Hrnčeková tvarohová bublanina najlepšia na svete. Autorka receptu a foto - Denča
Hrnčeková tvarohová bublanina je najlepšia na svete. Vyskúšajte recept na bublaninu s tvarohom a ovocím, nebudete ľutovať.
Tento chutný koláč má svoje stále miesto v každej kuchyni. Je to hrnčekový koláč, vďaka čomu ho pripravíme rýchlo a jednoducho.
Ovocie volíme sezónne podľa ročného obdobia alebo podľa svojich zásob a vždy dosiahneme iný výsledok.
Vďaka tvarohu je táto bublanina šťavnatá a mrvenička doplní jej skvelú chuť. Ale máme aj piškótovú bábovku.
(na 8 porcií)
Tip pre vás
Na prípravu cesta budeme potrebovať hrnček (v tomto recepte 300ml): 2 hrnčeky polohrubej múky, 3/4 hr cukru, 1/2 hr oleja, 2 ks vajce, 1 hr biely jogurt, 1/2 balíka prášku do pečiva. Všetko spolu zmiešame do hladkého cesta (ak sa zdá husté, pridáme trochu mlieka) a cesto vlejeme na hlbší plech (v tomto recepte plech s rozmermi 25 x 30 cm).
Na tvarohovú vrstvu potrebujeme: 1 hrnček hrudkovitého tvarohu ( cca 250 g),1 vajce,1 vanilkový puding, 4 PL kryštálového cukru. Všetko spolu vymiešame a rovnomerne nalejeme na cesto. ( ak je hmota hustá, tiež pridáme pár lyžíc mlieka).
Na vrstvu tvarohu dáme ľubovoľné ovocie. Skvelo sa hodia červené a čierne ríbezle, maliny či rebarbora.
Urobíme mrveničku: 3 PL hrubej múky, 3 PL trstinového cukru, 3 PL masla. Všetko spolu vymiešame a rozmrvíme na koláč.
Vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a pečieme 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť, môžeme posypať práškovým cukrom.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj ďalšie recepty na koláče a zákusky.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk