Najjemnejším druhom mäsa spomedzi bravčového je jednoznačne panenka. Je však dôležité vedieť ju správne pripraviť. Ak sa príliš dlho pečie alebo smaží, bude len tvrdnúť.
Úplne jednoduchý recept je sprudka ju opiecť na panvici a podávať s rösti - tradičnými švajčiarskymi zemiakovými plackami. Vynikajúca slivková omáčka k tomu všetko krásne doladí.
Vyskúšajte aj recept na najlepšiu bravčovú panenku s kapustou webu Ženyvmeste.sk
Budete sa môcť popýšiť skvelým jedlom, ktoré sa hodí aj na slávnostný stôl. Prezrite si podrobný fotorecept so značkou Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte podľa neho uvariť a budete prekvapení, ako jednoducho sa dá pripraviť kvalitné jedlo so slávnostným šmrncom.
Máme pre vás aj recept na výborný stroganov z bravčového karé
(4 porcie)
Ingrediencie na 4 porcie: panenka 600 g soľ, podľa chuti, čierne korenie, podľa chuti, 1 kg zemiakov, olej, stredne veľká cibuľa, 150 g údenej slaniny, slivkový lekvár.
Tip pre vás
Hotovo. Pekne naservírujeme a podávame. Dobrú chuť s Dobrou kuchyňou prajeme.
Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.