Nákupný zoznam

Koložvárska kapusta. Tradičný recept, ktorý prekvapí jednoduchosťou

15.06.2021 | Autor: Slávka

  • 5.0/5

Koložvárska kapusta, jedlo, ktoré ku nám naozaj patrí. Tradičný recept na obľúbené obedové menu, ktorý prekvapí svojou jednoduchosťou. Vyskúšajte jedlo Dobrej Kuchyne.

[

]

Koložvárska kapusta, jedlo, ktoré ku nám naozaj patrí. Tradičný recept na obľúbené obedové menu, ktorý prekvapí svojou jednoduchosťou. Vyskúšajte jedlo Dobrej Kuchyne.

Koložvárska kapusta

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 45 minút
  • Počet porcií: 6

Ryža, kyslá kapusta a bravčové mleté mäso. To je overená kombinácia, ktorá spolu krásne funguje a vytvára nezameniteľnú chuť. Koložvárska kapusta.

V podstate ide o kompletné jedlo, zapečené všetko na jednom plechu, takže si isto budú pochvaľovať gazdinky, ktoré nemajú radi, ak po varení zostane množstvo špinavého riadu.

Vďaka šľahačkovej smotane a vajíčkam, zjemňujúcim kyslosť kvasenej kapusty, pripravíte chutné jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina. Vyskúšajte si koložvársku kapustu podľa fotoreceptu Dobrá kuchyňa, jednoducho a bez zbytočného stresu.

Budete isto spokojní natoľko, že si poviete, „môžeme takéto niečo variť aj každý mesiac“.

Vyskúšajte aj recept na bravčové rebrá pečené na kapuste a slanine

Ingrediencie na koložvársku kapustu

(Pre 6 osôb)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti a potreby - soľ
  • 1 podľa chuti a potreby - čierne korenie mleté
  • 4 ks - vajcia
  • 250 ml - šľahačková smotana
  • 1/2 kávovej lyžičky - vegeta
  • 1 polievková lyžica - bravčová masť
  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 300 g - ryža
  • 150 g - klobása
  • 1/2 kávovej lyžičky - majoránka
  • 500 g - mleté bravčové mäso
  • 200 g - kyslá kapusta
Poslať ako nákupný zoznam



Koložvárska kapusta. Tradičný recept, ktorý prekvapí jednoduchosťou

Výborná koložvárska kapusta od babičky - postup receptu

Ingrediencie na 6 porcií: 300 g prevarenej ryže, 500 g mletého bravčového mäsa, 200 g kyslej kapusty, soľ podľa potreby, mleté čierne korenie podľa potreby, 1 PL bravčovej masti, 1 stredne veľká cibuľa, pol KL majoránky, 150 g klobásky, 1 šľahačková smotana (250 ml), 4 vajíčka, pol KL vegety.

  1. Predvaríme si ryžu (asi 10 minút) a dáme ju na spodok vymasteného plechu.
  2. Na to navrstvíme kyslú kapustu.
  3. Zarobíme si mleté mäso, pričom sme ho osolili, okorenili, pridali majoránku a nadrobno nakrájanú cibuľu. Rovnako tak doň zamiešame nakrájanú klobásku.
  4. Dáme na vrstvu s kapustou a všetko spolu zalejeme šľahačkou s rozšľahanými vajíčkami a vegetou.
  5. Pečieme do zlatista na 180 stupňov asi 45 minút.

Dobrú chuť.

Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty