Skvelý obed či večera z jedného pekáča? Milujete aj mäso z morčacieho stehna? Ste na správnom mieste. Dobrá kuchyňa vám dnes prináša zdravý recept na vynikajúcu domácu živánsku z jedného pekáča. Aj keď sme pridali kúsok slaninky kvôli chuti, je to len naozaj málo kalórií. Naponok, slaninu môžete vynechať. Dobrú chuť želáme.
Obľubujete jedlá z jedného pekáča. Šup šup do alobalu a všetko spolu do rúry? Nech sa páči. Fantastická živánska z morčacieho stehna, zemiakov a zeleniny - vynikajúca chuť, úspech zaručený.
Tradičný vývar z morčacieho stehna recept na skvelý domáci morčací vývar so zeleninou
Opäť dilema čo variť? Malo by to byť chutné, sýte, nenáročná príprava? Tak potom vyskúšajte náš osvedčený recept z jedného pekáča - skvelú živánsku pochúťku so značkou Dobrá kuchyňa.
Morčacie mäso je veľmi obľúbené, pretože je chutné, šťavnaté, diétne, plné bielkovín, vhodné aj pri mnohých diétach.
Inšpirujte sa vynikajúce zapekané zemiaky s cviklou - recept bez mäsa
(Na 4-5 porcie)
Ingrediencie: 2 ks morčacie stehno dolné, 1 malý kúsok slaniny (dodá výbornú chuť, môžeme aj vynechať), 7 ks zemiak strednej veľkosti, 2 ks mrkva strednej veľkosti, 1 ks petržlen strednej veľkosti, 1 malý kúsok kalerábu (môžeme aj vynechať), 1 ks menšia mladá cuketa, 2 ks cibuľa strednej veľkosti, 2 strúčiky cesnaku, 3 polievkové lyžice masla alebo olivového oleja na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, kurkuma (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo), celá alebo drvená rasca - podľa chuti
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Živánsku z jedného pekáča si môžeme pripraviť aj z mäsa kuracieho, ale aj bravčového. Ak mäso nejedávate, mäso a slaninku vynechajte, pridajte však bylinky pre lepšiu chuť.
Dobrú tradičnú chuť želáme.
Vyskúšajte aj pravá živánska z kuracieho mäsa, top recept portálu Ženyvmeste.sk
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.