Najlepší cordon bleu, rezne v trojobale so syrom. Overený recept. Foto - Slávka a Pixabay
Cordon bleu, čarovná trojkombinácia syra, šunky a smaženého mäsa – skúste si pripraviť rezne v trojobale so syrom podľa nášho receptu.
Stará dobrá klasika. Tak sa rozhodne dá nazvať plnený rezeň, tzv. cordon bleu. Najčastejšie sa robí z kuracieho mäsa a ide doslova o pochúťku.
Už dlho sa traduje táto čarovná kombinácia syra a šunky, ktorou sa plnia naklepané rezne. Následne trojobal – musí byť, dodá mäsu potrebnú chrumkavosť, vďaku tomu tiež zvnútra zostanú šťavnaté.
Cordon bleu sa dá pripraviť z rôznych druhov mäsa, originálny recept je z teľacieho, ale pokojne siahnite po kuracom alebo aj bravčovom. Záleží, aké mäsko máte najradšej.
A potom už len vybrať dobrý druh syra a kvalitnú šunku. Na surovinách samozrejme záleží aj pri tomto recepte.
Tak poďme si skúsiť pripraviť klasický kurací cordon bleu. Alebo vyskúšajte náš vyprážaný syr.
Máme pre vás aj recept na skvelé kuracie nugetky pečené v rúre
(na 4 porcie)
Ingrediencie: kuracie prsia 1 kg, hladká múka 100 g, strúhanka 100 g, obľúbený druh syra 150 g, vajcia 3 ks, soľ 1 podľa chuti, olej 2 litre, šunka 200 g.
Tip pre vás
Kuracie mäso si nakrájame, ak máme hrubšie časti, tie narežeme metódou tzv. motýľkovania. Jemne naklepeme. Osolíme.
Do vnútra dáme plátky šunky a syra. Zavinieme, spojíme špáradlami.
Obalíme v trojobale: najprv múka, potom rozšľahané vajíčka, nakoniec strúhanka.
Dáme smažiť do hlbokého rozhorúčeného oleja, ideálne do fritézy.
Mäso po chvíľu prekontrolujeme, ak treba otočíme. Musí byť krásne zlatisté z každej strany.
Kurací cordon bleu podávame zvyčajne napríklad so zemiakmi a môžme pridať aj brusnicovú omáčku.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recepty na jedlá z kuracieho mäsa webu Ženy v meste
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.