Nákupný zoznam

Najlepšia frankfurtská polievka, overený recept

14.05.2021 | Autor: Slávka

  • 4.5/5

Frankfurtská polievka je super jednoduchá, zdravá, naozaj chutná a budú ju milovať aj vaše deti. Vyskúšajte tento overený recept.

Super jednoduchá, zdravá a naozaj najlepšia frankfurtská polievka. Recept, ktorý budú milovať aj vaše deti. Vyskúšajte.

Frankfurtská polievka, overený recept

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 40 minút
  • Počet porcií: 4

Vyskúšajte aj recept na šošovicovú polievku ako od babičky

Azda sa ani nenájde dieťa, ktoré by nemalo rado párky. Ak však máte doma také, ktoré veľmi nemusí polievky, prospešné pre jeho tráviaci systém, a najradšej by zakaždým jedlo len párok či rožok k tomu, máme pre vás riešenie.

Príjemné spojenie dusenej zeleniny, cestoviny a párkov v podobe frankfurtskej polievky. Prinášame vám nový fotorecept pod značkou Dobrá kuchyňa.

Odporúčame, vyskúšajte si ho a nebudete ľutovať. Pochutia si nielen vaše deti, ale aj dospelí.

Vyskúšajte recepty na úžasné polievky webu DobráKuchyňa.sk

Frankfurtská polievka, zdravá a chutná - ingrediencie

(pre 4 osoby)


Ingrediencie

  • 1 ks - stredná cibuľa
  • 1 štipka - mletá červená paprika
  • 5 ks - nové korenie
  • 2 ks - bobkový list
  • 1 podľa chuti na závarku - cestoviny
  • 1 ks - mrkva strednej veľkosti
  • 1 kúsok - zeler
  • 1 ks - petržlen strednej veľkosti
  • 100 g - hnedá šošovica
  • 4 ks - frankfurtské párky
  • 1 podľa chuti - majoránka
  • 2 PL - slnečnicový olej
  • 2 ks - zemiaky
  • 5 ks - čierne korenie
  • 1 podľa chuti - soľ
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšia frankfurtská polievka, overený recept

Pravá frankfurtská polievka, postup receptu

Ingrediencie (na 4 porcie): stredne veľká cibuľa, 100 g hnedej šošovice, 4 ks frankfurtských párkov, rôzne druhy zeleniny: mrkva, petržlen, zeler, zemiak, 2 bobkové listy 5 guličiek nového korenia, 5 guličiek čierneho korenia, štipka červenej mletej papriky, soľ, podľa chuti trochu majoránky, 2 PL oleja, cestovina na závarku.

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu. Teraz v 50-percentnej ZĽAVE kúpite tu:]

  1. Cibuľu nakrájame na drobné kocky, posmažíme na oleji. Odporúčame dať soľ už do smaženia cibule, pustí si tak šťavu a posmaží sa rovnomerne. Pridáme tiež nakrájanú zeleninu a cez noc namočenú šošovicu, následne posypeme červenou mletou paprikou a zalejeme vodou (stačí tak 2 dcl, aby bolo všetko akurát zaliate).
  2. Dochutíme novým a čiernym korením, pridáme bobkový list a varíme asi pol hodinu až do zmäknutia zeleniny a šošovice.
  3. Nasleduje pridanie závarky. Ak vám vystalo cesto z pagáčov alebo koláčov či iného pečiva, nevyhadzujte ho. Hodí sa ako výborná závarka namiesto kupovanej cestoviny. Ak nie, nič sa nedajte, pokojne vysypte časť menšieho druhu cestovín z vrecka. Len pozor na ich rozvarenie.
  4. Na záver varenia, posledné dve – tri minúty pridáme nakrájané párky a až úplne do vypnutej polievky trochu majoránky. Ak treba, ešte pridáme soľ a máme navarené. Pevne veríme, že si pochutí celá rodina.

Dobrú chuť.

Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty