Vynikajúca huspenina, pravá ako od mamičky. Vyskúšajte recept originál z dielne webu Dobrá kuchyňa na skvelú a jednoduchú huspeninu.
Domácu huspeninu podávame s nakrájanou cibuľou poliatu octom. Najlepšie chutí s čerstvým kváskovým či klasickým chlebom.
Kĺby robia mnohým z nás problémy. Pravá domáca huspenina patrí určite medzi zdravý a lacný liek, vďaka liečivej zložke kolagénu a elastínu.
Kolagén je bielkovinou mladosti. Výborný pre kožu, chrupavky, šľachy a kĺby. Elastín zasa dodáva elasticitu tkanivám ako sú srdce, cievy. Tak prečo si ju neuvariť?
Príprava huspeniny je nenáročná. Čo potrebujeme je akurát čas na varenie, aby bol aspik kvalitný a poriadne vytuhol. Správna huspenina musí byť trasľavá a číra. A čo je ďalším benefitom, v samotnom aspiku sa tuk nenachádza vôbec. Ak mäso nekonzumujeme, aspikom môžeme zaliať vajcia uvarené natvrdo alebo uvarenú zeleninu, napríklad mrkvu, hrášok, kukuricu. Vynikajúca pochúťka.
Domáca pochúťka bez éčiek recept na delikátnu pečeňovú paštétu s pomarančom
Dobrá kuchyňa vám dnes prináša podrobný fotorecept na pravú domácu huspeninu. Ako bonus máme pre vás zopár dobrých rád. Podľa nášho receptu sa vám huspenina určite podarí, výborne vytuhne. Čo dodať na záver? Huspenina je pre naše kĺby dokonalá, pochutnajte si bez výčitiek.
Tradičná dobrota nielen pre chlapov originál recept na pravé domáce utopence k pivu
(Na 8-10 porcií)
Ingrediencie: 1 ks bravčové koleno strednej veľkosti, 1 ks bravčová nožička (paprčka), 3 ks bravčová koža (cca 300 g), 3 ks cibuľa strednej veľkosti, 5 strúčikov cesnaku (aj viac, podľa chuti) na dochutenie: 10 guličiek celého čierneho korenia, 2 guličky nového korenia, 2 ks bobkový list, 2 polievkové lyžice octu (aj viac, podľa chuti), soľ - podľa potreby
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Pravú domácu huspeninu podávame s nakrájanou cibuľou pokvapkanou octom, k tomu domáci kváskový alebo klasický chlebík.
Dobrú tradičnú chuť želáme.
Vybrali sme pre vás pravá domáca huspenina, top recept kuchyne portálu Ženy v mesteNajlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.