AMC
Nákupný zoznam

Mäkučké orechové medovníčky, veľmi dobrý RECEPT

20.12.2020 | Autor: Nela

Najlepšie mäkučké orechové medovníčky. Veľmi dobrý recept so značkou Dobrá kuchyňa. Voňavé vianočné maškrtenie.

Najlepšie orechové medovníčky, ktoré si ihneď zamilujete

Hneď mäkké orechové medovníčky. Jednoduchý recept na vynikajúce tradičné medovníky, ktoré si môžete upiecť nielen na Vianoce, ale počas celého roka. Najlepšie orechové medovníčky so značkou Dobrá kuchyňa.

K Vianociam medovníky neodmysliteľne patria. Dobrá kuchyňa pre vás pravidelne pripravuje nové recepty, aby ste ich mohli vyskúšať a inšpirovať sa. Buďte pripravení na najkrajšie sviatky roka. Naše orechové medovníčky si môžete upiecť aj na Štedrý večer, pretože sú ihneď mäkké. Sladké vianočné maškrtenie vám želáme.

Recept na klasické medovníky hneď mäkké špaldové medovníky

Tradičné domáce, hneď mäkké orechové perníčky

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas pečenia: 8-10 minút
  • Množstvo: 100 ks (podľa veľkosti)

Milujete tradičné perníčky? Medovníky s orechami ste už vyskúšali? Nech sa páči. Upečte si s nami medovníky, ktoré sú so zdravšou, výživnejšou špaldovou múkou a mletými orechami.

Naše orechové medovníčky sú po upečení hneď mäkké, to vám garantujeme. Je však dôležité, aby ste ich nepiekli pridlho. Aj skladovanie je najvhodnejšie v uzavretej nádobe, aby nevyschli. Tradičné vianočné pečenie so značkou Dobrá kuchyňa.

Máme pre vás skvelý tip, aby sa medovníčky nádherne leskli. Rozšľahaným vajíčkom ich potrite až po upečení, keď sú ešte horúce. Keď zaschnú, budú dokonalé. Vyskúšajte.

Veľmi obľúbený nepečený recept najlepšie domáce guľky rafaelo

Vynikajúce orechové medovníčky so špaldovou múkou, po upečení hneď mäkké

(Množstvo cca 100 ks)


Ingrediencie

  • 2 polievková lyžica - med
  • 200 g - práškový cukor
  • 1 čajová lyžička - sóda bikarbóna
  • 2 čajová lyžička - mletá škorica
  • 1 čajová lyžička - perníkové korenie
  • 80 g - maslo alebo Palmarín
  • 40 g - mleté orechy
Poslať ako nákupný zoznam



Mäkučké orechové medovníčky, veľmi dobrý RECEPTAutor - Nela

Hneď mäkké špaldové medovníčky  - postup receptu

Ingrediencie na orechové medovníkové cesto: 350 g hladká špaldová (hladká) múka, 200 g práškový cukor, 2 polievkové lyžice tekutého medu, 80 g roztopeného masla alebo Palmarínu, 40 g mletých orechov, 2 ks vajce, 1 čajová lyžička sódy bikarbóny, 1 čajová lyžička perníkového korenia, 2 čajové lyžičky mletej škorice na zdobenie perníkov: rozpolené orechy alebo mandle na potretie perníkov: 1 ks rozšľahané vajce

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Najprv si necháme roztopiť maslo a aj med, ak ho máme tuhší. Necháme vychladnúť. Potom pridáme vidličkou rozšľahané vajcia.
  2. Do misy pridáme múku, cukor, pomleté orechy, sódu bikarbónu, perníkové korenie, škoricu, vaječnú zmes, spracujeme bochník.
  3. Cesto zabalíme do fólie a necháme odležať aspoň 2 hodiny (cez noc). Tak cesto premiesime a rozvaľkáme na hrúbku cca 5 mm.
  4. Ak cesto odleží cez noc, najprv ho necháme zmäknúť pri izbovej teplote, potom s ním pracujeme. Z cesta vykrajujeme rôzne tvary.
  5. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie, môžeme ho vymastiť aj maslom. Na plech ukladáme perníčky, nie blízko seba.
  6. Medovníčky pri pečení ešte narastú. Do medovníkov môžeme zatlačiť aj polovicu orecha alebo mandle. Budú vyzerať nádherne.
  7. Orechové perníčky pečieme pri teplote 170 oC 8-10 minút. Konce by mali byť zlatisté. Nepečieme ich veľmi pridlho, lebo by stvrdli.
  8. Hneď po upečení, ešte horúce medovníčky potierame rozšľahaným vajíčkom, necháme ich zaschnúť. Budú sa nádherne lesknúť. 

Tip dobrej kuchyne: Medovníčky skladujeme v uzavretej dóze, aby nevyschli a nestvrdli. Môžeme si ich pripraviť aj vopred, aby sme nemali zhon na poslednú chvíľu.

Sladké medovníčkové maškrtenie. Tu je zase recept na medovníky mäkké hneď po upečení. A tu je recept na stále mäkké medovníky.

Vyskúšajte aj tradičné mäkké medovníky, obľúbený recept portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty