Nákupný zoznam

Jednoduchá šampiňónová polievka, obľúbený recept

23.09.2021 | Autor: Katka

Jednoduchá šampiňónová polievka patrí do hádam každej rodinnej kuchárky. A právom, je to ideálne jedlo na rýchly a teplý obed. Vyskúšajte tento obľúbený recept.

Jednoduchá šampiňónová polievka, obľúbený recept. Autor receptu a foto - Katka

Takáto jednoduchá šampiňónová polievka patrí do hádam každej rodinnej kuchárky. A právom, je to ideálne jedlo na rýchly a teplý obed. Vyskúšajte tento obľúbený recept.

Jednoduchá šampiňónová polievka, obľúbený recept

  • Čas prípravy v minútach - 30
  • Čas varenia v minútach - 20
  • Počet porcií - 6 porcií
  • Autor jedla - Katka

Rýchla a výborná polievka zo šampiňónov obohatená o zeleninu, ktorá je šikovne zakamuflovaná.

         Čo tak recept na skvelý šampiňónový stroganov

Ideálne jedlo pre rýchly a teplý obed. Stačí pár ingrediencií a vaši stravníci budú milo prekvapení výsledkom.

Výslednú polievku si viete individuálne dochutiť.

Vyskúšajte aj recept na výbornú šošovicovú polievku na kyslo

Ingrediencie na šampiňónovú polievku

(na 6 porcií)


Ingrediencie

  • 2 strúčiky - cesnak
  • 1 polievkových lyžíc - olivový olej
  • 1 podľa chuti - kurkuma
  • 1 ks - menšia - cuketa
  • 1 polievkové lyžice - kyslá smotana
  • 1 na ozdobu - parmezán
  • 1 ks - červená cibuľa
  • 500 g - šampiňóny
  • 1 lyžica - maslo
  • 1 štipka - mleté čierne korenie
  • 1 podľa chuti - krutóny
Poslať ako nákupný zoznam



Jednoduchá šampiňónová polievka, obľúbený recept

Jednoduchá šampiňónová polievka, obľúbený recept

Ingrediencie - 500g šampiňónov, 2 stredne veľké zemiaky, 1 menšia cuketa, 1 červená cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica masla, 1 lyžička soli, štipka pepru a kurkumy, 1 lyžica olivového oleja. Na ozdobu: hobliny parmezánu, lyžica kyslej smotany, krutóny

1. Orestujeme cibuľu a cesnak

Na olivovom oleji si orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu, osmahneme do sklovita asi 3-4 minúty, pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a ešte restujeme 2 minútky.

2. Orestujeme šampiňóny

Šampiňóny si očistíme od hliny, neumývame ich aby nenasali vodu, nakrájame na väčšie kúsky a pridáme do hrnca ku cibuli a cesnaku. Krátko orestujeme do hneda a odložíme si zvlášť do misky na koniec na ozdobenie polievky.

3. Pridáme cuketu

Ku orestovaným šampiňónom pridáme na kocky nakrájanú cuketu (ak je mladá nemusí sa šúpať, stačí ju len umyť pod tečúcou vodou a odstrániť konce), soľ, peper a kurkumu.

4. Pridáme aj zemiaky

Ošúpané zemiaky si nakrájame na malé kocky, pridáme ku ostatným ingredienciám a zalejeme vriacou vodou z kanvice približne 1 cm nad úroveň ingrediencií. Prikryjeme a varíme do zmäknutia cca 15-20 minút.

5. Rozmixujeme a dochutíme

Po zmäknutí zmes rozmixujeme s ponorným mixérom, pridáme lyžicu masla ktorú už len zamiešame varechou. Ochutnáme a dochutíme poprípade soľou a korením. Hotovú polievku si ozdobíme odloženými šampiňónmi, hoblinami parmezánu a lyžicou kyslej smotany prípadne krutónmi.

Dobrú chuť!

Máme pre vás aj recept na najlepšiu krúpovú polievku so zeleninouTu je aj klasická bryndzová polievka.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty