Nákupný zoznam

Slovenský zemiakový šalát bez majonézy, top RECEPT

10.01.2021

  • 5.0/5

Vynikajúci slovenský zemiakový šalát bez majonézy. Top recept na skvelý šalát so značkou Dobrá kuchyňa.

Vynikajúci zemiakový šalát bez majonézy, obľúbený recept

Výborný zemiakový šalát bez majonézy, top recept so značkou Dobrá kuchyňa.

Zemiakový šalát nesmie chýbať na žiadnom sviatočnom stole. Slovenský šalát bez majonézy. Vyskúšajte našu jednoduchú variáciu klasického zemiakového šalátu. Šalát je nielen chutný, má aj málo kalórií. Potrebujete iba tri základné suroviny - zemiaky, uhorky a cibuľu.

Dobrá kuchyňa vám ponúka jednoduchý recept na zemiakový šalát bez majonézy. Nech sa páči. Pripravte si s nami chutný zemiakový šalát, ktorého prípravu zvládne aj každý začiatočník. Dobrú šalátovú chuť želáme.

Tip na zdravý šalát z cvikly recept na jednoduchý cviklový šalát, lahodný a chutný

Lahodný zemiakový šalát bez majonézy

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas varenia zemiakov a nálevu: 20 minút (podľa potreby)
  • Počet porcií: 4-5

Zemiakový šalát je na Slovensku tradičný a veľmi obľúbený. Pripraviť si ho môžete v klasickej verzii s majonézou. Dobrá kuchyňa vám dnes prináša novinku na slovenský zemiakový šalát bez majonézy. Jednoduchý, chutný a zdravší, šalát pre celú rodinu.

Vyskúšajte aj recept na klasický zemiakový šalát s majonézou

Slovenský zemiakový šalát bez majonézy - výborný tip na ľahký šalát

(Na 4-5 porcií)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - soľ
  • 6 dl - voda
  • 2 guličky - nové korenie
  • 2 ks - bobkový list
  • 5 guličiek - celé čierne korenie
  • 10 ks - zemiak strednej veľkosti
  • 2 polievková lyžica - kryštálový alebo trstinový cukor
  • 2 polievková lyžica - olivový olej alebo olej
  • 1 malá lyžička - drvená alebo celá rasca
  • 4 ks - menšia cibuľa (šalotka)
  • 3 ks - väčšia kyslá uhorka
  • 1 podľa chuti - ocot
Poslať ako nákupný zoznam

Slovenský zemiakový šalát bez majonézy, top RECEPTAutor - Nela

Najlepší zemiakový šalát bez majonézy - postup receptu

Ingrediencie: 10 ks zemiak strednej veľkosti, 4 ks menšia cibuľa (šalotka má jemnejšiu chuť), 3 ks väčšia kyslá uhorka, 2 lyžice olivového oleja (oleja) na nálev: 6 dl voda, 4 polievkové lyžice octu (aj viac, podľa chuti), 2 ks bobkový list, 5 guličiek celého čierneho korenia, 2 guličky nového korenia, 1 malá lyžička celej (drvenej) rasce, 2 malé lyžičky soli, 2 polievkové lyžice kryštálového (trstinového) cukru

Tip pre vás

[Užitočný pomocník na krájanie zeleniny, špeciálne cibule len za 6,99 - kliknite ]

  1. Zemiaky si varíme v šupke. Trvá to približne 20 minút, podľa veľkosti a kvality zemiakov. Po uvarení ich premyjeme studenou vodou. Počas varenia zemiakov uvaríme nálev na šalát.
  2. Vodu na miernom stupni povaríme spolu s octom, bobkovým listom, celým čiernym korením, novým korením, rascou, soľou a cukrom 15 minút. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.
  3. Uvarený nálev scedíme do iného hrnca. Pridáme nakrájanú cibuľu a povaríme ešte 3 minúty. Necháme vychladnúť. Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie plátky, môžeme pretlačiť.
  4. Kyslé uhorky nakrájame nadrobno. Do väčšej misky pridáme nakrájané zemiaky s uhorkami, olivový olej, prilejeme nálev. Zemiakový šalát dobre premiešame, dochutíme, ak treba.
  5. Na prípravu tohto šalátu je vhodné zvoliť sypkejší druh zemiakov. Dávame však pozor, aby sa nám počas varenia nerozvarili. Mastnejší druh zemiakov totiž nedokáže pohltiť chuť nálevu. 
  6. Šalát skladujeme v chlade. Slovenský zemiakový šalát chutí najlepšie na druhý deň, keď prejdú všetky chute, zemiaky pohltia lahodnú chuť nálevu. Môžeme ho podávať na studeno i teplo.

Tip Dobrej kuchyne: Ak chceme, aby sa nám zemiaky po uvarení jednoducho lúpali, každý surový zemiak narežeme v strede dookola. Po uvarení len stiahneme šupku z oboch strán. Hotovo.

Dobrú tradičnú chuť. 

Vyskúšajte aj výborný zemiakový šalát bez majonézy, obľúbený recept portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče