Nákupný zoznam

Najlepšie hovädzie mäsové guľky v paradajkovej omáčke bez ryže, overený recept

08.10.2021 | Autor: Kristína

  • 5.0/5

Hovädzie mäsové guľky v paradajkovej omáčke bez ryže sú skutočná pochúťka. Tento overený a u nás veľmi obľúbený recept je skutočná pochúťka.

Najlepšie hovädzie mäsové guľky v paradajkovej omáčke, overený recept. Autor receptu a foto: Kristína

Hovädzie mäsové guľky v paradajkovej omáčke bez ryže sú skutočná pochúťka. Tento overený a u nás veľmi obľúbený recept je skutočná pochúťka.

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke bez ryže

  • Čas prípravy v min.: 10
  • Čas pečenia v min.: 50
  • Počet porcií: 4
  • Autor jedla: Kristína

Polpette al sugo, tak znie taliansky originál tohto receptu. Kuchyňa portálu DobráKuchyňa.sk vám ponúka našu verziu - mäsové guľky v paradajkovej omáčke.

Podávame ich s cestovinami a ak ich raz vyskúšate, určite si ich obľúbite.

Máme pre vás aj recept na mäsové guľky v paradajkovej omáčke s ryžou - kliknite

Ingrediencie na hovädzie mäsové guľky v paradajkovej omáčke bez ryže

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 3 strúčiky - cesnak
  • 1 podľa chuti - bazalka
  • 1 podľa chuti - korenie
  • 1 na posypanie - parmezán
  • 1 troška - cukor kryštálový
  • 500 ml - paradajkový pretlak
  • 4 polievková lyžica - strúhanka
  • 1 podľa chuti - oregano
  • 500 g - mleté hovädzie mäso
  • 1 ks - vajce
  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 podľa chuti - petržlenová vňať
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie hovädzie mäsové guľky v paradajkovej omáčke bez ryže, overený recept

Hovädzie mäsové guľky v paradajkovej omáčke bez ryže, overený recept

Ingrediencie: 500g hovädzieho mletého mäsa, 4 polievkové lyžice strúhanky, 1 vajce, petržlenová vňať, soľ, korenie. Omáčka: 1 cibuľa, 500ml paradajkového pretlaku, 3 strúčiky cesnaku, soľ, bazalka, oregano, trocha cukru. Parmezán na posypanie.

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu. Teraz v 50-percentnej ZĽAVE kúpite tu:]

1. Mäso zmiešame s vajíčkom

Hovädzie mleté mäso zmiešame s vajíčkom, pridáme strúhanku, trochu vody, soľ, korenie a nasekanú petržlenovú vňať.

2. Pripravíme si omáčku

V hrnci si na troche olivového oleja opečieme cibuľu. Pridáme paradajkový pretlak, ktorý chvíľu rýchlo premiešame a až po tom zriedime trochou vody. Nakoniec do omáčky pridáme soľ, bazalku, cesnak, oregano, trochu cukru a na miernom ohni povaríme.

3. Vytvarujeme si guľky

Z pripravenej mäsovej zmesi si vytvarujeme neveľké guľky.

4. Uvaríme ich v omáčke

Mäsové guľky opatrne vložíme do omáčky a necháme na miernom ohni variť približne trištvrte hodinu.

5. Posledné dochutenie

Keď sú guľky uvarené, ochutnáme omáčku, v prípade, že máte radi sladšiu, pridajte ešte trochu cukru. Ak ste s chuťou spokojní, môžeme servírovať.

6. Príloha je na vás

Mäsové guľky – u nás doma polpetky, podávame s cestovinou, jej výber je len na vás. Na záver posypeme strúhaným parmezánom.

Dobrú chuť.

Máme pre vás aj recept na mäsové guľky bez múky webu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty