Nákupný zoznam

Morčacie prsia na smotane, top RECEPT

08.11.2020 | Autor: Nela

Vynikajúce morčacie prsia na smotane. Nech sa páči, vyskúšajte. Top recept z dielne webu Dobrá kuchyňa.

Najlepšie morčacie prsia na smotane, recept na skvelý obed

Najlepšie morčacie prsia na smotane. Vynikajúci a rýchly obed či večera. Inšpirujte sa top receptom na skvelý obed webu Dobrá kuchyňa.

Smotanové omáčky sa tešia veľkej obľube. K tomu cestoviny, parená knedľa, ale aj opekané zemiaky. Nech sa páči, inšpirujte sa.

Vybrali sme pre vás aj recept na vynikajúce kuracie soté so zeleninou a dusenou ryžou

Morčacie prsia na smotane, recept aj pre začiatočníkov

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4

Pýtajú si vaše deti mäsko v bielej omáčke a cestovinku? Tak potom ste na správnom mieste. Pripravte im najlepšie morčacie prsia na smotane, podľa receptu pre celú rodinu so značkou Dobrá kuchyňa.

Za pár minút si môžete pochutnávať. Prajeme vám dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na skvelé kuracie prsia na smotane

Vynikajúce morčacie prsia na smotane

(Na 4 porcie)


Ingrediencie

  • cca 2,5 dl - mlieko
  • 1 podľa chuti - kurkuma
  • 1 polievková lyžica - mletá červená paprika
  • 1 ks - bobkový list
  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 2 polievková lyžica - maslo alebo olivový olej
  • 1 ks - šľahačková smotana 33%
  • 500-600 g - morčacie prsia
Poslať ako nákupný zoznam



Morčacie prsia na smotane, top RECEPTAutor - Nela

Fantastické morčacie prsia na smotane - postup receptu

Ingrediencie: 500-600 g morčacie prsia, 2 polievkové lyžice masla (oleja), 1 ks cibuľa strednej veľkosti na smotanovú zátrepku: 1 ks šľahačková smotana (cca 180-250 ml), cca 2,5 dl mlieka (aj viac, podľa potreby), 2 polievkové lyžice hladkej špaldovej (hladkej) múky na dochutenie: 1 polievková lyžica mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, kurkuma (pôsobí protizápalovo, je vynikajúca aj kĺby), 1 ks bobkový list

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Morčacie prsia (môžeme zvoliť aj mäso z vykosteného morčacieho stehna) dobre umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kocky alebo rezance.
  2. Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme jednu polievkovú lyžicu červenej papriky, premiešame. Pridáme mäso a koreniny.
  3. Morčacie mäso ešte orestujeme, aby sa zatiahlo (mäso zbledne). Potom mäso prikryjeme a podusíme cca 5 minút, aby pustilo vlastnú šťavu.
  4. Mäso podlejeme horúcou vodou (2 dl) a pod pokrievkou ho dusíme do mäkka. V smotane a mlieku rozmiešame múku, aby neostali  hrudky.
  5. K zmäknutému mäsu primiešame smotanovú zátrepku. Omáčku varíme 10 minút, aby zhustla. Môžeme ju ešte zriediť mliekom, dochutiť.

Tip Dobrej kuchyne: Nemôžete múku (lepok)? Pridajte do zátrepky na zahustenie omáčky namiesto múky polievkovú lyžicu Solamylu. Najlepšie morčacie prsia na smotane pre všetkých.

Želáme vám dobrú chuť.

Inšpirujte sa aj receptami najlepšie jedlá z morčacieho mäsa kuchyne portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty