Nákupný zoznam

Najlepšia špenátová polievka krémová, jednoduchý RECEPT

25.05.2020

  • 0.0/5

Najlepšia špenátová polievka krémová. Jednoduchý recept webu Dobrá kuchyňa sa oplatí vyskúšať. Špenátová polievka je nielen lahodná a veľmi chutná, ale aj zdravá.

Špenátová polievka krémová, jednoduchý recept

Vynikajúca krémová špenátová polievka. Kuchyňa webu Dobrá kuchyňa vám ponúka jednoduchý recept na skvelú špenátovú polievku, ktorá je zdravá a fit, vhodná pri rôznych intoleranciách. Želáme vám dobrú špenátovú chuť.

Prečo práve špenát? Má nielen nádhernú zelenú farbu, málo kalórií, je plný aj zdraviu prospešných vitamínov a živín. Z vitamínov sú zastúpené vitamíny A, K, C, B2, kyselina listová. Vitamín K je veľmi dôležitý pre zdravé kosti, a práve špenát patrí medzi top zeleninu. Špenát tiež obsahuje mangán, horčík a železo. Preto by sme ho mali čím skôr zaradiť do nášho jedálnička.

Vybrali sme aj recept na chutnú zeleninovú polievku s kukuricou a krupicovými haluškami

Krémová špenátová polievka, jednoduchá, rýchla, chutná

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4

Chutná polievka nielen zasýti, ale aj zahreje. Je skvelá nielen na obed, ale aj na večeru. Pripravte si fantastickú špenátovú krémovú polievku podľa jednoduchého receptu portálu Dobrá kuchyňa. Varte s nami zdravo a chutne.

Vyskúšajte aj recept výborná a rýchla hrášková polievka s haluškami

Skvelá špenátová krémová polievka, zdravá a fit

(pre 4 osoby)


Ingrediencie

  • 2-3 strúčiky - cesnak
  • 1 podľa potreby - soľ
  • 1 ks - stredná cibuľa
  • 2 polievková lyžica - olivový olej
  • 1 podľa potreby - mleté čierne korenie
  • 1 podľa potreby - kurkuma
  • 1 malá lyžička - mletá červená paprika
  • 1 podľa potreby - drvená rasca
  • 100 ml - šľahačková smotana
  • 1 podľa chuti - citrónová šťava
  • 3 ks - stredný zemiak
  • 250 g - čerstvý špenát
Najlepšia špenátová polievka krémová, jednoduchý RECEPTAutor - Nela

Špenátová polievka krémová - postup receptu

Ingrediencie: 250 g čerstvý (chladený) špenát, 3 ks zemiak strednej veľkosti, 2 polievkové lyžice olivového oleja alebo masla, 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 2-3 strúčiky cesnaku (podľa chuti) na dochutenie: 1 malá lyžička mletej červenej papriky, soľ (podľa chuti), mleté čierne korenie (podľa chuti), drvená rasca (podľa chuti), trochu kurkumy (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo), 1 dl šľahačkovej smotany (na zjemnenie, môžeme aj vynechať), citrónová šťava (podľa chuti)

  1. Na oleji alebo masle si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme roztlačený alebo nakrájaný cesnak.
  2. Keď cesnak zavonia, pridáme na menšie kocky nakrájané zemiaky, ktoré sme očistili a dôkladne umyli. Chvíľu opekáme.
  3. Orestované zemiaky s cibuľou a cesnakom zalejeme horúcou vodou, cca 3 cm nad ich okraj. Zemiaky varíme do mäkka.
  4. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme umytý čerstvý špenát. Čím ho dáme viac, tým bude polievka výživnejšia, nádhernej farby.
  5. Varenie špenátu trvá naozaj chvíľu, stačí, aby špenát zvädol. Vtedy si špenátová polievka  zachová najviac vitamínov, živín.
  6. Špenátovú polievku rozmixujeme ponorným mixérom do krémovej konzistencie. Polievku si ešte zriedime horúcou vodou.
  7. Pridáme toľko horúcej vody, akú hustú polievku chceme. Na zjemnenie polievky môžeme pridať aj smotanu. Dochutíme.

Tip Dobrej kuchyne: Fit verzia a verzia delenej stravy je krémová špenátová polievka bez smotany. Naša polievočka je vhodná aj pri bezlepkovej a bezlaktózovej verzii, na restovanie cibule však zvolíme olej. Na osvieženie môžeme pridať aj citrónovú šťavu.

Dobrú špenátovú chuť.

Vyskúšajte aj recept na výbornú špenátovú polievku portálu Ženy v meste

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče