AMC
Nákupný zoznam

Najlepšia mäsová nátierka / hydinová pomazánka

15.02.2022 | Autor: Katarína

Rýchla mäsová / hydinová nátierka, ktorou pohostíte svoju rodinu či priateľov. Ak vám ostalo mäso z vývaru či pečené mäso, tu je ideálny spôsob ako môžete zužitkovať.

Najlepšia mäsová nátierka / hydinová pomazánka. Autorka receptu a foto - Katarína

Rýchla mäsová / hydinová nátierka, ktorou pohostíte svoju rodinu či priateľov. Pripravte si ju podľa overeného receptu webu DobráKuchyňa.sk.

Mäsová nátierka / hydinová pomazánka recept

  • Čas prípravy v min.: 15
  • Čas pečenia v min.: 5
  • Počet porcií.: 10
  • Autorka receptu: Katarína

Výborná nátierka z vareného mäsa, ktorá prekvapí lahodnou chuťou. Ak vám ostalo mäso z vývaru či pečené mäso, toto je ideálny spôsob ako môžete zužitkovať.

A výsledok naozaj stojí za to, skvelá pomazánka ktoré chutí celej rodine.

Máme pre vás aj recept pomazánku z vareného mäsa

Ingrediencie na hydinovú pomazánku

(na 10 porcií)


Ingrediencie

  • 5 ks - cesnak
  • 2 kávové lyžičky - horčica
  • 2 ks - červená cibuľa
  • 3 plné hrste - varené mäso z polievky
  • 125 g - smotanová nátierka (Lučina, žervé)
  • 1 kávová lyžička - červená mletá paprika
  • 2 štipky - peper
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšia mäsová nátierka / hydinová pomazánka

Najlepšia mäsová nátierka / hydinová pomazánka

Ingrediencie: cesnak 5 ks, horčica 2 kávové lyžičky, červená cibuľa 2 ks, varené mäso z polievky 3 plné hrste, smotanová nátierka (Lučina, žervé) 125 g, červená mletá paprika 1 kávová lyžička, bravčová masť 3 polievkové lyžice, maslo 80 g, soľ 2 kávové lyžičky, peper  2 štipky.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Príprava mäsa

Uvarené mäso si nakrájame na menšie časti a dáme do misky v ktorej budeme mixovať nátierku.

2. Cibuľa

Na panvicu si dáme bravčovú masť, na menšie kocky nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme do sklovita.

3. Pridávanie ingrediencií

Ku nakrájanému mäsu si pridáme vychladnutú osmaženú cibuľu s cesnakom, soľ, papriku, peper, zmäknuté maslo, horčicu a sušenú petržlenovú vňať. Celú zmes vymixujeme ponorným mixérom na nízkych otáčkach.

4. Zjemnenie

Ako posledný krok pridáme k vymixovanej zmesi nátierkové maslo a ďalej mixujeme už na vyšších otáčkach do hladka.

5. Záver

Hotovú nátierku ochutnáme a prípadne ešte doladíme soľou, horčicou či štipľavou paprikou. Podávame na čerstvom pečive alebo hriankach s varenou cviklou a kyslou uhorkou.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj našich 10 recept na domáce nátierky webu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty