Najjednoduchšia vajíčková polievka. Stačí pár ingrediencií a vykúzlite tak úžasnú a super chutnú polievku, že nebudete sami veriť.
Človek niekedy nemá v chladničke toľko ingrediencií, aby hneď pripravil chutnú polievku. Buď treba zeleninu alebo aj mäso, prípadne nejaké strukoviny, cestoviny. Ak ale máte vždy po ruke vajíčka, vajíčkovú polievku môžete okamžite začať robiť.
Stačí potom už len troška múky, olej, cibuľa, červená mletá paprika a máte hotovú polievku behom 15 minút.
Veď už aj naše babičky vedeli, že aj keď nebolo všetkého dostatok, polievka sa dá uvariť vždy. Skúste si podľa receptu na webe dobrakuchyna.sk pripraviť tú najlepšiu vajíčkovú polievku.
Vyskúšajte aj recept starých mám na hrstkovú polievku
(na 4 porcie)
Ingrediencie: 4 vajcia, 1 cibuľa, 20 gramov hladkej múky, 1 kávová lyžička červenej mletej papriky, 3 polievkové lyžice masla alebo oleja, 1 kávová lyžička vegety, soľ podľa chuti.
Tip pre vás
Vajíčka si rozšľaháme, osolíme, pridáme aj vegetu.
Na oleji opražíme múku.
Pridáme na jemno nasekanú cibuľku.
Po chvíli pridáme červenú mletú papriku.
Zalievame vodou a sústavne miešame. Necháme prevrieť.
Pridáme rozšľahané vajíčka a prevaríme len minútu. Ak treba ešte dochutíme.
Dobrú chuť.
Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.