Nákupný zoznam

Fantastická minútka z bravčovej krkovičky, rýchly RECEPT

16.03.2021 | Autor: Nela

Fantastická minútka z bravčovej krkovičky. Rýchly recept na skvelú pochúťku so značkou Dobrá kuchyňa.

Vynikajúca minútka z bravčovej krkovičky - jednoduchá a chutná

Vynikajúca minútka z bravčovej krkovičky. Jednoduchá príprava, úspech zaručený. Vyskúšajte rýchly recept so značkou Dobrá kuchyňa. Stačí si zaželať iba dobrú chuť.

Bravčová krkovička je veľmi obľúbená. Jej mäsko je síce tučnejšie, ale šťavnaté a chutné. Milujete jednoduché a rýchle recepty? Tak tento recept je pre vás ako stvorený. Skvelá minútka z bravčovej krkovičky z dielne webu Dobrá kuchyňa.

Recept na tradičnú pochúťku z krkovičky najlepšia cigánska pečienka, osvedčená a chutná

Recept ako pripraviť fantastickú minútku z bravčovej krkovičky

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Tepepelná úprava: 10 minút
  • Počet porcií: 4

Pečená krkovička sa teší veľkej obľube, pretože je nenáročná na prípravu, mäsko je po upečení šťavnaté a veľmi chutné. K minútke z bravčovej krkovičky výborne ladia pečené zemiaky, zemiaková kaša, ale aj obyčajný chlebík s kyslou uhorkou. Vyskúšajte našu novinku na skvelú pochúťku.

Jednoduché a chutné jedlá s podrobným fotoreceptom, to sú recepty webu Dobrá kuchyňa. Máme bohaté skúsenosti s varením a pečením, chceme sa s vami podeliť, aby ste sa mohli inšpirovať. Snažíme sa variť z dostupných surovín, zdravšie, čo najjednoduchšie, a predovšetkým, aby vašim rodinám chutilo. 

K minútke z krkovičky sa hodí jednoduchý írsky chlieb zo špaldovej múky, recept webu NajlepšieKoláče.sk

Skvelá minútka z bravčovej krkovičky, ktorú si obľúbite

(Na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - mletá červená paprika
  • 600 g - bravčová krkovička
  • 1 podľa chuti - iné obľúbené korenie
Poslať ako nákupný zoznam



Fantastická minútka z bravčovej krkovičky, rýchly RECEPTAutor - Nela

Fantastická minútka z bravčovej krkovičky - postup receptu

na osobu počítame cca 150 g mäsa

Ingrediencie: 600 g bravčová krkovička (4 plátky) na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, mletá rasca, alebo iné obľúbené korenie podľa chuti (bravčové pečené, grilovacie korenie, pečená rebierka) na opekanie: 4 polievkové lyžice oleja (podľa potreby)

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Bravčovú krkovičku umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky hrúbky 1,5-2 cm, jemne naklepeme. Bravčové plátky okoreníme z každej strany.
  2. Kvalitnú panvicu rozpálime, pridáme olej podľa potreby. Vložíme plátky krkovičky, ktoré opekáme z každej strany približne 3 minúty do zlatista.
  3. Opekanie plátkov začíname na vyššom stupni, potom teplotu trošku znížime. Plátky z bravčovej krkovičky takto opekáme z oboch strán.
  4. Nezabúdame na pravidlo opekania 3-3-3. Znamená to 3 minúty jedna strana, ďalšie 3 minúty druhá strana a posledné 3 minútky na odležanie. 
  5. Minútka z bravčovej krkovičky chutí úžasne s pečenými zemiakmi, zemiakovou kašou, chlebom, aj zeleninovým pyré a zeleninovým šalátom.

Tip Dobrej kuchyne: Ak si mäso z bravčovej krkovičky vložíme do olejovej marinády (k oleju pridáme obľúbené korenie, premiešame) a uložíme do chladu na pár hodín, najlepšie však cez noc, mäsko bude ešte chutnejšie a jemnejšie.

Dobrú delikátnu chuť.

Vyskúšajte aj vynikajúca šťavnatá krkovička na čiernom pive, top recept  portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty