Nákupný zoznam

Cuketová baba bez mäsa, recept na slaný cuketový koláč

18.07.2022 | Autor: Denča

  • 5.0/5

Cuketová baba bez mäsa, výborný recept na slaný cuketový koláč. Vyskúšajte našu cuketovú babu.

Cuketová baba bez mäsa. Autorka receptu a foto - Denča

Cuketová baba bez mäsa, výborný recept na slaný cuketový koláč. Vyskúšajte našu cuketovú babu.

Cuketová baba bez mäsa, recept

Poznáte to... Začína sezóna cukiet a plní nadšenia všetci vyvárajú. Ak je sezóna vydarená, máme ju doslova na kilá a vzniká otázka čo s ňou? Vyskúšali ste ozaj všetko? Možno je práve tento recept presne to, čo hľadáte.

  • Celkový čas prípravy v min.: 45
  • Čas pečenia v min 30
  • Počet porcií: 5

Keď máme nadbytok cukety, zíde sa veru každý dobrý recept na jej spracovanie. Či ju použijeme do placiek, polievky, dusenej prílohy alebo do cuketovej baby, výsledok bude určite skvelý a predovšetkým zdravý.

V tomto recepte sa nepoužíva žiadna múka, strúhanka ani kypriaci prášok, je ozaj ľahká na trávenie a plná zeleniny. Výborná je, ak do nej pridáme kúsky slaninky či šunky. Nápadom sa medze predsa nekladú. Ďalšie top recepty z cukety máme tu.

Slaný cuketový koláč

(na 5 porcií)


Ingrediencie

  • 2 ks - cibuľa
  • 3 ks - cesnak
  • 2 ks - mrkva
  • 1 malá lyžička - sušený majorán
  • 6 ks - cuketa strednej veľkosti
  • 2 plné hrste - nastrúhaný obľúbený syr
  • 200 g - karfiol
  • 1 podľa chuti - mletá rasca
  • 3 ks - vajcia
  • 1 podľa chuti - čierne korenie mleté
  • 1 čajová lyžička - soľ
Poslať ako nákupný zoznam



Cuketová baba bez mäsa, recept na slaný cuketový koláč

Postup receptu na cuketovú babu bez mäsa

Ingrediencie: 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy, 1 malá lyžička sušeného majoránu, 6 stredných cukiet, 2 plné hrste nastrúhaného obľúbeného syru, 200 g karfiolu,  3 vajcia, mletá rasca podľa chuti, mleté čierne korenie podľa chuti, 1 čajová lyžička soli.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Príprava

Ako prvé uvaríme karfiol, necháme vychladnúť a nadrobíme na menšie kúsky. Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na jemno. Cibuľu nakrájame, obľúbený syr nastrúhame na hrubo.

2. Zmiešame zeleninu

V mise zmiešame mrkvu, vychladený karfiol, cibuľu, a korenie - soľ (pridávame podľa slanosti syra), mleté čierne korenie, majorán, rascu, pretlačený cesnak. Cuketu aj so šupkou nastrúhame na hrubo a pridáme ku zmesi. Na konci pridáme vajíčka, ktoré nám z toho vytvoria masu.

3. Pečieme na plechu

Cuketovú zmes dáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme približne 30 minút na 200°C, kým sa cuketová baba neupečie do zlatista.

4. Tip na servírovanie

Cuketová baba je výborná ešte teplá ale aj v studenej verzii. Podávame ako hlavný chod alebo ako prílohu napríklad ku kuraciemu mäsu.

Dobrú chuť. Pripravte si ďalšie recepty z cukety

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty