AMC
Nákupný zoznam

Najlepšie hovädzie mäsové guľky v paradajkovej omáčke bez ryže, overený recept

08.10.2021 | Autor: Kristína

Hovädzie mäsové guľky v paradajkovej omáčke bez ryže sú skutočná pochúťka. Tento overený a u nás veľmi obľúbený recept je skutočná pochúťka.

Najlepšie hovädzie mäsové guľky v paradajkovej omáčke, overený recept. Autor receptu a foto: Kristína

Hovädzie mäsové guľky v paradajkovej omáčke bez ryže sú skutočná pochúťka. Tento overený a u nás veľmi obľúbený recept je skutočná pochúťka.

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke bez ryže

  • Čas prípravy v min.: 10
  • Čas pečenia v min.: 50
  • Počet porcií: 4
  • Autor jedla: Kristína

Polpette al sugo, tak znie taliansky originál tohto receptu. Kuchyňa portálu DobráKuchyňa.sk vám ponúka našu verziu - mäsové guľky v paradajkovej omáčke.

Podávame ich s cestovinami a ak ich raz vyskúšate, určite si ich obľúbite.

Máme pre vás aj recept na mäsové guľky v paradajkovej omáčke s ryžou - kliknite

Ingrediencie na hovädzie mäsové guľky v paradajkovej omáčke bez ryže

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 3 strúčiky - cesnak
  • 1 podľa chuti - bazalka
  • 1 podľa chuti - korenie
  • 1 na posypanie - parmezán
  • 1 troška - cukor kryštálový
  • 500 ml - paradajkový pretlak
  • 4 polievková lyžica - strúhanka
  • 1 podľa chuti - oregano
  • 500 g - mleté hovädzie mäso
  • 1 podľa chuti - petržlenová vňať
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie hovädzie mäsové guľky v paradajkovej omáčke bez ryže, overený recept

Hovädzie mäsové guľky v paradajkovej omáčke bez ryže, overený recept

Ingrediencie: 500g hovädzieho mletého mäsa, 4 polievkové lyžice strúhanky, 1 vajce, petržlenová vňať, soľ, korenie. Omáčka: 1 cibuľa, 500ml paradajkového pretlaku, 3 strúčiky cesnaku, soľ, bazalka, oregano, trocha cukru. Parmezán na posypanie.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Mäso zmiešame s vajíčkom

Hovädzie mleté mäso zmiešame s vajíčkom, pridáme strúhanku, trochu vody, soľ, korenie a nasekanú petržlenovú vňať.

2. Pripravíme si omáčku

V hrnci si na troche olivového oleja opečieme cibuľu. Pridáme paradajkový pretlak, ktorý chvíľu rýchlo premiešame a až po tom zriedime trochou vody. Nakoniec do omáčky pridáme soľ, bazalku, cesnak, oregano, trochu cukru a na miernom ohni povaríme.

3. Vytvarujeme si guľky

Z pripravenej mäsovej zmesi si vytvarujeme neveľké guľky.

4. Uvaríme ich v omáčke

Mäsové guľky opatrne vložíme do omáčky a necháme na miernom ohni variť približne trištvrte hodinu.

5. Posledné dochutenie

Keď sú guľky uvarené, ochutnáme omáčku, v prípade, že máte radi sladšiu, pridajte ešte trochu cukru. Ak ste s chuťou spokojní, môžeme servírovať.

6. Príloha je na vás

Mäsové guľky – u nás doma polpetky, podávame s cestovinou, jej výber je len na vás. Na záver posypeme strúhaným parmezánom.

Dobrú chuť. Prípadne vyskúšajte aj recept na mäsové guľky IKEA.

Máme pre vás aj recept na mäsové guľky bez múky webu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty