Zdravý domáci brumík, overený recept. Foto - Denča
Pripravte si doma zdravý domáci brumík. Máme pre vás overený recept na prípravu skvelého brumíka.
Rýchla a hlavne zdravá maškrta nielen pre deti. Je vhodná na desiatu alebo na raňajky. A príprava brumíka nie je vôbec zložitá, celkovo trvá naozaj len 20 minút.
Recept je v zdravej verzii – osladený len banánom, ak máme radi sladké môžeme pridať med, alebo inú verziu sladidla.
Jednoducho skvelý koláč na desiatu. Pripravte si podľa nášho receptu aj zdravý banánový chlebík.
(na 6 koláčikov)
Ingrediencie: mlieko 200 ml, kakao 1 PL, med alebo cukor 1 podľa chuti, zrelý banán 1 ks, hladká špaldová (hladká) múka 100 g, vajcia 1 ks, olej 1 PL, kypriaci prášok 1 čl.
Tip pre vás
Prichystáme si všetky ingrediencie. Najvhodnejšie je použiť prezretý banán a kypriaci prášok bez fosfátov. Tento recept sa dá akokoľvek variovať, ak chceme zdravšiu verziu - môžeme pridať celozrnnú ovsenú múku, na osladenie len banán a ľubovoľné ovocie. Mlsným jazýčkom budú iste chutiť z klasickej hladkej múky, osladené medom, cukrom a pridať môžeme kúsky čokolády. Každý si ho vie prispôsobiť podľa svojich preferencií.
Rúru si predhrejeme na 190°C. Banán, vajíčko, mlieko, múku a olej spolu zmiešame, pridáme kypriaci prášok. Vytvoríme cesto z ktorého odoberieme asi 1/3 a do nej pridáme PL kakaa.
Pripravíme si formu na medvedíkov. Tmavé cesto si lyžičkou alebo pipetou nalejeme na labky a ostatok zalejeme svetlým cestom. (V tejto finálnej fáze môžeme pridať ovocie alebo čokoládu.).
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 °C cca 15 minút, pečieme do zlatista. Vyklopíme z formy, necháme vychladnúť a môžeme si pochutnať.
Dobrú chuť.
Prečítajte si aj recepty skvelé marlenka guličky
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk