Staré mamy kedysi vedeli, čo je dobré. Čo tam po šunke, saláme, keď existuje aj taká bomba, akou sú oškvarky. To sa už hneď dalo vymyslieť ozaj dobrú nátierku.
Čaro dobrej oškvarkovej nátierky spočíva vo výbere tých správnych surovín. V tomto prípade sú to oškvarky, ktoré hrajú hlavnú rolu. Ideálne, ak ich kupujete u mäsiara, ktorý sa zaručuje za ich kvalitu. Resp. tie najlepšie sú, ak si ich vytopíte sami doma z ozaj kvalitnej slaninky.
Potom už stačí len na drobno nasekaná cibuľa, maslo, vajíčka a niet sa čomu diviť. Nič iné už na chlieb ani nebudete chcieť než domácu oškvarkovú nátierku. Ani vám viac nenapadne doniesť z obchodu tú kupovanú.
Skúste si pripraviť oškvarkovú nátierku podľa fotoreceptu na webe Dobrá kuchyňa, nebudete ľutovať.
Vyskúšajte aj recept na oškvarkovú pomazánku s uhorkami
(pre 6 osôb)
Ingrediencie na 6 porcií: 400 gramov oškvarkov, 4 vajcia, 100 gramov masla, 1 cibuľa, 1 polievková lyžica plnotučnej horčice. Na dochutenie soľ, mleté čierne korenie a vegeta.
Oškvarky najemno pomelieme.
Zmiešame ich s maslom, soľou, čiernym korením a vegetou.
Pridáme ešte nasekané vajíčka, cibuľku nakrájanú na drobné kocky a horčicu.
Dôkladne premiešame. Dobré je, aby nátierka chvíľu postála (aspoň dve hodiny).
Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik
Radi by ste potešili vášho manžela pravým chlapským jedlom? Tip na skvelý bravčový guláš bez zásmažky, ktorý nikto nepokazí.
Pripravte výbornú sekanú doma! Z kvalitních surovín vám vznikne skvelá lahdôdka s chrumkavou kôrkou.
Nechajte sa prekvapiť výnimočnou kombináciou karfiolu a bryndze.
Pripravte si chutný fazuľový prívarok, ktorý poriadne zasýti. S čerstvým chlebom a rozvoniavajúcim mäsom vytvorí chuť fazuľového prívarku dokonalú pochúťku.
Dobrá Kuchyňa vám prináša skvelý recept, pri ktorom využijete akékoľvek ovocie z vašej záhradky na vynikajúce ovocné koláče, ktorým nik neodolá.