Nákupný zoznam

Voňavé zapečené kuracie stehná na cibuľke, vyskúšaný recept

17.09.2021 | Autor: Michaela

  • 5.0/5

Voňavé kuracie stehná zapekané na cibuľke sú nenáročným receptom. Ingredience sú dostupné v každej kuchyni. Nemusíte preto, ani do obchodu.

Voňavé zapečené kuracie stehná na cibuľke. Autor receptu a foto - Michaela

Voňavé kuracie stehná zapekané na cibuľke sú nenáročným receptom. Ingredience sú dostupné v každej kuchyni. Nemusíte preto, ani do obchodu.

Zapečené kuracie stehná na cibuľke, vyskúšaný recept

  • Čas prípravy v min 30
  • Čas pečenia v min 50
  • Počet porcií 4
  • Autor receptu: Michaela

Týmto receptom zaručene rozvoniate celý dom. Tento prípravou a ingredienciami nenáročný recept vám zaručene navodí atmosféru chalupy.

Ku kuriatku je výborná príloha ako ryža, tak aj zemiaky.

Nepotrebujete k obedu žiadny kompótik, sladké jabĺčka nasiaknuté chuťou slaninky vám ho nahradia. Servírujeme aj so zapečenou cibuľkou.

Skúste si podľa toho to tipu na webe dobrakuchyna.sk pripraviť tento voňavučký recept.

Vyskúšajte aj recept ako pripraviť kuracie stehná pečené v rúre

Ingrediencie na zapečené kuracie stehná

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 2 ks - cibuľa
  • 100 g - slanina
  • 2 polievkových lyžíc - olivový olej
  • 2 kusy - jablká
  • 4 ks - kuracie stehná
  • 1 podľa chuti - iné obľúbené korenie
  • 1 podľa chuti - čierne korenie
  • 1 podľa chuti - soľ
Poslať ako nákupný zoznam



Voňavé zapečené kuracie stehná na cibuľke, vyskúšaný recept

Voňavé zapečené kuracie stehná na cibuľke, vyskúšaný recept

Ingrediencie: 4 kusy kuracích stehien, 2 cibule, 100 gramov slaniny, 2 polievkové lyžice olyvového oleja, 2 jablká. Na ochutenie: soľ, čierne korenie a iné korenie podľa chuti.

1. Kuracie stehná

Kuracie stehná si umyjeme, nasolíme a nakoreníme.

2. Cibuľa, slanina a jabĺčka

Nakrájanú cibuľu na kolieska poukladáme na plech, ktorý sme poliali olivovým olejom. Na cibuľu poukladáme pripravené kuracie stehná a jabĺčka. Celý plech posypeme nakrájanou slaninou. Nakoniec použijeme ľubovoľné korenie na kura, podľa chuti.

3. Pečenie

Pečieme na 180 °C, po 40 minútach plech odkryjeme a stehná do zlatista zapečieme na 200 °C, ešte 10 minút. Kuriatko podávame s ryžou alebo so zemiakmi. Ako prílohu použijeme cibuľku a jabĺčka z plechu. Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj náš recept na kuracie kúsky marinované v sójovej omáčke

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty