Jednoduchá šampiňónová polievka, obľúbený recept. Autor receptu a foto - Katka
Takáto jednoduchá šampiňónová polievka patrí do hádam každej rodinnej kuchárky. A právom, je to ideálne jedlo na rýchly a teplý obed. Vyskúšajte tento obľúbený recept.
Rýchla a výborná polievka zo šampiňónov obohatená o zeleninu, ktorá je šikovne zakamuflovaná.
Čo tak recept na skvelý šampiňónový stroganov
Ideálne jedlo pre rýchly a teplý obed. Stačí pár ingrediencií a vaši stravníci budú milo prekvapení výsledkom.
Výslednú polievku si viete individuálne dochutiť.
Vyskúšajte aj recept na výbornú šošovicovú polievku na kyslo
(na 6 porcií)
Ingrediencie - 500g šampiňónov, 2 stredne veľké zemiaky, 1 menšia cuketa, 1 červená cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica masla, 1 lyžička soli, štipka pepru a kurkumy, 1 lyžica olivového oleja. Na ozdobu: hobliny parmezánu, lyžica kyslej smotany, krutóny
1. Orestujeme cibuľu a cesnak
Na olivovom oleji si orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu, osmahneme do sklovita asi 3-4 minúty, pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a ešte restujeme 2 minútky.
2. Orestujeme šampiňóny
Šampiňóny si očistíme od hliny, neumývame ich aby nenasali vodu, nakrájame na väčšie kúsky a pridáme do hrnca ku cibuli a cesnaku. Krátko orestujeme do hneda a odložíme si zvlášť do misky na koniec na ozdobenie polievky.
3. Pridáme cuketu
Ku orestovaným šampiňónom pridáme na kocky nakrájanú cuketu (ak je mladá nemusí sa šúpať, stačí ju len umyť pod tečúcou vodou a odstrániť konce), soľ, peper a kurkumu.
4. Pridáme aj zemiaky
Ošúpané zemiaky si nakrájame na malé kocky, pridáme ku ostatným ingredienciám a zalejeme vriacou vodou z kanvice približne 1 cm nad úroveň ingrediencií. Prikryjeme a varíme do zmäknutia cca 15-20 minút.
5. Rozmixujeme a dochutíme
Po zmäknutí zmes rozmixujeme s ponorným mixérom, pridáme lyžicu masla ktorú už len zamiešame varechou. Ochutnáme a dochutíme poprípade soľou a korením. Hotovú polievku si ozdobíme odloženými šampiňónmi, hoblinami parmezánu a lyžicou kyslej smotany prípadne krutónmi.
Dobrú chuť!
Máme pre vás aj recept na najlepšiu krúpovú polievku so zeleninou. Tu je aj klasická bryndzová polievka.
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.