Šunkové fliačky. Foto - Slávka
Nie je nič jednoduchšie na prípravu. Treba len začať a recept na šunkové fliačky budete vo vašej rodine používať pomerne často. Či už si zvolíte zapečenú verziu alebo si cestoviny vychutnáte len tak prevarené a premiešané vo výbornej omáčke, je len na vás. Obe verzie sú skvelé.
Tajomstvo tohto jedla spočíva v kombinácii troch ingrediencií, ktoré sa k sebe nesmierne hodia. Cestoviny (buď fliačky, ale vhodné sú aj kolienka) sa geniálne spoja so smotanovou omáčkou, kde si svoje miesto našla šunka. Malý tip pre vás je pridať do smaženia aj slaninku nakrájanú na kocky. Šunkofleky krásne chuťovo doladí. Ale nemusí byť...
Skúste si s nami pripraviť toto výborné tradičné slovenské jedlo. A tu je recept na zeleninový šalát s cuketou. A máme pre vás aj odpoveď na otázku, čo na obed cez týždeň.
Ingrediencie: 400 g cestovín (najlepšie fliačky), 250 ml šľahačkovej smotany, 200 g šunky, 50 g slaniny, 100 g taveného syra, podľa chuti strúhaného tvrdého syra, ideálne parmezánového typu, 1 kávová lyžička bieleho korenia, 1 kávová lyžička soli, 2 PL oleja (repkový, kokosový, alebo olivový),
Tip pre vás
Cestoviny si uvaríme v osolenej vode.
Začneme smažením slaniny na troche oleja, ku ktorej sme po čase pridali šunku nakrájanú na kocky.
Zalejeme smotanou.
Pridáme ešte nastrúhaný syr a povaríme.
Primiešame do omáčky cestoviny.
Nakoniec ešte dochutíme korením, ak treba aj soľou.
Aj chceme, cestoviny zapečieme. Avšak tak, že sme primiešali dve vajcia a na vrch nastrúhali syr.
Vyskúšajte aj náš recept na strapačky s kyslou kapustou.
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.