Nákupný zoznam

Tá najlepšia oškvarková nátierka – tradičná pochúťka podľa receptu starých mám

02.09.2021 | Autor: Slávka

  • 5.0/5

Staré mamy kedysi vedeli, čo je dobré. Čo tam po šunke, saláme, keď existuje aj taká bomba, akou sú oškvarky. To sa už hneď dalo vymyslieť ozaj dobrú nátierku.

Staré mamy kedysi vedeli, čo je dobré. Čo tam po šunke, saláme, keď existuje aj taká bomba, akou sú oškvarky. To sa už hneď dalo vymyslieť ozaj dobrú nátierku. 

Najlepšia oškvarková nátierka

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 6 osôb

Čaro dobrej oškvarkovej nátierky spočíva vo výbere tých správnych surovín. V tomto prípade sú to oškvarky, ktoré hrajú hlavnú rolu. Ideálne, ak ich kupujete u mäsiara, ktorý sa zaručuje za ich kvalitu. Resp. tie najlepšie sú, ak si ich vytopíte sami doma z ozaj kvalitnej slaninky.

Potom už stačí len na drobno nasekaná cibuľa, maslo, vajíčka a niet sa čomu diviť. Nič iné už na chlieb ani nebudete chcieť než domácu oškvarkovú nátierku. Ani vám viac nenapadne doniesť z obchodu tú kupovanú.

Skúste si pripraviť oškvarkovú nátierku podľa fotoreceptu na webe Dobrá kuchyňa, nebudete ľutovať.

Vyskúšajte aj recept na oškvarkovú pomazánku s uhorkami

Oškvarková nátierka

(pre 6 osôb)


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 1 troška - soľ
  • 1 PL - horčica
  • 400 g - oškvarky
  • 4 ks - vajcia
  • 100 g - maslo
  • 1 špetka - vegeta
  • 1 špetka - čierne korenie mleté
Poslať ako nákupný zoznam



Tá najlepšia oškvarková nátierka – tradičná pochúťka podľa receptu starých mám

Výborná oškvarková pomazánka, postup receptu

Ingrediencie na 6 porcií: 400 gramov oškvarkov, 4 vajcia, 100 gramov masla, 1 cibuľa, 1 polievková lyžica plnotučnej horčice. Na dochutenie soľ, mleté čierne korenie a vegeta.

1. Mletie oškvarkov

Oškvarky najemno pomelieme.

2. Zmiešanie

Zmiešame ich s maslom, soľou, čiernym korením a vegetou.

3. Ostatné ingrediencie

Pridáme ešte nasekané vajíčka, cibuľku nakrájanú na drobné kocky a horčicu.

4. Premiešanie

Dôkladne premiešame. Dobré je, aby nátierka chvíľu postála (aspoň dve hodiny).

Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče