AMC
Nákupný zoznam

Hrnčeková tvarohová bublanina najlepšia na svete

13.06.2022 | Autor: Denča

Hrnčeková tvarohová bublanina je najlepšia na svete. Vyskúšajte recept na bublaninu s tvarohom a ovocím, nebudete ľutovať.

Hrnčeková tvarohová bublanina najlepšia na svete. Autorka receptu a foto - Denča

Hrnčeková tvarohová bublanina je najlepšia na svete. Vyskúšajte recept na bublaninu s tvarohom a ovocím, nebudete ľutovať.

Hrnčeková tvarohová bublanina najlepšia na svete

Tento chutný koláč má svoje stále miesto v každej kuchyni. Je to hrnčekový koláč, vďaka čomu ho pripravíme rýchlo a jednoducho.

Ovocie volíme sezónne podľa ročného obdobia alebo podľa svojich zásob a vždy dosiahneme iný výsledok.

Vďaka tvarohu je táto bublanina šťavnatá a mrvenička doplní jej skvelú chuť. Ale máme aj piškótovú bábovku.

  • Čas prípravy v min.: 35
  • Čas pečenia v min.: 25
  • Počet porcií: 8

Tvarohová bublanina

(na 8 porcií)


Ingrediencie

  • 3 hrnčeky - polohrubá múka
  • 1/2 ks - prášok do pečiva
  • 1 ks - vanilkový puding
  • 4 PL - kryštálový cukor
  • 1 hrnček - biely jogurt
  • 1/2 hrnčeka - rastlinný olej
  • 1 hrnček - kryštálový alebo trstinový cukor
  • 1 hrnček - hrudkovitý jemný tvaroh
  • 3 ks - vajcia
  • 3 polievkové lyžice - maslo
Poslať ako nákupný zoznam



Hrnčeková tvarohová bublanina najlepšia na svete

Hrnčeková tvarohová bublanina najlepšia na svete

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Príprava cesta

Na prípravu cesta budeme potrebovať hrnček (v tomto recepte 300ml): 2 hrnčeky polohrubej múky, 3/4 hr cukru, 1/2 hr oleja, 2 ks vajce, 1 hr biely jogurt, 1/2 balíka prášku do pečiva. Všetko spolu zmiešame do hladkého cesta (ak sa zdá husté, pridáme trochu mlieka) a cesto vlejeme na hlbší plech (v tomto recepte plech s rozmermi 25 x 30 cm).

2. Tvarohová vrstva

Na tvarohovú vrstvu potrebujeme: 1 hrnček hrudkovitého tvarohu ( cca 250 g),1 vajce,1 vanilkový puding, 4 PL kryštálového cukru. Všetko spolu vymiešame a rovnomerne nalejeme na cesto. ( ak je hmota hustá, tiež pridáme pár lyžíc mlieka).

3. Pridáme ovocie

Na vrstvu tvarohu dáme ľubovoľné ovocie. Skvelo sa hodia červené a čierne ríbezle, maliny či rebarbora.

4. Pripravíme si mrveničku

Urobíme mrveničku: 3 PL hrubej múky, 3 PL trstinového cukru, 3 PL masla. Všetko spolu vymiešame a rozmrvíme na koláč.

5. Pečieme tvarohovú bublaninu

Vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a pečieme 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť, môžeme posypať práškovým cukrom.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj ďalšie recepty na koláče a zákusky.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty