Nákupný zoznam

Halászlé na spôsob rybieho gulášu – zaručený recept starých mám

17.08.2021 | Autor: Slávka

Ak ochutnáte toto halászlé, poviete si, aké chutné a neskutočne jednoduché jedlo máte na stole. Vyskúšajte recept webu DobráKuchyňa.sk.

Jednou z najväčších špecialít maďarskej kuchyne nesporne je halászlé. Každý región má však vlastný recept. Niekto rybu vopred marinuje, niekto ju nakladá s cibuľou a cesnakom v oleji a necháva aspoň deň postáť.

Halászlé - rybí guláš

No úplne základný recept spočíva v tom, že sa robí na cibuli a červenej mletej paprike, presne ako základ každého dobrého gulášu. Neodmysliteľnými príchuťami sú paradajka a paprika, ktoré sa k rybiemu vývaru chuťovo veľmi hodia.

Tí ozajstní fajnšmekri nedajú na tento overený recept starých mám dopustiť.

Vyskúšajte ďalšie recepty ako si pripraviť ryby z kuchyne portálu Ženy v meste Vyskúšajte aj recept na bravčový guláš.

Ingrediencie na halászlé

(na 6 porcií)


Ingrediencie

  • 3 ks - cibuľa
  • 3 ks - cesnak
  • 2 ks - mrkva
  • 1 ks - paprika
  • 2 ks - bobkový list
  • 3 ks - stredný zemiak
  • 1 ks - paradajka
  • 5 guličky - nové koreni
  • 5 guličiek - čierne korenie celé
  • 1 kávová lyžička - červená mletá paprika
  • 1 ks - rybia hlava
Poslať ako nákupný zoznam



Halászlé na spôsob rybieho gulášu – zaručený recept starých mám

Tradičné halászlé, postup receptu

Ingrediencie na 6 porcií: 600 g rybieho mäsa (z kapra alebo sumca) rybia hlava zelená paprika 1 ks paradajka 1 ks cibuľa 3 ks cesnak 3 strúčky mletá červená paprika 1 KL zemiaky 3 ks mrkva 2 ks soľ, podľa chuti čierne korenie 5 guličiek nové korenie 5 guličiek bobkový list 2 ks bravčová masť 3 PL

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Smaženie cibuľky

Začneme smažením cibule na masti. Pridáme soľ.

2. Cesnak

Pridáme nastrúhaný cesnak.

3. Paprikový základ

Nasleduje mletá červená paprika, ktorú zalejeme trochou vody a necháme prevrieť.

4. Pridáme mrkvu

Nasleduje na kocky nakrájaná mrkva.

5. Varíme

Zalejeme vodou, dochutíme koreniami. Pridáme ešte zemiaky na kocky a varíme asi desať minút.

6. Rybia hlava

Až teraz vložíme variť do polievky rybiu hlavu a varíme asi pol hodiny.

7. Rybie mäso

Nakrájame si rybie mäso na kocky a dáme variť do polievky na asi desať minút.

8. Zelenina

Úplne na záver, na posledných päť minút pridáme nakrájanú paradajku a papriku. Ak je treba, ešte dochutíme.

Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty