AMC
Nákupný zoznam

Recept na šunkové fliačky, tak jednoduché a chutné

17.08.2022 | Autor: Slávka

Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?

Šunkové fliačky. Foto - Slávka

Nie je nič jednoduchšie na prípravu. Treba len začať a recept na šunkové fliačky budete vo vašej rodine používať pomerne často. Či už si zvolíte zapečenú verziu alebo si cestoviny vychutnáte len tak prevarené a premiešané vo výbornej omáčke, je len na vás. Obe verzie sú skvelé.

Šunkové fliačky

Tajomstvo tohto jedla spočíva v kombinácii troch ingrediencií, ktoré sa k sebe nesmierne hodia. Cestoviny (buď fliačky, ale vhodné sú aj kolienka) sa geniálne spoja so smotanovou omáčkou, kde si svoje miesto našla šunka. Malý tip pre vás je pridať do smaženia aj slaninku nakrájanú na kocky. Šunkofleky krásne chuťovo doladí. Ale nemusí byť...

Skúste si s nami pripraviť toto výborné tradičné slovenské jedlo. A tu je recept na zeleninový šalát s cuketou. A máme pre vás aj odpoveď na otázku, čo na obed cez týždeň. Skúste aj náš recept na maslové halušky k perkeltu. Alebo si pripravte šunkové fliačky.


Ingrediencie

  • 50 g - slanina
  • 250 ml - šľahačková smotana
  • 400 g - cestoviny fliačky
  • 200 g - dusená šunka
  • 100 g - tavený syr
  • 1 podľa chuti - strúhaný syr, ideálne parmezánového typu
  • 2 PL (repkový, kokosový, alebo olivový) - olej
  • 1 kávová lyžička - soľ
  • 1 kávová lyžička - biele korenie
Poslať ako nákupný zoznam



Recept na šunkové fliačky, tak jednoduché a chutné

Postup receptu na šunkové fliačky

Ingrediencie: 400 g cestovín (najlepšie fliačky), 250 ml šľahačkovej smotany, 200 g šunky, 50 g slaniny, 100 g taveného syra, podľa chuti strúhaného tvrdého syra, ideálne parmezánového typu, 1 kávová lyžička bieleho korenia, 1 kávová lyžička soli, 2 PL oleja (repkový, kokosový, alebo olivový),

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Cestoviny

Cestoviny si uvaríme v osolenej vode.

2. Smaženie

Začneme smažením slaniny na troche oleja, ku ktorej sme po čase pridali šunku nakrájanú na kocky.

3. Smotana

Zalejeme smotanou.

4. Syr

Pridáme ešte nastrúhaný syr a povaríme.

5. Spojenie

Primiešame do omáčky cestoviny.

6. Dochutenie

Nakoniec ešte dochutíme korením, ak treba aj soľou.

7. Zapečenie

Aj chceme, cestoviny zapečieme. Avšak tak, že sme primiešali dve vajcia a na vrch nastrúhali syr.

Vyskúšajte aj náš recept na strapačky s kyslou kapustou. A tu je recept na klasické šunkofleky.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty