Nákupný zoznam

Najlepší cordon bleu, rezne v trojobale so syrom. Overený recept

31.01.2022 | Autor: Slávka

  • 5.0/5

Cordon bleu, čarovná trojkombinácia syra, šunky a smaženého mäsa – skúste si pripraviť rezne v trojobale so syrom podľa nášho receptu.

Najlepší cordon bleu, rezne v trojobale so syrom. Overený recept. Foto - Slávka a Pixabay

Cordon bleu, čarovná trojkombinácia syra, šunky a smaženého mäsa – skúste si pripraviť rezne v trojobale so syrom podľa nášho receptu.

Cordon bleu, rezne v trojobale so syrom. recept

  • Čas prípravy v min.:30
  • Čas pečenia v min.: 15
  • Počet porcií: 6
  • Autorka receptu: Slávka

Stará dobrá klasika. Tak sa rozhodne dá nazvať plnený rezeň, tzv. cordon bleu. Najčastejšie sa robí z kuracieho mäsa a ide doslova o pochúťku.

Už dlho sa traduje táto čarovná kombinácia syra a šunky, ktorou sa plnia naklepané rezne. Následne trojobal – musí byť, dodá mäsu potrebnú chrumkavosť, vďaku tomu tiež zvnútra zostanú šťavnaté. 

Cordon bleu sa dá pripraviť z rôznych druhov mäsa, originálny recept je z teľacieho, ale pokojne siahnite po kuracom alebo aj bravčovom. Záleží, aké mäsko máte najradšej.

A potom už len vybrať dobrý druh syra a kvalitnú šunku. Na surovinách samozrejme záleží aj pri tomto recepte.

Tak poďme si skúsiť pripraviť klasický kurací cordon bleu.

Máme pre vás aj recept na skvelé kuracie nugetky pečené v rúre

Ingrediencie na cordon blue

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 kg - kuracie prsia
  • 100 g - hladká múka
  • 100 g - strúhanka
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepší cordon bleu, rezne v trojobale so syrom. Overený recept

Najlepší cordon bleu, rezne v trojobale so syrom. Overený recept

Ingrediencie: kuracie prsia  1 kg, hladká múka 100 g, strúhanka 100 g, obľúbený druh syra 150 g, vajcia 3 ks, soľ 1 podľa chuti, olej 2 litre, šunka 200 g.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Mäso

Kuracie mäso si nakrájame, ak máme hrubšie časti, tie narežeme metódou tzv. motýľkovania. Jemne naklepeme. Osolíme.

2. Náplň cordon bleu

Do vnútra dáme plátky šunky a syra. Zavinieme, spojíme špáradlami.

3. Trojobal

Obalíme v trojobale: najprv múka, potom rozšľahané vajíčka, nakoniec strúhanka.

4. Smaženie

Dáme smažiť do hlbokého rozhorúčeného oleja, ideálne do fritézy.

5. Otáčanie cordon bleu

Mäso po chvíľu prekontrolujeme, ak treba otočíme. Musí byť krásne zlatisté z každej strany.

6 Podávame

Kurací cordon bleu podávame zvyčajne napríklad so zemiakmi a môžme pridať aj brusnicovú omáčku.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recepty na jedlá z kuracieho mäsa webu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty