové lyžice, peper 2 štipky, soľ 1 kávová lyžička.

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu kúpite tu:]

1. Vývar

Najprv si spravíme vývar ktorým zalejeme kapustu. Do hrnca si dáme umytú krkovičku, 1 cibuľu, cesnak, 1 KL soli, peper, rasca a mletú červenú papriku a zalejeme približne 1,5l vody. Varíme 2 hodiny na miernom ohni kým zmäkne mäso.

2. Základ

Na bravčovej masti si orestujeme cibuľu.

3. Kyslá kapusta

Kyslú kapustu si scedíme a pokrájame na menšie časti. Pridáme ju k orestovanej cibuli spolu s údenou soľou, mletou červenou paprikou, rascou a peprom a krátko podusíme.

4. Pridanie ingrediencií

Ak máme jemne podusenú kapustu, pridáme k nej paradajkové pyré alebo pretlak, sušené huby a klobásu nakrájanú na kolieska. Celú zmes zalejeme vývarom takmer po vrch a varíme približne 20 minút.

5. Záver

Mäso z vývaru si nakrájame na kocky a pridáme do polievky, už nevaríme. Polievku podávame s kyslou smotanou a chlebom.

Dobrú chuť.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty