Najlepšie hovädzie mäsové guľky v paradajkovej omáčke, overený recept. Autor receptu a foto: Kristína
Hovädzie mäsové guľky v paradajkovej omáčke bez ryže sú skutočná pochúťka. Tento overený a u nás veľmi obľúbený recept je skutočná pochúťka.
Polpette al sugo, tak znie taliansky originál tohto receptu. Kuchyňa portálu DobráKuchyňa.sk vám ponúka našu verziu - mäsové guľky v paradajkovej omáčke.
Podávame ich s cestovinami a ak ich raz vyskúšate, určite si ich obľúbite.
Máme pre vás aj recept na mäsové guľky v paradajkovej omáčke s ryžou - kliknite
(na 4 porcie)
Ingrediencie: 500g hovädzieho mletého mäsa, 4 polievkové lyžice strúhanky, 1 vajce, petržlenová vňať, soľ, korenie. Omáčka: 1 cibuľa, 500ml paradajkového pretlaku, 3 strúčiky cesnaku, soľ, bazalka, oregano, trocha cukru. Parmezán na posypanie.
Tip pre vás
1. Mäso zmiešame s vajíčkom
Hovädzie mleté mäso zmiešame s vajíčkom, pridáme strúhanku, trochu vody, soľ, korenie a nasekanú petržlenovú vňať.
2. Pripravíme si omáčku
V hrnci si na troche olivového oleja opečieme cibuľu. Pridáme paradajkový pretlak, ktorý chvíľu rýchlo premiešame a až po tom zriedime trochou vody. Nakoniec do omáčky pridáme soľ, bazalku, cesnak, oregano, trochu cukru a na miernom ohni povaríme.
3. Vytvarujeme si guľky
Z pripravenej mäsovej zmesi si vytvarujeme neveľké guľky.
4. Uvaríme ich v omáčke
Mäsové guľky opatrne vložíme do omáčky a necháme na miernom ohni variť približne trištvrte hodinu.
5. Posledné dochutenie
Keď sú guľky uvarené, ochutnáme omáčku, v prípade, že máte radi sladšiu, pridajte ešte trochu cukru. Ak ste s chuťou spokojní, môžeme servírovať.
6. Príloha je na vás
Mäsové guľky – u nás doma polpetky, podávame s cestovinou, jej výber je len na vás. Na záver posypeme strúhaným parmezánom.
Dobrú chuť.
Máme pre vás aj recept na mäsové guľky bez múky webu Ženy v meste
Radi by ste potešili vášho manžela pravým chlapským jedlom? Tip na skvelý bravčový guláš bez zásmažky, ktorý nikto nepokazí.
Pripravte výbornú sekanú doma! Z kvalitních surovín vám vznikne skvelá lahdôdka s chrumkavou kôrkou.
Nechajte sa prekvapiť výnimočnou kombináciou karfiolu a bryndze.
Pripravte si chutný fazuľový prívarok, ktorý poriadne zasýti. S čerstvým chlebom a rozvoniavajúcim mäsom vytvorí chuť fazuľového prívarku dokonalú pochúťku.
Dobrá Kuchyňa vám prináša skvelý recept, pri ktorom využijete akékoľvek ovocie z vašej záhradky na vynikajúce ovocné koláče, ktorým nik neodolá.