AMC
Nákupný zoznam

Bryndzové halušky so slaninou a kyslou smotanou

10.01.2024 | Autor: Denča

Recept na vynikajúce bryndzové halušky, ktorý musíte vyskúšať.

Bryndzové halušky sú považované za naše národné jedlo a niet divu, že receptov je hneď niekoľko. Dá sa povedať, že v každej kuchyni sa ich príprava líši a ani ich chuť nie je rovnaká. Aj v našej kuchyni sa halušky pripravujú tým našim spôsobom. Múku dávame aj hladkú aj polohrubú, majú perfektnú konzistenciu. Uvarené halušky nepremývame, aby sme ich mali "ako kašu". Zmiešame ich s čistou bryndzou, ale ak ich chceme jemnejšie (hlavne deťom nevyhovuje chuť čistej bryndze) postupujeme tak, ako je uvedené v recepte. A sú vynikajúce. Vyskúšate ich? Verím, že vám budú chutiť minimálne tak, ako nám.


Ingrediencie

  • 250 g - polohrubá múka
  • 400 g - bryndza
  • 250 g - hladká múka
  • 150 g - kyslá smotana
  • 50 g - tavený syr
Poslať ako nákupný zoznam



Bryndzové halušky so slaninou a kyslou smotanou

1. Ingrediencie na cesto

Na halušky si pripravíme zemiaky, ktoré nastrúhame na jemno. Hladkú a polohrubú múku v rovnakom pomere. Halušky nebudú ani jemné, ani tvrdé, ale vynikajúce.

2. cesto

Zmiešame postrúhané zemiaky, múky, soľ, celú rascu, štipku čierneho korenia a poriadne premiešame. Vznikne husté cesto, v ktorom "stojí" varecha.

3. Varíme

Do širšieho hrnca dáme variť osolenú vodu. Vhadzujeme postupne halušky (napríklad cez haluškovač) premiešame a varíme, kým vyplávajú na povrch vody. Necháme variť ešte približne 5 minút. Potom precedíme, halušky nepremývame.

4. krok

Zmiešame bryndzu s kyslou smotanou, trochou acidofilného mlieka a so syrom v črievku.

5. Podávame

Bryndzovú zmes zmiešame s uvarenými haluškami. Na oleji osmažíme slaninku, ktorou halušky dozdobíme. Podávame s mliekom, žinčicou alebo s acidofilným mliekom. Tu je aj recept na slovenské halušky s bryndzou. A tu je odpoveď na otázku aká je najlepšia múka na halušky.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty